reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dzień dobry, dziewczyny! Dawno się nie odzywałam, ale czytałam Was oczywiście. Jestem w końcu po drugiej dawce szczepionki (miałam tydzień temu), i mogę już z czystym sumieniem powrócić do starań. Przez ostatnie dwa cykle robiłam sobie testy owulacyjne i w końcu chyba wiem, jak to u mnie działa. Nie mam jakiegoś szalenie długiego piku LH, więc jak już jest tak, że dwie kreski równe (no albo prawie równe), to jest to pozytyw i lepiej nie będzie. Ostatnio mi testy pokazały przesunięcie owu o ok. 3 dni w stosunku do poprzedniego cyklu i @ też przyszła 3 dni wcześniej, więc chyba wszystko działa. Teraz jestem w 2 dc. Przy okazji zbadałam w którym cyklu progesteron, wyszedł 15, więc owulacja raczej była.
Dobra, nie będę już was zanudzać, chciałam tylko dać znać, że znowu wskakuję na wózek z napisem "staraczki" :) Gratuluję wszystkim, które w międzyczasie zaciążyły, a tym, które jeszcze nie, życzę spokoju ducha i wytrwałości. Lipiec to doskonały miesiąc na zachodzenie w ciążę, tak sądzę :D Trzymam kciuki za każdą z Was.

reklama
U mnie ta sama sytuacja, dzisiaj 34dc 😭😭 @ ani widu ani słychu , a od nowego cyklu tak jak Ty zaczynam stymulację i już mnie bierze 🤬
Ja miałam w tym cyklu stymulację i jeden jedyny pęcherzyk urósł i dupa z tego wyszła. A byłam bardzo nastawiona na sukces. Dlatego teraz nie mogę się doczekać kolejnego cyklu 😅
Może zaczniemy cykl razem 😘

Ja dziś kończę mini urlop który zaczęłam w środę, kiedy to podczas podróży widziałam dwa razy stojącego bociana i dwa razy lecącego 😇 Mam nadzieję że to zwiastuje szybkie szczęście 🙂 Ponadto mimo że króciutko to baaaardzo wypoczęłam i bardzo bardzo już tego potrzebowałam, może człowiek wyluzowany... 🤞🤨 Mimo że urlop przypadł już po staraniach, więc totalny luz i spokojnie odpoczywaliśmy.

Które testy owulacyjne polecacie?
domowe laboratorium, ewentualnie jeśli chcesz dużo i tanio to HorienMedical, ale je można różne trafić - zamawiałam 30szt i przyszły niebieskie, nie były złe, ale jakieś super też nie, a zamówiłam 50szt. i przyszły różowe i są jak dla mnie jakościowo porównywalne z domowym

Hejka

Qruszon- dopplera tętnic żylnych robiłaś już ?

Ja spisalam ten cykl na straty - ale wczoraj na dyżurze co poszłam do toalety to miałam śluz jak jajko kurze , a dzień wcześniej bolał mnie lewy jajnik .. a to 22dc..
Moje cykle i tak są długie przez pcos.
Biore mete i Inofolic combi i zobaczymy ..
w pracy mamy od ostatnich kilku miesięcy mega gorący okres i nerwowy, Wiec myśle ze samo to nie wpływa za dobrze na starania :(

Dobrego weekendu ☀️🤗
Nie robiłam, w sierpniu mam wizytę. W ciąży 1 miałam krwiaka małego 2cm. ( Sama sobie wgrywam, ze to poprzez żylaki itd) biorę acard tak zalecił mi ginekolog

reklama
Hejka

Qruszon- dopplera tętnic żylnych robiłaś już ?

Ja spisalam ten cykl na straty - ale wczoraj na dyżurze co poszłam do toalety to miałam śluz jak jajko kurze , a dzień wcześniej bolał mnie lewy jajnik .. a to 22dc..
Moje cykle i tak są długie przez pcos.
Biore mete i Inofolic combi i zobaczymy ..
w pracy mamy od ostatnich kilku miesięcy mega gorący okres i nerwowy, Wiec myśle ze samo to nie wpływa za dobrze na starania :(

Dobrego weekendu ☀️🤗
Może tragedii nie ma, ale ja już je widzę ,,te wypukłe” żylaki.
Mama babcia ciocie itd cała familia kobiet niestety

Załączniki

• 157A9B32-D71D-4EA1-97A5-70508BE538FD.jpeg
    157A9B32-D71D-4EA1-97A5-70508BE538FD.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 118
Do góry