reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Nie martw się, wszystkie moje szwagierki mają już dziecko nie miały żadnych problemów od razu zachodziły w ciążę a ja nic nadal jako jedyna... Teściowa jakoś inaczej na mnie patrzy, do nich podchodzi z taka miłością itp nie wiem jak to określić a ja jestem spychana na bok, co tydzień zjazd rodzinki bo mieszkamy w domu rodzinnym męża, na dole w mieszkaniu teściowa, i co tydzień słucham ile to dziecko spało co zjadło kiedy się następne urodzi jak pierwszy ząbek wyszedł, powiem wam że płakałam pół nocy przez to. Najgorsze jest to że mąż też bardzo chce i nie odpuszcza. Cały czas liczymy ze się uda...
To bardzo cię rozumiem 🥺. Ja wiem tez ze teściowa mnie lubi, ale wydaje mi się ze podswiadomie tez jestem spychana ma drugi plan. Oni nie wiedza ze my się staramy i mamy problemy z zajściem, ale teściowa tez nie jest nachalna i się nie dopytuje. Stad pewnie tez jest taka sytuacja.

Jestem po 2 poronieniach, to kolejny etap diagnostyki. Mam też podwójną macicę i laparoskopia będzie służyła sprawdzeniu czy istnieje połączenie pomiędzy macicami, czy może jest jakaś przegroda, czy jest i gdzie ujście małej macicy i jak wygląda drożność lewego jajowodu, który jest podpięty właśnie do niej
A laparoskopie bo juz wczensiej bylo cos stwerdzone, ze jest niedrozne? Dostalas skierowanie od swojego gina?

Hej

A ja mam pytanie o metformine ..
czy znacie kogoś komu się udało na tym tylko zajść ?

Mam brać dwa miesiace najpierw żeby przywrócić owulacje i dopiero końcem sierpnia na monitoring od 8dc ..

10 lat temu zaszłam w ciąże dzięki antykoncepcji . Staraliśmy się prawie 2 lata , w końcu lekarz spróbował inaczej i na 3 miesiace dostałam tabletki anty i w pierwszym cyklu po odstawieniu ich zaszłam w ciąże ..

Będę wdzięczna za wszelkie info .
Jako tako metformina przywraca prawidłowo cykle owulacyjne które wcześniej były zaburzone przez podwyższona insulinę np.
Tu na forum dużo dziewczyn zaszło w ciążę po wdrożeniu metforminy i kilku msc z nią.

Po podaniu zastrzyku z testem należy odczekać ok 12 dni, bo może jeszcze utrzymywać się w organizmie i test wyjdzie fałszywie dodatni.
Czytałam o tym, ale każdy mówi co innego jedni ze 14 dni, inni że 9, a jeszcze inni że 4 dni po zastrzyku testy wychodziły negatywne. Chciałam zobaczyć co sądzicie :)

Cześć wszystkim. Jestem nowa na takiego typu forum :) Z mężem staramy się o dziecko od roku. Jestem po aromku i ovitrelle. Dzis jest 26 dc.
Pomóżcie mi zinterpretować wyniki testów. Jeden z wczoraj popołudniu, drugi dziś rano. Co sądzicie?
Opowiesz coś jeszcze o sobie? Jakie badania, ile macie lat, czy staracie się o pierwsze dziecko? :)

Jestem po 2 poronieniach, to kolejny etap diagnostyki. Mam też podwójną macicę i laparoskopia będzie służyła sprawdzeniu czy istnieje połączenie pomiędzy macicami, czy może jest jakaś przegroda, czy jest i gdzie ujście małej macicy i jak wygląda drożność lewego jajowodu, który jest podpięty właśnie do niej
Rozumiem, dzieki. Ja tez po dwoch poronieniach i prawy niedrozny, moj nowy gine tez mowil cos o laparoskopii ewentaulanej za jakis czas, daltego dopytuje

reklama
Tu jest test nieużywany z testem pozytywnym. Powiedzcie ze tez to widzicie błagam. Boże jadę na bete

Cześć! Gratuluję <3
wczoraj widziałam Twoje wyniki i miałam Ci już napisać, że ten prog to wygląda tak ładnie jakbyś była w ciąży.... 😍 Daj znać po becie!
U mnie dzisiaj 9-11 dpo test negatyw :( Ale jeszcze mam małą nadzieję.

Pozdrawiam :*

Do góry