Nie wiem dokładnie kiedy była owulacja, ale ovitrelle miałam podane 22.06.Hej, ile dni po owulacji jestes? Coś widać aczkolwiek lepiej iść na badanie krwi lub zrób test jutro o czułości 10.
reklama
Gryfin
Fanka BB :)
Cześć, miło że się do Nas odezwałaś a kiedy miałaś zastrzyk? Ile dpo jesteś? Jak długie masz cykle? Kreska druga delikatnie przebija, ale może to być równie dobrze fabryczna, chociaż trzymam kicuki, żeby to była ciążaCześć wszystkim. Jestem nowa na takiego typu forum Z mężem staramy się o dziecko od roku. Jestem po aromku i ovitrelle. Dzis jest 26 dc.
Pomóżcie mi zinterpretować wyniki testów. Jeden z wczoraj popołudniu, drugi dziś rano. Co sądzicie?
coca
Cześć wszystkim. Jestem nowa na takiego typu forum Z mężem staramy się o dziecko od roku. Jestem po aromku i ovitrelle. Dzis jest 26 dc.
Pomóżcie mi zinterpretować wyniki testów. Jeden z wczoraj popołudniu, drugi dziś rano. Co sądzicie?
Jak dla mnie kreski są szare póki co. Daj sobie pare dni i powtórz jeśli okres nie przyjdzie.
coca
Nie wiem dokładnie kiedy była owulacja, ale ovitrelle miałam podane 22.06.
No to załóżmy ze pęcherzyk pękł 23.06 wiec masz dziś 8dpo. To może być jeszcze za wcześnie na test.
cynamonowa_2012
Początkująca w BB
Hej
A ja mam pytanie o metformine ..
czy znacie kogoś komu się udało na tym tylko zajść ?
Mam brać dwa miesiace najpierw żeby przywrócić owulacje i dopiero końcem sierpnia na monitoring od 8dc ..
10 lat temu zaszłam w ciąże dzięki antykoncepcji . Staraliśmy się prawie 2 lata , w końcu lekarz spróbował inaczej i na 3 miesiace dostałam tabletki anty i w pierwszym cyklu po odstawieniu ich zaszłam w ciąże ..
Będę wdzięczna za wszelkie info .
Mam brać dwa miesiace najpierw żeby przywrócić owulacje i dopiero końcem sierpnia na monitoring od 8dc ..
10 lat temu zaszłam w ciąże dzięki antykoncepcji . Staraliśmy się prawie 2 lata , w końcu lekarz spróbował inaczej i na 3 miesiace dostałam tabletki anty i w pierwszym cyklu po odstawieniu ich zaszłam w ciąże ..
Nie wykluczam, że owulacja mogła być dwa dni wcześniej. No nic, lekarz zalecił zrobienie bety w przyszłym tygodniu dopiero, więc czekam. Tak przy okazji robiłam testy Check &Go, ale naczytałam się złych opinii. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tym testem?No to załóżmy ze pęcherzyk pękł 23.06 wiec masz dziś 8dpo. To może być jeszcze za wcześnie na test.
Gryfin
Osobiście nie znam, ale na forum dużo dziewczyn się przewijało, które mówiły że metformina im pomogła. Moja endokrynolog mówi że metformina zwiększa szanse na zajście w ciąże nawet o 30% i w sumie ma to sens, ponieważ insulina w nadmiarze hamuje wystąpienie owulacji, więc gdy ten poziom dzięki metforminie się ustabilizuje powraca naturalna owulacja (oczywiście jeśli nie ma jeszcze innych zaburzeń), która jak wiemy jest kluczowa do poczęciaHej
K
Kropka.88
Gość
9-10dc , tak bylo w moim przydku. Ja mam cykle 28dni, krwawienia 5dni.Dziewczyny, a podpowiedzcie- kiedy się robi drożność w cyklu? Tuż po okresie?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gryfin
To zależy też jak długo kobieta krwawi i jak długie ma cykle, ale myślę że od 9dc nawet do 12dc bym zaryzykowała stwierdzenie, że wtedy można robić drożność Zresztą i tak drożność jest poprzedzona badaniem USG9-10dc
reklama
Podziel się: