reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Mam dość niskie AMH i mimo że do tej pory miałam owualcję wg ginki moje jajeczka mogą już nie być takiej dobrej jakości i dlatego ginka chciała ją podkręcić plus stymulacja również mogła mi poprawić endometrium.
To u mnie odwrotnie, owulacje mam ale bardzo późno. Lekarz nie chce wprowadzić stymulacji bo boi się ze że jajeczka będą gorszej jakości.

reklama
Hej ;) ja na wzrost biore puregon (zastrzyki) chociaz pecherzyki mialam tez naturalnie. Po zastrzykach mialam duzo wczesniej, Przyspieszały mi wzrost pęcherzyków.
Czyli bierzesz tylko puregon? W którym dc? To jest to samo co ovitrelle? Bo ovitrelle biorę już w końcowej fazie wzrostu i na pęknięcie. Czyli nie zaliczam tego do stymulacji typu clo. 😉

Czyli bierzesz tylko puregon? W którym dc? To jest to samo co ovitrelle? Bo ovitrelle biorę już w końcowej fazie wzrostu i na pęknięcie. Czyli nie zaliczam tego do stymulacji typu clo. 😉
Puregon i Ovitrelle to co innego. Puregon jest na wzrost pęcherzyków. Ovitrelle na ich pęknięcie :)
W 1 cyklu stymulowanym bralam puregon od 5-9dc (5dni)- codziennie zastrzyk w brzuch, 10dc robilam zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka.
W 2 cyklu stymulowanym bralam puregon tylko od 5-7dc(3dni) bo pecherzyki urosly bardzo szybko, 9dc zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Wczoraj wzielam ostatnia tabletke progesteronu i obecnie czekam na @, ktora powinna sie pojawić w ciagu 3-7 dni od ostatniej tabletki proga :)

Cześć ja jutro na 8 mam monitoring w poniedziałek pęcherzyk 19,5 mm endometrium 10mm, tak bardzo liczę na ten cykl myślicie ze jest już po owulacji? Staramy się dzień w dzień i już w sumie mamy dość bo to takie na siłę jest 😵

Cześć dziewczyny,

jestem tu nowa i również od jakiegoś czasu zaczęłam starać się o dziecko, podpowiecie co wartości suplementować by choć trochę pomóc w staraniach? Na pewno gdzieś tu jest o tym pisane ale strasznie tego dużo więc wybaczcie.

Cześć ja jutro na 8 mam monitoring w poniedziałek pęcherzyk 19,5 mm endometrium 10mm, tak bardzo liczę na ten cykl myślicie ze jest już po owulacji? Staramy się dzień w dzień i już w sumie mamy dość bo to takie na siłę jest 😵
Mysle ze to Zalezy jak szybko rosna Ci te pecherzyki :) generalnie powinny pękać miedzy 24-26mm :)
Mi przy stymulacji pecherzyki rosły 5mm na dobe 😬 ale to przy stymulacji wiec co innego niz naturalny cykl.
A co do starania codziennie to lekarze raczej odraczają taka praktykę. Moj ginekolog mowi, ze codzienne stosunki osłabiają plemniki bo nie maja one czasu na regenerację, wiec zalecał mi starania co 2 dzien :)
Masz bardzo ladne endometrium 🤩
daj znac po monitoringu czy juz po owu i jak sytuacja. Trzymam kciuki✊🏼

Cześć dziewczyny,

jestem tu nowa i również od jakiegoś czasu zaczęłam starać się o dziecko, podpowiecie co wartości suplementować by choć trochę pomóc w staraniach? Na pewno gdzieś tu jest o tym pisane ale strasznie tego dużo więc wybaczcie.
Czesc :) na dobry poczatek warto suplementowac kwas foliowy najlepiej metylowany, wit D i kwasy omega :)
A jeszcze najelpiej zrobic podstawowe wyniki, bylas u ginekologa? Robilas juz jakies badania?
opowiedz cos wiecej :)

Tak, zrobiłam wszystkie badania hormonalne i wszystko jest w normie. Staramy się z mężem od 4 miesięcy i na razie nic :(

Mysle ze to Zalezy jak szybko rosna Ci te pecherzyki :) generalnie powinny pękać miedzy 24-26mm :)
Mi przy stymulacji pecherzyki rosły 5mm na dobe 😬 ale to przy stymulacji wiec co innego niz naturalny cykl.
A co do starania codziennie to lekarze raczej odraczają taka praktykę. Moj ginekolog mowi, ze codzienne stosunki osłabiają plemniki bo nie maja one czasu na regenerację, wiec zalecał mi starania co 2 dzien :)
Masz bardzo ladne endometrium 🤩
daj znac po monitoringu czy juz po owu i jak sytuacja. Trzymam kciuki✊🏼
Dzięki ❤️ na pewno dam znać 🥰 chyba dzisiaj odpuścimy starania i zrobimy sobie 1 dzień przerwy. Ale znowu boję się że przegapię ten dzień 😩 w cyklu z ciąża biochemiczna pękł jak miał 24mm i nie wiem czy teraz też tak będzie... Już 5 mieisac starań i dupa blada... Ehh liczę na to że owulacja będzie dopiero jutro 🙂

reklama
Do góry