reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Tak, zrobiłam wszystkie badania hormonalne i wszystko jest w normie. Staramy się z mężem od 4 miesięcy i na razie nic :(
4 msc to na prawde nie dlugo. Generalnie „zdrowe” pary zachodzą w ciaze w ciagu roku, jesli po roku sie nie udaje wtedy nalezaloby udać sie do lekarza na szersza diagnostykę.
oczywiscie zdarzają sie takie pary (i sama znam kilka) ze za pierwszym razem sie udaje.
Na Twoim miejscu jeszcze bym sie nie martwiła po 4msc. Jeszcze macie troche czasu, Takze spokojnie :)
my staramy sie 2 lata bez powodzenia.
takze glowa do gory ;)

reklama
4 msc to na prawde nie dlugo. Generalnie „zdrowe” pary zachodzą w ciaze w ciagu roku, jesli po roku sie nie udaje wtedy nalezaloby udać sie do lekarza na szersza diagnostykę.
oczywiscie zdarzają sie takie pary (i sama znam kilka) ze za pierwszym razem sie udaje.
Na Twoim miejscu jeszcze bym sie nie martwiła po 4msc. Jeszcze macie troche czasu, Takze spokojnie :)
my staramy sie 2 lata bez powodzenia.
takze glowa do gory ;)
Na razie jeszcze nie wpadam w panikę ale wiadomo każda z nas chce jak najszybciej :D

TSH, progesteron,prolaktyna, toxoplasma.
Mąż sie jeszcze nie badał w sumie

To naprawdę niewiele. Starasz się 4 cykl wiec dość krótko, nie wiem czy jest sens badać coś więcej, choć moja gin chciała na starcie: LH, FSH, estradiol, cały panel tarczycowy, prolaktyne, AMH, progesteron w okolicy 7dpo, wit. D3. W międzyczasie sprawdzane owulacje.

Później badanie nasienia, jest ok wiec dalej sprawdzamy mnie.

Szczególnie LH, FSH, estradiol wraz z AMH, monitoringiem (usg) mogą conieco powiedzieć o bardzo często występującym PCO/PCOS i chorobom towarzyszącym lub innych nieprawidłowościach w hormonach.

Dzięki ❤️ na pewno dam znać 🥰 chyba dzisiaj odpuścimy starania i zrobimy sobie 1 dzień przerwy. Ale znowu boję się że przegapię ten dzień 😩 w cyklu z ciąża biochemiczna pękł jak miał 24mm i nie wiem czy teraz też tak będzie... Już 5 mieisac starań i dupa blada... Ehh liczę na to że owulacja będzie dopiero jutro 🙂
Plemniki sa w stanie przeżyć od 2-3 dni po stosunku Takze spokojnie.
Na razie jeszcze nie wpadam w panikę ale wiadomo każda z nas chce jak najszybciej :D
No a najlepiej za 1 razem 😅 ja tez myslalam ze od razu sie uda, ale zycie zweryfikowało 😬

reklama
To naprawdę niewiele. Starasz się 4 cykl wiec dość krótko, nie wiem czy jest sens badać coś więcej, choć moja gin chciała na starcie: LH, FSH, estradiol, cały panel tarczycowy, prolaktyne, AMH, progesteron w okolicy 7dpo, wit. D3. W międzyczasie sprawdzane owulacje.

Później badanie nasienia, jest ok wiec dalej sprawdzamy mnie.

Szczególnie LH, FSH, estradiol wraz z AMH, monitoringiem (usg) mogą conieco powiedzieć o bardzo często występującym PCO/PCOS i chorobom towarzyszącym lub innych nieprawidłowościach w hormonach.
To prawda, ja na pierwszej wizycie dostalam skierowanie na te same wyniki co Ty. Bylo ich mnostwo 😬 jak ginek zapytal mnie jakie wyniki robilam u poprzedniego lekarza i powiedzialam ze zadne to złapał sie za glowe 🤣

Do góry