reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Mam dość niskie AMH i mimo że do tej pory miałam owualcję wg ginki moje jajeczka mogą już nie być takiej dobrej jakości i dlatego ginka chciała ją podkręcić plus stymulacja również mogła mi poprawić endometrium.
To u mnie odwrotnie, owulacje mam ale bardzo późno. Lekarz nie chce wprowadzić stymulacji bo boi się ze że jajeczka będą gorszej jakości.

reklama
Hej ;) ja na wzrost biore puregon (zastrzyki) chociaz pecherzyki mialam tez naturalnie. Po zastrzykach mialam duzo wczesniej, Przyspieszały mi wzrost pęcherzyków.
Czyli bierzesz tylko puregon? W którym dc? To jest to samo co ovitrelle? Bo ovitrelle biorę już w końcowej fazie wzrostu i na pęknięcie. Czyli nie zaliczam tego do stymulacji typu clo. 😉

Czyli bierzesz tylko puregon? W którym dc? To jest to samo co ovitrelle? Bo ovitrelle biorę już w końcowej fazie wzrostu i na pęknięcie. Czyli nie zaliczam tego do stymulacji typu clo. 😉
Puregon i Ovitrelle to co innego. Puregon jest na wzrost pęcherzyków. Ovitrelle na ich pęknięcie :)
W 1 cyklu stymulowanym bralam puregon od 5-9dc (5dni)- codziennie zastrzyk w brzuch, 10dc robilam zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka.
W 2 cyklu stymulowanym bralam puregon tylko od 5-7dc(3dni) bo pecherzyki urosly bardzo szybko, 9dc zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Wczoraj wzielam ostatnia tabletke progesteronu i obecnie czekam na @, ktora powinna sie pojawić w ciagu 3-7 dni od ostatniej tabletki proga :)

Cześć ja jutro na 8 mam monitoring w poniedziałek pęcherzyk 19,5 mm endometrium 10mm, tak bardzo liczę na ten cykl myślicie ze jest już po owulacji? Staramy się dzień w dzień i już w sumie mamy dość bo to takie na siłę jest 😵

Cześć dziewczyny,

jestem tu nowa i również od jakiegoś czasu zaczęłam starać się o dziecko, podpowiecie co wartości suplementować by choć trochę pomóc w staraniach? Na pewno gdzieś tu jest o tym pisane ale strasznie tego dużo więc wybaczcie.

Cześć ja jutro na 8 mam monitoring w poniedziałek pęcherzyk 19,5 mm endometrium 10mm, tak bardzo liczę na ten cykl myślicie ze jest już po owulacji? Staramy się dzień w dzień i już w sumie mamy dość bo to takie na siłę jest 😵
Mysle ze to Zalezy jak szybko rosna Ci te pecherzyki :) generalnie powinny pękać miedzy 24-26mm :)
Mi przy stymulacji pecherzyki rosły 5mm na dobe 😬 ale to przy stymulacji wiec co innego niz naturalny cykl.
A co do starania codziennie to lekarze raczej odraczają taka praktykę. Moj ginekolog mowi, ze codzienne stosunki osłabiają plemniki bo nie maja one czasu na regenerację, wiec zalecał mi starania co 2 dzien :)
Masz bardzo ladne endometrium 🤩
daj znac po monitoringu czy juz po owu i jak sytuacja. Trzymam kciuki✊🏼

Cześć dziewczyny,

jestem tu nowa i również od jakiegoś czasu zaczęłam starać się o dziecko, podpowiecie co wartości suplementować by choć trochę pomóc w staraniach? Na pewno gdzieś tu jest o tym pisane ale strasznie tego dużo więc wybaczcie.
Czesc :) na dobry poczatek warto suplementowac kwas foliowy najlepiej metylowany, wit D i kwasy omega :)
A jeszcze najelpiej zrobic podstawowe wyniki, bylas u ginekologa? Robilas juz jakies badania?
opowiedz cos wiecej :)

Tak, zrobiłam wszystkie badania hormonalne i wszystko jest w normie. Staramy się z mężem od 4 miesięcy i na razie nic :(

Mysle ze to Zalezy jak szybko rosna Ci te pecherzyki :) generalnie powinny pękać miedzy 24-26mm :)
Mi przy stymulacji pecherzyki rosły 5mm na dobe 😬 ale to przy stymulacji wiec co innego niz naturalny cykl.
A co do starania codziennie to lekarze raczej odraczają taka praktykę. Moj ginekolog mowi, ze codzienne stosunki osłabiają plemniki bo nie maja one czasu na regenerację, wiec zalecał mi starania co 2 dzien :)
Masz bardzo ladne endometrium 🤩
daj znac po monitoringu czy juz po owu i jak sytuacja. Trzymam kciuki✊🏼
Dzięki ❤️ na pewno dam znać 🥰 chyba dzisiaj odpuścimy starania i zrobimy sobie 1 dzień przerwy. Ale znowu boję się że przegapię ten dzień 😩 w cyklu z ciąża biochemiczna pękł jak miał 24mm i nie wiem czy teraz też tak będzie... Już 5 mieisac starań i dupa blada... Ehh liczę na to że owulacja będzie dopiero jutro 🙂

reklama
Do góry