reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Mój na razie nie był na żadnych typowo pod kątem płodności. Niedawno kontrolnie robił podstawowe badania jak morfologia, cholesterol, witamina D3, TSH, Ft3, Ft4, PSA itp. Jak po trzech miesiącach nie będzie ciąży to myślę, żeby zrobił hormony. Badanie nasienia to raczej po pół roku jakby nie wyszło.
PSA? Co to za badanie?

reklama
A mierzysz temperaturę? Badałaś progesteron? Bo to, że testy owu były pozytywne, nie znaczy, że do owulacji doszło. Zakładając, że owu była 09.06 to sensownie będzie jak zrobisz test 23.06. Będzie wiarygodny.
I właśnie często tu jest pisane, że sam test owu nie potwierdza owulacji a mi ostatnio gin na NFZ rzuciła tekstem, że mam sobie porobić testy bo nawet zdrowa kobieta czasami nie ma owulacji i właśnie wg takich lekarzy test owu to już gwarancja odbywania się owulacji 🤦

I właśnie często tu jest pisane, że sam test owu nie potwierdza owulacji a mi ostatnio gin na NFZ rzuciła tekstem, że mam sobie porobić testy bo nawet zdrowa kobieta czasami nie ma owulacji i właśnie wg takich lekarzy test owu to już gwarancja odbywania się owulacji 🤦
Hej mój lekarz powiedział, ze nawet dwa cykle w roku mogą być bez owulacyjne i to niby jest normalne. Tak samo jak np moje różnice w cyklach 31-35 dni. Staramy się 5 cykl, wątpię żeby coś z tego było, jestem w 34 dniu.
W sumie ja do niego chodzę bo prowadził wszystkie moje siostry, ale one w sumie zaszły w ciążę "z miejsca" xD

Hej mój lekarz powiedział, ze nawet dwa cykle w roku mogą być bez owulacyjne i to niby jest normalne. Tak samo jak np moje różnice w cyklach 31-35 dni. Staramy się 5 cykl, wątpię żeby coś z tego było, jestem w 34 dniu.
W sumie ja do niego chodzę bo prowadził wszystkie moje siostry, ale one w sumie zaszły w ciążę "z miejsca" xD
Tak, co do tego nie mam żadnego ale. Jak najbardziej może się zdarzyć cykl bezowulacyjny, co do tej opinii nie mam zastrzeżeń. Ale kiedy proponuje się robienie testów bo one wg lekarza dają mi gwarancję, że odbywa się owulacja gdzie wiadomo, że peak lh może być a owulacji może nie być nie jest potwierdzeniem wielkiej wiedzy lekarzy tylko co najwyżej potwierdzeniem jak zbywają pacjentki i testują się potem dziewczyny, mają testy pozytywne a pęcherzyk nie pęka...i co i kolejne cykle mijają.

Tak, co do tego nie mam żadnego ale. Jak najbardziej może się zdarzyć cykl bezowulacyjny, co do tej opinii nie mam zastrzeżeń. Ale kiedy proponuje się robienie testów bo one wg lekarza dają mi gwarancję, że odbywa się owulacja gdzie wiadomo, że peak lh może być a owulacji może nie być nie jest potwierdzeniem wielkiej wiedzy lekarzy tylko co najwyżej potwierdzeniem jak zbywają pacjentki i testują się potem dziewczyny, mają testy pozytywne a pęcherzyk nie pęka...i co i kolejne cykle mijają.
Ah to tak, to masz stuprocentową rację, musiałam nie doczytać :)
Tak, z tymi testami to i tak bywa różnie, ja raz robiłam cały miesiąc, a i tak nie potrafiłam określić z nich nic sensownego. Ale to może dlatego ze to było takie masowe opakowanie z allegro w niskiej cenie.
Też uważam że zapewnianie pacjentki o stuprocentowej pewności testów owulacyjnych to zbywanie

reklama
Do góry