reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Tak testowalam ta sama firma..na bank nie fabryczna bo pojawiła się przed czasem i była różowa. 10 dpo była widoczna nawet na zdjęciu, 11 dpo ledwo ja widziałam i 12 dpo już dupa hehe :) trudno czekam na następny cykl
A jeszcze dziś mi doszedł sluz z krwią więc zaczęło się plamienie i wygląda na to że okres będzie wcześniej o 3 dni :) raczej wątpliwe by to była implantacja wręcz to wykluczam zwłaszcza po testach ;) chyba że jakieś wadliwe były ale nie ma co ;) są następne cykle a w następnym chyba sobie całkowicie odpuszczę i może zadbam o własną kondycję hihi

reklama
Też zamowilam termometr, suplementy maca i olej z wiesiolka.
Dzisiaj 41 dc, zrobiłam test dalej negatywny wiec pewnie tak jak myslalam cykl bezowulacyjny i @ sie przesunęła .
Czekam na miesiączkę i zamowilam żeby nowy cykl zacząć jeszcze bardziej przygotowaną😄
Staram się nie podlamywac ale szkoda mi straconego czasu😥

Dziewczyny, czy lekarz może dokładnie określić kiedy była owulacja na podstawie badania USG?
Zastanawiam się, bo zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka miałam podany w 13 dc, a dziś mam kontrole czy ta owulacja była tj. 20 dc, nie jest za późno, żeby to stwierdził?

Hej 🙂 ja dzis testowalam bo owu prawdopodobnie mialam 31.05 i tak tez starania byly ale test negatywny.. jeszcze jakas cicha nadzieje mam bo 2 dni temu w sluzie pojawila sie krew a okresu nie ma chociaz po takim czasie to test juz raczej w 100 % wiarygodny . Ale biore z Was przyklad i się nie zamartwiam co ma byc to bedzie 🙂 kazda z nas sie doczeka 🤱

Dziewczyny, czy lekarz może dokładnie określić kiedy była owulacja na podstawie badania USG?
Zastanawiam się, bo zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka miałam podany w 13 dc, a dziś mam kontrole czy ta owulacja była tj. 20 dc, nie jest za późno, żeby to stwierdził?
Tak, oczywiście nie poda Ci konkretnej godziny ani dnia, ale po obrazie USG czyli widocznym ciałku żółtym i płynie w zatoce Douglasa może stwierdzić, że owulacja wystąpiła 😉

reklama
A na jakie wysłaliście badania mężow? Moroglogia mocz , tsh, fit d3 ,cos jeszcze?
Mój na razie nie był na żadnych typowo pod kątem płodności. Niedawno kontrolnie robił podstawowe badania jak morfologia, cholesterol, witamina D3, TSH, Ft3, Ft4, PSA itp. Jak po trzech miesiącach nie będzie ciąży to myślę, żeby zrobił hormony. Badanie nasienia to raczej po pół roku jakby nie wyszło.

Do góry