reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Wy zaczelyscie ekspertki pisać wczoraj partnerce że to nie jest odpowiedzialne tak zajść, a każda z Was jest inna i tego nie zmienimy. Ale życzę z całego serca jeszcze raz byście nie miały dzieci 😘 bo zmarnujecie je tylko. Wasze miejsce jest tu na zawsze pod tą nazwą ☺️
Dorośniesz kiedyś, dojrzejesz, przypomni ci się ta sytuacja i nawet sobie nie wyobrażasz jak będzie ci wstyd za słowa które tu piszesz. Typowy internetowy pieniacz a w środku? Maly, smutny człowiek bez przyjaciół, rodzina tez pewnie nawet za tobą nie przepada. Życie cię szybko zweryfikuje, módl się tylko by twoja matka nie dowiedziała się co wypisujesz w internecie bo spłonie ze wstydu, ze popełniła tyle błędów wychowawczych.

reklama
Twój lekarz chyba by się za głowę złapał jakby zobaczył moją owulacje w 38dc 😝 proponuję skonsultować się z innym lekarzem.
Do tamtego lekarza poszłam tylko raz. Przepisał luteinę od 15dc i kazą się zgłosić po 3 miesiącach jeśli nie zajdę 🤦 teraz jestem pod opieką ośrodka leczenia niepłodności. Tam zajęli się mną kompleksowo. Teraz tylko muszę czekać na rozwój sytuacji.

Cześć Dziewczyny. :) Od dawna się tu nie udzielam, choć się dalej staram, bo mam doła i ogromne zwątpienie. Ale czasem Was czytam. Teraz aż 20 stron w tył przewinelam, żeby ogarnąć, co tu się dzieje. 🙈
Chciałam tylko napisać, że jestem zdruzgotana słowami, które tu padły ze strony tej bigender osoby (wygooglalam że tak się nazywa osoba, która raz indentyfikuje się jako kobieta raz jako mężczyzna). To bardzo przykre. Jak kobietom po stratach kobietom latami się starającym można tak napisać... Coś strasznego. Nie umiem tego zrozumieć. Można obrzucać się mięsem i w ogóle, ale to było czysto okrutne.
Chcę tylko napisać, że ja Wami życzę, Dziewczyny, żeby każda z Was została jak najszybciej mamusią zdrowego dziecka. Jak najszybciej zaszła w ciążę i nie miała żadnych problemów z jej utrzymaniem. Sobie też tego życzę. ;) Trzymam za nas kciuki!

Do tamtego lekarza poszłam tylko raz. Przepisał luteinę od 15dc i kazą się zgłosić po 3 miesiącach jeśli nie zajdę 🤦 teraz jestem pod opieką ośrodka leczenia niepłodności. Tam zajęli się mną kompleksowo. Teraz tylko muszę czekać na rozwój sytuacji.
Też na NFZ miałam identycznego ginekologa. Ja mam problemy z owu, tzn nie mam jej od kilku miesięcy i mam przez to dłuższe cykle. A on na to przepisał mi duphaston na trzy miesiące i jak nie zajdę to mam wrócić 🙄🙄🙄 A jak mam zajść, jak nie mam owu? Na co mi ten duphaston? I nawet przy normalnych cyklach, które mam 30-31 dni, owu miałam w 16-18 DC, a on mi kazał od bodajże 15 DC brać ot tak. 🙄

Cześć Dziewczyny. :) Od dawna się tu nie udzielam, choć się dalej staram, bo mam doła i ogromne zwątpienie. Ale czasem Was czytam. Teraz aż 20 stron w tył przewinelam, żeby ogarnąć, co tu się dzieje. [emoji85]
Chciałam tylko napisać, że jestem zdruzgotana słowami, które tu padły ze strony tej bigender osoby (wygooglalam że tak się nazywa osoba, która raz indentyfikuje się jako kobieta raz jako mężczyzna). To bardzo przykre. Jak kobietom po stratach kobietom latami się starającym można tak napisać... Coś strasznego. Nie umiem tego zrozumieć. Można obrzucać się mięsem i w ogóle, ale to było czysto okrutne.
Chcę tylko napisać, że ja Wami życzę, Dziewczyny, żeby każda z Was została jak najszybciej mamusią zdrowego dziecka. Jak najszybciej zaszła w ciążę i nie miała żadnych problemów z jej utrzymaniem. Sobie też tego życzę. ;) Trzymam za nas kciuki!
Nieporozumienia się zdarzają, ale normalni ludzie się dogadają, ja np zupełnie przez przypadek (całą seria zdarzen) mialam drobne spięcie z @Zazuu i to tylko dlatego, ze w megabólu źle sformułowałam swoją wypowiedź, która faktycznie zabrzmiała nie tak jak chciałam.. ale żeśmy się normalnie dogadały.. z tym, że tu nie było takiego chamstwa i dopiekania na zasadzie ło patrzcie ja mam a wy nie bo.. każdy głupek potrafi natrzaskac dzieci, które są później nieszczęśliwe i od urodzenia żyją z piętnem patusa..
A to, że dziewczyny się starają po kilka lat świadczy o tym jak bardzo im zależy, i to właśnie one zasługują na ten cud..

Kochane staraczki, trzymam za każdą z Was kciuki i wierze, ze w końcu się uda i będzie dobrze.
A trolle same wyzdychają.

Miłego popołudnia i wieczoru [emoji41] z tego co czytałam, wiele z nas ma już przytulankowe plany, ja z mężem np oszaleliśmy ostatnio i czujemy tak jak na samym początku naszej znajomości, z wszystkimi aspektami [emoji2960] po prostu cieszymy się sobą :)

Ja właśnie miałam w zeszłym miesiącu ponad 40 dc (normalnie 31-35 i to 35 już tak naprawdę nieczęsto) po przemyśleniu zwaliłam to na stres związany z prawdziwie spektakularnym oblaniem egzaminu na prawo jazdy :D bo to było w połowie cyklu
Ale teraz jestem 33 dzień cyklu, wczoraj coś mnie tam jeszcze jakby okresowo kłuło ale dzis przestało, w piątek mam obronę na uczelni i myślę czy to znowu nie ten stres i czy znowu mi się tak znacznie przesunie? Jest to możliwe?

Zawistne jesteście naprawdę bardzo a wystarczy dać na luz i po kłopocie 🥳 tym które tak ublizaly życzę by nie miały nigdy dzieci 🙃
Po tym wszystkim co tu napisalas/napisales dac na luz?🤯😳
Co miales na celu dodawając zdjecie dziecka? Obrazasz nas jednocześnie porzyznajac sie do swojej obecności na forum od 8 (🤯) lat. Wyzywasz od nieudaczników przyznając sie wczesniej, ze przez dwa lata staraliście sie o dziecko bez powodzenia. A na koniec życzysz nam wszystkim zebysmy nigdy nie miały dzieci 🤯
Ja pierdole.
Dodajecie zdjecie testu ciążowego (ty lub twoja zona) przyznając sie, ze wpadka, ze 3msc po cesarce i ogolnie szok bo nieplanowane.
Jako juz rodzice (tak wnioskuje) pownniscie wiedziec jakie konsekwencje niesie za soba ciaza niespełna 3msc po cc i jak bardzo jest to nie odpowiedzialne.
zapytalas o zdanie, dostalas odpowiedz ktora ci sie nie spodobała. Wiec postanowiłaś dodac zdjecie dziecka(nie wiadomo czy w ogole twojego) zeby co? Po co ? 🤯
Takiego madrego zgrywa a nie zna podstaw zapobiegania niechcianej ciazy. W przeciwieństwie do ciebie nie zycze ci zle, bo sadzac po tym co piszesz i tak masz w zyciu juz przejebane. Skończ te swoje wypociny i odpierdziel sie od dziewczyn , o ktorych zyciu pojecia nie masz.
ostatnim zdaniem pokazałeś jaki z ciebie gosc. Człowiekiem bym tego nie nazwała.

Mój miał ruchliwość (ta całkowita a+b nie pamiętam czy jeszcze c, czy jak to tam zapisuje się, nie chce mi się szukać) albo 6 albo 9 %. Zapisałam go do androloga. Dzień przed terminem wizyty zobaczyłam dwie kreski, w euforii mąż odmówił wizytę i udało się. Bez diety, bez suplementów 🤷 w naszym przypadku wyłuzdany seks i lampka wina 🤭
Czyli jest nadzieja :D

reklama
[emoji122][emoji122]
Screenshot_20210615_162540_com.vbulletin.build_101_edit_33416471256357.jpeg

Do góry