reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny mam pytanko, czy wysoki progesteron świadczy o odbytej owulacji? Robiłam miesiąc temu badani w wyszedł progesteron 14, 8 nq/ml gdzie max przy fazie lutealnej to 15.90. Pokazałam wyniki badań lekarzowi a on mi powiedział że prowdopodobnie mam cykle bezowulacyjne bo trwają po 33-40dni. I tak się teraz zastanawiam, czy jest sens badać progesteron 7dni po owu.?
Taki progesteron może świadczyć o owulacji, ale nie musi (zazwyczaj świadczy). Natomiast wydłużone cykle wcale nie muszą być bezowulacyjne, nie wiem skąd taką wiedzę ma lekarz.
Idź na monitoring owulacji, będziesz miała jasność.

To chyba celowe trollowanie[emoji846]
A jaki jest cel wstawienia tu zdjęcia niemowlaka?
Mamy tu dziewczyny po tragediach, często świeżych, latami pragnącymi dziecka.
Ciebie nawet nie znamy bo wpadłaś i od razu wrzucilas 2 kreski, a teraz na cholerne nam zdjęcie Twojego dziecka?
No fajnie, że jesteście zdrowi i spokojni ale idź z tym na wątek dla mam bo niektóre z nas może to bardzo triggerowac[emoji2356]

Taki poziom proga wskazuje na owulacje. Może nie potwierdza jej na 100%, ale na 99% tak. Dziwne, ze tak Ci ginekolog powiedział [emoji15] może masz długa pierwsza fazę cyklu po prostu? [emoji2368] miałaś jakiś monitoring robiony, ze on takie wnioski tak śmiało wysuwa?
Owulacje chyba miałam w 21dc bo nie była potwierdzona monitoringiem. Jak lekarz usłyszał że ok 40 dniowe cykle to od razu powiedział, że z tego owulacji to nie ma. Ten cykl mam monitorowany, dziś jestem w 10 dc, jutro monitoring. To ja już nic nie rozumiem. Jutro się dopytam

reklama
Zdecydowanie zmień lekarza, długość cyklu nie jest wyznacznikiem czy owu była czy nie.
Owulacje miałam i przy cyklach 32 dniowych i przy 47.
Twój progesteron wskazuję, Że owulacja była o oczywiście to nie jest w 100% pewne, ale zdecydowanie jest taka szansa [emoji16]
Owulacje chyba miałam w 21dc bo nie była potwierdzona monitoringiem. Jak lekarz usłyszał że ok 40 dniowe cykle to od razu powiedział, że z tego owulacji to nie ma. Ten cykl mam monitorowany, dziś jestem w 10 dc, jutro monitoring. To ja już nic nie rozumiem. Jutro się dopytam

Do góry