reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dopiero teraz doszłam do twojego wątku. Mi ebdo mówiła, że tej podnosi się u niektórych Dopiero po 3 miesiącach stałego zażywania leków
Oo widzisz to nie wiedziałam. Każdy w sumie mówi inaczej i też nie do końca wiadomo, co robic. Mi kazała gdzieś po miesiącu powtórzyć. Teraz jak tydzień nie będę brała to może coś podskoczy do góry chociaż trochę a potem zobaczę, co mi dalej przepisze. Kurde 3 miesiące to długo. Z takimi wynikami to wgl pewnie ciężko zajść w ciążę.

reklama
A dlaczego nadczynność jest gorsza niż niedoczynność? Tak z ciekawości pytam [emoji848]
Ebdo mi tłumaczyła, że przy nadczynności masz nadciśnienie, jamialam w stanie spoczynku 170/120 i 120 puls, to duży wysiłek dla organizmu, do tego kołatanie serca, drżenie rąk i ogólne wycieńczenie organizmu. Prawie zawsze dochodzi do poronienia lub wady płodu z powodu nadmiernej ilości hormonów, a i zagrożenie życia matki [emoji849] także w skrócie mi powiedziała, że absolutnie w. Ciążę. Przy niedoczynności to inaczej wygląda, ale ponoć często się normuje w ciąży [emoji3526]

Oo widzisz to nie wiedziałam. Każdy w sumie mówi inaczej i też nie do końca wiadomo, co robic. Mi kazała gdzieś po miesiącu powtórzyć. Teraz jak tydzień nie będę brała to może coś podskoczy do góry chociaż trochę a potem zobaczę, co mi dalej przepisze. Kurde 3 miesiące to długo. Z takimi wynikami to wgl pewnie ciężko zajść w ciążę.
Pewnie jak odstawisz to zaraz TSH skoczy. Byleby nie skakała w te i wewte bo będziesz fatalnie się czuła. A nie kazała zmniejszyć dawki nas dłużej?

Ebdo mi tłumaczyła, że przy nadczynności masz nadciśnienie, jamialam w stanie spoczynku 170/120 i 120 puls, to duży wysiłek dla organizmu, do tego kołatanie serca, drżenie rąk i ogólne wycieńczenie organizmu. Prawie zawsze dochodzi do poronienia lub wady płodu z powodu nadmiernej ilości hormonów, a i zagrożenie życia matki [emoji849] także w skrócie mi powiedziała, że absolutnie w. Ciążę. Przy niedoczynności to inaczej wygląda, ale ponoć często się normuje w ciąży [emoji3526]
O widzisz, ja tak właśnie miałam jak na chwilę weszłam w nadczynność. Na szczęście to się już unormowało, więc podejrzewam, że TSH podskoczyło

Cześć , chciałabym do was dołączyć. Staramy się o trzecie dziecko, pod koniec listopada miałam łyżeczkowanie- ciąża się nie rozwijała. Od stycznia się staramy na nowo i jak narazie nic😒. W tym miesiącu postanowiłam robić testy owulacyjne. Dziś 12 dc i nie wiem czy to już pozytywny test. Kreska jest ciemna ale nie tak gruba jak kontrolna🤷

Załączniki

• IMG_20210602_202529.jpg
    IMG_20210602_202529.jpg
    486,2 KB · Wyświetleń: 122
Cześć , chciałabym do was dołączyć. Staramy się o trzecie dziecko, pod koniec listopada miałam łyżeczkowanie- ciąża się nie rozwijała. Od stycznia się staramy na nowo i jak narazie nic😒. W tym miesiącu postanowiłam robić testy owulacyjne. Dziś 12 dc i nie wiem czy to już pozytywny test. Kreska jest ciemna ale nie tak gruba jak kontrolna🤷
Jeszcze ciut brakuje do pozytywu

reklama
Do góry