reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny mam pytanie.
Jestem tydzień przed testowaniem. Czy wycieczka rowerem 30km to zły pomysł w czasie oczekiwania na testowanie. Jak myślicie ?????
Jedź i baw się dobrze, ja normalnie do dnia @ trenuje siłowo i cardio, jem sobie sushi i czasem zdarzy się lampka wina czy drineczek 😎 życie jest za krótkie, żeby sobie odmawiać przyjemności!

reklama
Hej, byłam dziś na monitoringu cyklu. Jest 12 dzień, pęcherzyk 15 mm.
W tamtym miesiącu już był większy w tym czasie. I znowu mam pęcherzyk w prawym jajniku. Czy może być tak, że drugi raz z tego samego jajnika jest owulacja? Czy nie powinny działać na zmianę?

W tamtym miesiącu już był większy w tym czasie. I znowu mam pęcherzyk w prawym jajniku. Czy może być tak, że drugi raz z tego samego jajnika jest owulacja? Czy nie powinny działać na zmianę?
Nie muszą działać na zmianę, a nawet wydaje mi się, że zazwyczaj jest jeden bardziej aktywny od drugiego 🤔 (ale poprawcie mnie jeśli się mylę) Ja np. mam owu jak narazie tylko z prawego jajnika 😉

Ja dominujący pęcherzyk czyli taki + 10mm odnotowuje tylko w prawym jajniku i to zwykle po 15-17 dc. Ale cykle mam długie, +35 dni.

Dzięki dziewczyny. Utwierdził
Do pozytywnego testu żyj tak jak normalnie.
Jeśli bez oczekiwania na test pojechałabyś na taką wycieczkę to to zrób

Jedź i ciesz się wycieczką :)

Jedź i baw się dobrze, ja normalnie do dnia @ trenuje siłowo i cardio, jem sobie sushi i czasem zdarzy się lampka wina czy drineczek 😎 życie jest za krótkie, żeby sobie odmawiać przyjemności!

yście mnie tylko w jutrzejszych planach 😁❤️

U mnie też na zmianę ...pracują. teraz miałam 4 dominujące po 16-18mm

Nie muszą działać na zmianę, a nawet wydaje mi się, że zazwyczaj jest jeden bardziej aktywny od drugiego 🤔 (ale poprawcie mnie jeśli się mylę) Ja np. mam owu jak narazie tylko z prawego jajnika 😉
O, też się chętnie dowiem jak to jest, bo ja zawsze miałam owu z lewego jajnika o który się boje bo jest po laparoskopii (jajnik był naciągnięty na jajowód ok 3cm) i dopiero od dwóch cykli mam potwierdzona owu z prawego jajnika co mnie cieszy, że jednak ten drugi też pracuje 🤣

Ja przy naturalnym cyklu caly czas mialam z lewego.ginekolog powiedzial ze taki moj urok po prostu. Teraz przy stymulacji mialam pierwszy raz z prawego i to tez jest dobrze. Takze nie ma teori chyba ;)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała taka sytuację, że dostała za duża dawkę letroxu lub euthyroxu i tsh za bardzo spadło i jest za niskie?

Do góry