reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Powiem ci że mierze temperatury i wykresy mam ładne dwufazowe.. i nie ogarniam już tego. Amh? Kiedy się to bada? Ja mam jeszcze zrobić teraz testosteron..
Do testosteronu zrób jeszcze Androstendion. Przy pcos męskie hormony są zazwyczaj podwyższone.
AMH badasz w obojętnie którym dniu cyklu. Pokazuje to rezerwę jajeczek i przy pcos jest jej poziom podwyższony. Normy zależą od wieku. Dla mnie górna granica jest ok 6-7 a mam ponad 16 😬

reklama
Dzień dobry Dziewczyny :) życzę Wam spokojnego i sympatycznego weekendu.
Przy okazji mam pytanie czy może któraś z Was stosowała podczas starań globulki Cicatridina - dostałam zalecenie żeby używać raz w tygodniu, ale nie podpytałam czy jak akurat w ten weekend mam owu, to używać czy zacząć za jakiś czas.

W poniedziałek zrobię na Pewno. Mam nadzieję że te zawirowania jednak są od prolaktyny a nie od pcos. Ale zobaczę co pokaże testosteron i amh.
Do testosteronu zrób jeszcze Androstendion. Przy pcos męskie hormony są zazwyczaj podwyższone.
AMH badasz w obojętnie którym dniu cyklu. Pokazuje to rezerwę jajeczek i przy pcos jest jej poziom podwyższony. Normy zależą od wieku. Dla mnie górna granica jest ok 6-7 a mam ponad 16 [emoji51]

To jest obraz mojego ostatniego cyklu który trwał 42 dni
AMH badasz w obojętnie którym dniu cyklu. Pokazuje to rezerwę jajeczek i przy pcos jest jej poziom podwyższony. Normy zależą od wieku. Dla mnie górna granica jest ok 6-7 a mam ponad 16 [emoji51]
Screenshot_2021-05-22-11-23-33-662_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

A i na wizycie w czwartek powiedziała że mam ładne endometrium trójwarstwowe.
I byłam u niej w 20 dc czyli przy tak długich cyklach to teoretycznie przed owu.

Hej :) odczekaj na spokojnie i nie denerwuj się bo ja po cichu wieże że Ci się udało :) skoro drugi wyszedł też taki cieniasek to może jest to wczesna ciąża :) bądź dobrej myśli :)
Hej dziewczyny , wyszedł mi taki sam cienias jak wczoraj wiec nie robię już testów bo to na mnie negatywnie wpływa i nie potrzebnie się nakręcam [emoji30]aż mnie zaczął brzuch pobolewac z tego wszystkiego [emoji30] zrobię jakiś lepszy za kilka dni i wtedy zobaczę [emoji20] pozdrawiam

To jest obraz mojego ostatniego cyklu który trwał 42 dni Zobacz załącznik 1274279
Ogólnie to jak gin zaleciła Ci dupka od 16 dc a Ty obecnie masz owulacje po 20 dc to on może Ci w cyklach namieszać, chyba, że bardziej zależy Ci na skróceniu cyklu?
Tak czy siak - ja bym skonsultowała się z innym lekarzem, bo sam obraz usg nie wskazuje na pcos.

reklama
Dziękuję dziewczyny. W ciąży byłam 3x (nie licząc biochemicznych) i nigdy mnie brzuch nie bolał....Właśnie brak bolu był dla mnie sygnałem, że coś jest na rzeczy. Tym razem typowa zmylka.
Jest to 5cs i pierwszy z castagnus, Ovulomed max (tylko do owulacji, bo za słodki i dalej się nie zmuszalam) no i 8 maja zaczęłam mówi Nowennę Pompejanska w tej intencji [emoji7] wszystkie moje działania przyniosły skutek....
Aaaa i jeszcze miała sporo na głowie, więc myśl o ciąży mi nie towarzyszyła od rano do nocy.
Gryfin liczę, że jutro do mnie dołączysz, no i trzymam kciuki za resztę dziewczyn!
Gratuluje!
wiara to indywidualna sprawa kazdej z nas, ale ja wlasnie robie teraz swoje jesli chodzi o proby zajscia (lekarz, suplementy itp) i zaczelam przede wszystkim oddawać to swoje przejecie i obsesyjne nakrecanie sie Panu Bogu. od kilku dni jestem spokojniejsza, bo bylo juz ze mna kiepsko kiedy kolejna @ przyszla. Chce dziecka, ale nie za wszelka cenę, postanowilam po konsultacji z gin wstrzymac sie ze staraniami do kilku dni po drugiej dawce szczepionki na covid ( wypada to na przelom czerw/lip). No i tez bede monitorowac owu (procz moich tradycyjnych obserwacji).
Życzę Wam wszystkim milego (a tym co sie testuja owocnego) dnia!

Do góry