LaraKroft
Fanka BB :)
@Kropka.88 dopisałam do tamtego wpisu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo mi przykro mozna spytać co bylo przyczyna?Hej dziewczyny dzisiaj poroniłam i wracam do Was mam nadzieję, że trochę Was stąd zniknęło
Jak miesiaczka nie przyjdzie to tez czekac? Na co? kiedy masz/mialas termin miesiączki?Hej dziewczyny byłam wczoraj na kontroli którą zalecił mi lekarz jak dostanę wyniki bety . Jak już ostatnio pisałam beta pokazała brak ciąży a ja nadal plamie lekarz stwierdził że poprostu jest to miesiaczka ale powiem wam szczerze że cały czas czulam że coś jest nie tak nawet narzeczony jak wróciłam do domu i powiedziałam mu jak było na wizycie stwierdził że mam nie wątpić w intuicję i iść do innego gina . Posłuchałam go mimo że jestem już wykończona psychicznie i zapisałam się na dzisiaj na wizytę ale już do innego gina. Z tego wszystkiego co się dowiedziałam to to całe moje plamienie nie jest miesiączką, dostałam kolejne skierowanie na betę, no i endometrium wynosi 20mm Według lekarza mam zrobić betę i jeśli bedzie znów ujemną to czekać na miesiaczke i się zgłosić po niej na kontrolę a jeśli miesiaczka nie przyjdzie w przeciągu paru dni to też czekać. Dodam tylko że pytałam o skierowanie na proga to stwierdził że bez sensu jest badać proga. Plamie już 7 dzień
A bierzesz jakies leki? Masz regularne cykle zwykle?Zrobiłam jeden test od razu i biel vizira muszę się umówić do ginekologa w takim razie bo okresu nie mam już 46 dni.
Jak miesiaczka nie przyjdzie to też czekać ostatnią miesiączkę miałam 13.04 a cykle mam 30 lub 31 dni , plamie od 7.05 . Na nic nie dał mi skierowanie i właśnie tak myślimy z narzeczonym czy nie jechać na SOR żeby zbadali mnie od góry do dołu .Jak miesiaczka nie przyjdzie to tez czekac? Na co? kiedy masz/mialas termin miesiączki?
dziwna sytacja. Nie chce Cie starszyc ale takie plamienie (ktore nie jest miesiaczka) nie jest „normalne”. dziwne ze lekarz nie dal skierowania na proga, prolaktyne i inne wyniki. Lepiej dzialac od razu niz czekac .
Mam nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze
A mogę zapytać co to za dieta? ☺ ja mam wykupione diety od Lenartowicz i z Akademii Płodności. Do kupy jakoś 300 zł ponad wydałam i nie smakuje mi to kasa wywalona na diety a druga rzecz jest taka że same zakupy dla mnie to dość duży kosztWiesz to było na zasadzie, że nie może tego wykluczyć, że to od IO a jak jest naprawdę to pewnie przekonam się dopiero po lekach i diecie . Mnie też naprawdę ciężko zmotywować było do gotowania i trzymania diety itd aż w końcu znalazłam taką, która mi smakuje, nie męczę się w kuchni, jem z małżem to samo i raz ja gotuję a raz on i teraz serio nie jest to dla nas uciążliwe
Ale to ten drugi lekarz podejrzewa że jednak mogła być ciąża? To endometrium to chyba doszło do dość dużych rozmiarów ja dzisiaj miałabym 5 dzień plamienia ale rozkręcił się okres. Chociaż to też jakieś dziwne jest... Zawsze miałam samą krew a teraz to taka krew ale jakby z domieszką śluzu w takim znaczeniu że nie jest taka wodnita tylko taka z domieszką czegoś jeszczeHej dziewczyny byłam wczoraj na kontroli którą zalecił mi lekarz jak dostanę wyniki bety . Jak już ostatnio pisałam beta pokazała brak ciąży a ja nadal plamie lekarz stwierdził że poprostu jest to miesiaczka ale powiem wam szczerze że cały czas czulam że coś jest nie tak nawet narzeczony jak wróciłam do domu i powiedziałam mu jak było na wizycie stwierdził że mam nie wątpić w intuicję i iść do innego gina . Posłuchałam go mimo że jestem już wykończona psychicznie i zapisałam się na dzisiaj na wizytę ale już do innego gina. Z tego wszystkiego co się dowiedziałam to to całe moje plamienie nie jest miesiączką, dostałam kolejne skierowanie na betę, no i endometrium wynosi 20mm Według lekarza mam zrobić betę i jeśli bedzie znów ujemną to czekać na miesiaczke i się zgłosić po niej na kontrolę a jeśli miesiaczka nie przyjdzie w przeciągu paru dni to też czekać. Dodam tylko że pytałam o skierowanie na proga to stwierdził że bez sensu jest badać proga. Plamie już 7 dzień
Bardzo mi przykro niestety znam ten ból... Mój organizm jest na tyle ułomny za przeproszeniem, że musiałam być łyżeczkowana bo nie potrafiłam sama "urodzić" i lekarz bal się ze wda się zakażenie Trzy miesiące w dupę, potem normowanie tarczycy i nagle minęło 8 miesięcy obyś nie musiała czekać tak długo trzymam kciukiHej dziewczyny dzisiaj poroniłam i wracam do Was mam nadzieję, że trochę Was stąd zniknęło
W sumie nie wiadomo... Przestał się rozwijać i tyle we wtorek idę do szpitala, będę miała już wyniki krwi to może się czegoś dowiem. Chwilowo trzymam się silnej motywacji cieszę się, że już "urodziłam" (ból masakryczny) pecherzyk i okoliczne tkanki, bo w tej sytuacji powinno się udać bez łyżeczkowania i będzie można szybko działaćBardzo mi przykro mozna spytać co bylo przyczyna?
Nawet nie wiadomo co napisac, bo zadne slowa nie ukoją Twojego cierpienia
W koncu nam wszyskim sie uda Duzo zdrowia Ci życze
Do czasu poronienia miałam regularne 32 dni. Od pazdzienika do stycznia nie miałam praktycznie w ogóle okresu. Jedynie jakieś krwawienia. To nasz 3 cykl starań. 17 kwietnia powinna być owulacja, test owulacyjny pokazał-mimo, że żadnych objawów nie miałam. Następnie pod koniec kwietnia dosłownie zalał mnie płodny śluz. Zrobiłam 30 kwietnia test owu (z 2 firm) i oba wyszły pozytywne. Jeżeli faktycznie wtedy byla owulacja to okres powinnam mieć jutro. Na pewno zrobię test z rana w weekend jeżeli nadal jej nie będzie.A bierzesz jakies leki? Masz regularne cykle zwykle?
zrob test z porannego moczu lub idz na betę
Hej, ja brałam olej z wiesiołka w tabletkach, jakiś pierwszy lepszy z apteki - Oleofarm i w 3 cyklu zauważyłam dużą poprawę w śluzie. Tonęłam w nimDziewczyny, który olej z wiesiołka najlepiej przyjmować na poprawę śluzu? Jak dotąd brałam 1 łyżkę stołowa dziennie (od 1dc do owulacji) oleju OlVita ale jakoś nie widziałam spektakularnych efektów może lepiej w tabletkach? Albo w formie płynnej ale innej firmy? Jakie macie doświadczenia? Bo nie dość że libido zerowe to na dodatek poślizgu też ze świecą w dzień szukać
I druga kwestia - używa któraś z Was tych żeli nawilżających wspomagających zapłodnienie? Wiem ze są takie firmy Conceive Plus ale moze macie doświadczenie z jakimiś innymi? Warto??