reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, mogłabym do Was dołączyć? Z partnerem podjęliśmy decyzje o rozpoczęciu starań planuje zapisać się do swojego lekarza na przyszły miesiąc, ponieważ na ostatniej wizycie dowiedziałam się, ze nie będzie to zbytnio łatwe i przed rozpoczęciem w związku z moim tysiącem zaburzeń, które wyszły mi w badaniach, gdy byłam w szpitalu będę musiała przez pół roku przyjmować jakieś leki/hormony, żeby to w ogóle było możliwe nie bardzo się dopytałam i zastanawiam się czy któraś z Was orientuje się co to za leki hormony może jest/była w podobnej sytuacji i jak to będzie wyglądało czy starania będziemy mogli podjąć dopiero po tych 6 miesiącach czy już w trakcie przyjmowania tych leków. Z takich ciekawszych informacji o mnie 😅 to mam 22 lata, mam PCOS, nietolerancję glukozy, IO, hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, zaburzenia czynności przysadki, hiperprolaktynemię czynnościową i hiperandrogenizm dodatkowo mój organizm nie wytwarza praktycznie w ogóle progesteronu, a w biopsji endometrium wyszedł mi brak aktywności hormonalnej, wiec trochę tego jest😂.
Hej, hej! 😊😊 Jesteśmy w tym samym wieku i też zmagam się z hashimoto, policystycznymi jajnikami, prolaktynę udało mi się unormować i lekarz kazał odstawić lekarstwa, to mój pierwszy cykl na stymulacji ✊✊ Mam nadzieję, że leczenie przyniesie Nam zamierzony efekt 💙💙

reklama
Jakby któraś z Was mogła zerknąć na moje testy. Dziś rano robilam test i wyszedł peak natomiast przed chwilą powtórzyłam i jest już bladsza kreska. Czy to oznacza że jestem już w trakcie owulacji? Dodam że wczoraj i przedwczoraj miałam plamienia owulacyjne i ból w miednicy.

Załączniki

• Screenshot_2021-04-29-13-55-01-064_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_2021-04-29-13-55-01-064_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    272,6 KB · Wyświetleń: 87
Jakby któraś z Was mogła zerknąć na moje testy. Dziś rano robilam test i wyszedł peak natomiast przed chwilą powtórzyłam i jest już bladsza kreska. Czy to oznacza że jestem już w trakcie owulacji? Dodam że wczoraj i przedwczoraj miałam plamienia owulacyjne i ból w miednicy.
Moim zdaniem już ten z 13dc był pozytywny. Testy robi się do pierwszego pozytywnego.

Hej, hej! 😊😊 Jesteśmy w tym samym wieku i też zmagam się z hashimoto, policystycznymi jajnikami, prolaktynę udało mi się unormować i lekarz kazał odstawić lekarstwa, to mój pierwszy cykl na stymulacji ✊✊ Mam nadzieję, że leczenie przyniesie Nam zamierzony efekt 💙💙
Ooo🤗 a jakie leki przyjmujesz, bo ja żadnych nie dostałam właściwie to biorę tylko letrox 50, a wyniki chociażby prolaktyny miałam 75, ale moj lekarz wyszedł z założenia, że nie chce mnie tyloma lekami już obstawiać przepisał mi tylko antykoncepcję hormonalną, którą chce jak najszybciej odstawić. Właśnie próbuje się na wizytę umówić 😅

Witam.W zeszłym tygodniu byłam w ciąży 3testy pozytywne.6dni spóźnienia@kreski były blade.W poniedziałek robiłam betę wynik tylko 11.Były plamienia.W ten wtorek już żywa krew.Wczoraj zrobiłam test i już był negatywny.Dzis już nie mam żadnych symptomów ani plamień.Zastanawiam się kiedy można rozpocząć starania o kolejne dziecko.

Ooo🤗 a jakie leki przyjmujesz, bo ja żadnych nie dostałam właściwie to biorę tylko letrox 50, a wyniki chociażby prolaktyny miałam 75, ale moj lekarz wyszedł z założenia, że nie chce mnie tyloma lekami już obstawiać przepisał mi tylko antykoncepcję hormonalną, którą chce jak najszybciej odstawić. Właśnie próbuje się na wizytę umówić 😅
Ja dostałam od endokrynologa Euthyrox 50 1x1 tabl i kontrola TSH, na razie utrzymuje mi się na poziomie 1,5, więc jest ok 😊 Na zabicie prolaktyny miałam Dostinex, a teraz na stymulację Clo, Estforem i Duphaston 😊

reklama
Witam.W zeszłym tygodniu byłam w ciąży 3testy pozytywne.6dni spóźnienia@kreski były blade.W poniedziałek robiłam betę wynik tylko 11.Były plamienia.W ten wtorek już żywa krew.Wczoraj zrobiłam test i już był negatywny.Dzis już nie mam żadnych symptomów ani plamień.Zastanawiam się kiedy można rozpocząć starania o kolejne dziecko.
Chyba będzie najlepiej jak skonsultujesz to z lekarzem 😔 przykro mi

Do góry