reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Na pewno się uda, grunt to dobra opieka. A nie jesteś na prawdę w jakiejś tragicznej sytuacji. 31 lat to też nie jakoś dużo, stara nie jesteś lalka :) w takich klinikach podobno ma prawdę biorą się od podstaw za pacjenta, nie jesteś przecież bezpłodna.. Dacie radę :) psychicznie jest ciężko, to fakt. Ale trzeba walczyć :) za kilka lat będziesz się z tego śmiała :* a że brak reakcji na cło? Mi powiedziała że szkoda ma to czasu i od raz po drożności zaczynamy z letroxem(widocznie mocniejsze, lepsze..nie wiem - tak to odebrałam skoro szkoda czasu) więc może i i Ciebie trzeba z grubej rury zacząć, tymbardziej że zakładam że jakiś czas te starania już trwają :) powiem Ci tak, zaczęłaś leczenie więc teraz wszystko będzie szło do przodu. :) i chwila moment poszczęści się zobaczycie :) czego życzę i nam :) za każdym razem gdy tu czytam że komuś się udało to jest radość, bo fajnie ze komuś się pofarciło, ale jest też ukucie zazdrości. To samo w życiu prywatnym :( ale jakoś już się nauczyłam pomału jakoś okazać tą pozytywna reakcję :D a co do in vitro to też jestem na to za biedna haha. Koszt jest ogromny i nie wiesz nigdy czy uda się za 1 razem czy za 5. I to nie jest budujące, tylko zniechęcające. No ale cóż.. Nieraz to jedyne wyjście, oby nie w naszym przypadku. :)
Letrox to sztuczny hormon tarczycy

reklama
Hej Dziewczyny, nie było mnie dłuższy czas, słuchajcie miałam wypadek, spadłam ze schodów i to z połowy... Niestety było groźnie, pojechałam do szpitala. Rano tego dnia robiłam test ( byłam Ok 3 dni przed 🙈) i był negatywny. W szpitalu zrobiono mi TK kości biodrowej, kręgosłupa lędźwiowego. Zaznaczyłam na karcie, ze w ciąży nie jestem ,ale teraz spóźnia mi się okres i się straszliwie boje.... po pierwsze jeśli to ciąża to z dzidzią po upadku z takiej wysokości a po 2 przecież promieniowanie jest szkodliwe :( potrzebuje Waszego wsparcia Kochane

Hej Dziewczyny, nie było mnie dłuższy czas, słuchajcie miałam wypadek, spadłam ze schodów i to z połowy... Niestety było groźnie, pojechałam do szpitala. Rano tego dnia robiłam test ( byłam Ok 3 dni przed 🙈) i był negatywny. W szpitalu zrobiono mi TK kości biodrowej, kręgosłupa lędźwiowego. Zaznaczyłam na karcie, ze w ciąży nie jestem ,ale teraz spóźnia mi się okres i się straszliwie boje.... po pierwsze jeśli to ciąża to z dzidzią po upadku z takiej wysokości a po 2 przecież promieniowanie jest szkodliwe :( potrzebuje Waszego wsparcia Kochane
Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze! Kiedyś czytałam historie o kobiecie której nie otworzył się spadochron, nie wiedziała że jest w ciąży... połamała się cała ale ani jej ani dziecku nic poważniejszego się nie stało 😘 a jeśli chodzi o promieniowanie, na tak wczesnym etapie nie powinno chyba szkodzić, poza tym to było niezbędne dla Twojego zdrowia i po prostu musiałaś mieć też prześwietlenia 😊😘 miesiączka może Cie się również spóźniać z powodu stresu po upadku. Masz możliwość zrobić jeszcze jeden test?

I bardzo mi przykro że miałaś wypadek 😥 jak się teraz czujesz???

Co do upadku to macica przecież ładnie amortyzuje, to w wysokiej ciąży może disjc do odklejenia łożyska, a u Ciebie to mogłaby być implantacja zarodka dopiero. RTG jest szkodliwe, ale przy tak wczesnej ciąży zarodek jeszcze nie ma struktur które promienie Roentgena mogłyby uszkodzić. Powiedz w szpitalu że spóźnia Ci się okres, zrobią Ci badanie betahcg😉

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa😊 czy możecie mi powiedzieć czy to normalne że @ się spóźnia po duphastonie? Pierwszy cykl stosowalam duphaston od 19 do 28 dnia cylku. Dziś mija 35 dzień cyklu a na okres wgl się nie zapowiada. Nie mam żadnych objawów. Zazwyczaj przed okresem piersi bolały strasznie, Krosty sie pojawiały. A za tym cylem z dyphastonem nie boli mnie komplenie nic, a temp mam podwyższona 36.9.. Co o tym sądzicie? Kiedy mogę się spodziewać@? Moja ginekolog nic mi nie opowiedziała o tym leku jak mi przepisywała. Stamy się o dziecko, a na ostatniej wizycie powiedziała że mam słaba śluzówkę i trochę przydałoby się wyregulować cykle, a miałam zawsze około 30-33 dnia. A teraz 35 dzień i nic.. Już nie wiem co myśleć o tym.. 🤷‍♀️

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa[emoji4] czy możecie mi powiedzieć czy to normalne że @ się spóźnia po duphastonie? Pierwszy cykl stosowalam duphaston od 19 do 28 dnia cylku. Dziś mija 35 dzień cyklu a na okres wgl się nie zapowiada. Nie mam żadnych objawów. Zazwyczaj przed okresem piersi bolały strasznie, Krosty sie pojawiały. A za tym cylem z dyphastonem nie boli mnie komplenie nic, a temp mam podwyższona 36.9.. Co o tym sądzicie? Kiedy mogę się spodziewać@? Moja ginekolog nic mi nie opowiedziała o tym leku jak mi przepisywała. Stamy się o dziecko, a na ostatniej wizycie powiedziała że mam słaba śluzówkę i trochę przydałoby się wyregulować cykle, a miałam zawsze około 30-33 dnia. A teraz 35 dzień i nic.. Już nie wiem co myśleć o tym.. [emoji2368]

Rozumiem, ze dziś jest 7 dzień po odstawieniu dophastonu?

Cześć. Jeśli będzie ktoś znał odpowiedź to super. W grudniu poszłam do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne (Belara), stosowałam jeden cykl,gdyż źle się po nich czułam. W styczniu dostałam krwawienia z odstawienia. W lutym dostałam już normalną miesiączkę (15nastego) i trwała 3 dni + 2 plamień. Dzisiaj jest 20 marca a okresu nadal jak nie było tak nie ma. Czasami ciągnie mnie prawy jajnik w dół i czuję jakby skurcze macicy? Ale trwa to chwilę.
Czy miała któraś z was podobną sytuację? Czy może organizm potrzebuje czasu a raczek gospodarka hormonalna. Z góry dziękuję za odpowiedź.

reklama
Cześć. Jeśli będzie ktoś znał odpowiedź to super. W grudniu poszłam do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne (Belara), stosowałam jeden cykl,gdyż źle się po nich czułam. W styczniu dostałam krwawienia z odstawienia. W lutym dostałam już normalną miesiączkę (15nastego) i trwała 3 dni + 2 plamień. Dzisiaj jest 20 marca a okresu nadal jak nie było tak nie ma. Czasami ciągnie mnie prawy jajnik w dół i czuję jakby skurcze macicy? Ale trwa to chwilę.
Czy miała któraś z was podobną sytuację? Czy może organizm potrzebuje czasu a raczek gospodarka hormonalna. Z góry dziękuję za odpowiedź.

A kiedy spodziewałaś się dostać okres? Owulacja mogła się przesunąć. Ja po hormonach 1,5 roku dochodziłam do siebie, No ale brałam dłużej niż 1 cykl.

Do góry