reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Porozmawiam przy kolejnej wizycie.. A może duphaston korzystnie działa na moją słaba śluzówkę? A owulacje przy moich cyklach mam około 14 dnia zazwyczaj tak wychodzi mi z pasków owulacyjnych i raz byalm na monitoringu.. A wiesz może czy duphaston ponosi temp? Dziś miałam 36.9..dzieki za odpowiedzi 🤗

reklama
Porozmawiam przy kolejnej wizycie.. A może duphaston korzystnie działa na moją słaba śluzówkę? A owulacje przy moich cyklach mam około 14 dnia zazwyczaj tak wychodzi mi z pasków owulacyjnych i raz byalm na monitoringu.. A wiesz może czy duphaston ponosi temp? Dziś miałam 36.9..dzieki za odpowiedzi [emoji847]

To masz fazę lutealna 16-18 dni, trochę długa. Progesteron napewno pozytywnie wpływa na endo, niemniej jest wiele produktów, które mogą w tym pomoc. Warto popróbować [emoji3526] zwiększony poziom progesteronu podnosi temperaturę, jak najbardziej. 36,9 mierzone od razu po przebudzeniu w ustach lub pochwie? Bo w ciągu dnia pod pachą czy na czole się nie liczy [emoji13] Ja bym zrobiła test na Twoim miejscu [emoji6]

To masz fazę lutealna 16-18 dni, trochę długa. Progesteron napewno pozytywnie wpływa na endo, niemniej jest wiele produktów, które mogą w tym pomoc. Warto popróbować [emoji3526] zwiększony poziom progesteronu podnosi temperaturę, jak najbardziej. 36,9 mierzone od razu po przebudzeniu w ustach lub pochwie? Bo w ciągu dnia pod pachą czy na czole się nie liczy [emoji13] Ja bym zrobiła test na Twoim miejscu [emoji6]
Odrazu po przebudzeniu w ustach 😊

Odrazu po przebudzeniu w ustach [emoji4]

Czekam na test [emoji16][emoji16] wysoka temp jest obiecująca w takim terminie, choć trzeba pamiętać ze na nią wiele czynników wpływa, w tym nawet stres, podróże, ilość snu. Nie wiem tez jak wyglądał wykres z całego cyklu. Ja raz miałam trójfazowy ale ciąży z tego j tak nie było, tylko mi nadziei narobił [emoji16] może po prostu u Ciebie prog spada jakoś powoli i dlatego tyle po odstawieniu czekasz a temp się utrzymuje. A może jednak przyjdziesz tu lada moment z dobra nowina, czego Ci życzę [emoji3590]

Cześć dziewczyny, nie wiem czemu ciągle po dniach płodnych prześladuje mnie takie poczucie, że pewnie i tak się nie uda. A jak tydzień przed okresem mam galaretowaty śluz to już wiem, że nic z tego.

Cześć dziewczyny, nie wiem czemu ciągle po dniach płodnych prześladuje mnie takie poczucie, że pewnie i tak się nie uda. A jak tydzień przed okresem mam galaretowaty śluz to już wiem, że nic z tego.
Akurat z tym śluzem na początku ciąży to różnie bywa, jedne mają dużo białego, innego galaretowaty a inne wcale 😉

Czekam na test [emoji16][emoji16] wysoka temp jest obiecująca w takim terminie, choć trzeba pamiętać ze na nią wiele czynników wpływa, w tym nawet stres, podróże, ilość snu. Nie wiem tez jak wyglądał wykres z całego cyklu. Ja raz miałam trójfazowy ale ciąży z tego j tak nie było, tylko mi nadziei narobił [emoji16] może po prostu u Ciebie prog spada jakoś powoli i dlatego tyle po odstawieniu czekasz a temp się utrzymuje. A może jednak przyjdziesz tu lada moment z dobra nowina, czego Ci życzę [emoji3590]
Dzięki 😁ale coś czuję że nic z tego nie będzie bo tak jak mówiłam wcześniej nie było przytulanek raczej w owulacje 😊tylko po, a śluzu brak u mnie, piersi nie bolą więc raczej nic nie będzie z tego. Bardziej wyglądam okresu, którego nie widać 😁

Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze! Kiedyś czytałam historie o kobiecie której nie otworzył się spadochron, nie wiedziała że jest w ciąży... połamała się cała ale ani jej ani dziecku nic poważniejszego się nie stało 😘 a jeśli chodzi o promieniowanie, na tak wczesnym etapie nie powinno chyba szkodzić, poza tym to było niezbędne dla Twojego zdrowia i po prostu musiałaś mieć też prześwietlenia 😊😘 miesiączka może Cie się również spóźniać z powodu stresu po upadku. Masz możliwość zrobić jeszcze jeden test?
Właśnie jutro rano zrobie....Dziekuje za otuchę ❤️
I bardzo mi przykro że miałaś wypadek 😥 jak się teraz czujesz???
Bardzo słabo, najgorszy jest chyba dla mnie ból tych nerek... tak dziwnie promieniuje i boje się żeby się w środku jakiś krwiak nie zrobił... jak chodzę to ultra boli:(

reklama
Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze! Kiedyś czytałam historie o kobiecie której nie otworzył się spadochron, nie wiedziała że jest w ciąży... połamała się cała ale ani jej ani dziecku nic poważniejszego się nie stało 😘 a jeśli chodzi o promieniowanie, na tak wczesnym etapie nie powinno chyba szkodzić, poza tym to było niezbędne dla Twojego zdrowia i po prostu musiałaś mieć też prześwietlenia 😊😘 miesiączka może Cie się również spóźniać z powodu stresu po upadku. Masz możliwość zrobić jeszcze jeden test?
Co do upadku to macica przecież ładnie amortyzuje, to w wysokiej ciąży może disjc do odklejenia łożyska, a u Ciebie to mogłaby być implantacja zarodka dopiero. RTG jest szkodliwe, ale przy tak wczesnej ciąży zarodek jeszcze nie ma struktur które promienie Roentgena mogłyby uszkodzić. Powiedz w szpitalu że spóźnia Ci się okres, zrobią Ci badanie betahcg😉
Mówiłam niestety nie wykonali...

Do góry