reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ale rozumiesz czym jest menstruacja? Z definicji? Złuszczanie się błony śluzowej macicy w wyniku zmian stężenia hormonów, w tym progesteronu (jego spadku). Jeśli prog spada i błona się złuszcza to zarodek poleci razem z nią w wiekszosci przypadków, dlatego wczesne ciąże się podtrzymuje jeśli jest niedomaga lutealna. A nawet jeśli uda się podtrzymać, to poziomy hormonów hamują owulacje. Jasne, napewno się zdarzyły takie cudowne przypadki na świecie ze mimo ciąży do następnej owulacji doszło (tak myśle, nie sprawdzałam) ale żeby pół ciąży taki stan się utrzymywał to nie wiem. A jeśli tak było to donoszenie swojej ciąży możesz nazywać szczęściem, cudem, a nie ze lekarze i nauka gadają pierdoly. Skoro ciąże donosiłas to pewnie progesteron był wystarczająco dobry. Wiec krwawienie musiało mieć inna przyczynę, być może jej nie znaleźli, nie przeczę ze krwawiłas tyle czasu w ciąży, ale nie każde krwawienie to menstruacja.
nie musisz mi mówić definicji ja wiem co to jest. Szukali przyczyny, na starcie usłyszałam że poronie bo twierdzili że łożysko się oderwalo, potem doszli do wniosku że moja miednica nie utrzyma ciąży bo jestem zbyt wąska. Córka jest ogólnie cudem bo po porodzie miała kłopoty po karmieniach A na bioderkach usłyszałam że pozostają szelki bo chodzić ona nie bd A nic dosłownie nic się nie potwierdziło jak chodzi o nią

reklama
nie musisz mi mówić definicji ja wiem co to jest. Szukali przyczyny, na starcie usłyszałam że poronie bo twierdzili że łożysko się oderwalo, potem doszli do wniosku że moja miednica nie utrzyma ciąży bo jestem zbyt wąska. Córka jest ogólnie cudem bo po porodzie miała kłopoty po karmieniach A na bioderkach usłyszałam że pozostają szelki bo chodzić ona nie bd A nic dosłownie nic się nie potwierdziło jak chodzi o nią
No to może nie znaleźli przyczyny, nic tylko się cieszyć ze wszystko dobrze się skończyło, ale nie nazywałbym tego miesiączka, tym bardziej jeśli wiesz co to oznacza. Czasem zaglądają tu dziewczyny i szukają odpowiedzi na różne pytania i informacja: tak, możesz mieć okres w trakcie ciąży jest nieprawdziwa i wprowadzi je w błąd [emoji6] żeby później się nie znalazła taka co mając potwierdzona ciąże zacznie krwawić i stwierdzi „a spoko, to okres, może być w ciąży” bo w większości przypadków nie skończy się to tak szczęśliwie jak u Ciebie.

W piątek wizyta, wiec przebada co i jak:-)
Miałam na myśli kilka wizyt z usg, gin będzie mógł podejrzeć czy pęcherzyk rośnie i przewidzieć kiedy można spodziewać się jego pęknięcia [emoji3526] powodzenia [emoji3590]

Tak, przepraszam nie zauważyłam :) tak, byłam u innej gin :) według niej był to 6t+5 więc tylko tydzień wcześniejsza niż wynika z OM :) był zarodek, ale idę jeszcze raz jutro bo jeszcze nie było akcji serduszka :) ogólnie kazała być dobrej myśli :)
Po tej poprzedniej wizycie, gdzie nastraszyli mnie pustym pęcherzykiem, to szłam na tą wizytę już tak zrezygnowana, że byłam zaskoczona jak powiedziała mi, że jest zarodek i wszystko wygląda Ok ;D
O odezwałaś się [emoji16][emoji6]
Ostatnio Ciebie wywoływałam bo miałaś dać znać Nam jak się sytuacja rozwinęła [emoji6]byłaś w piątek u gina?

Kochana! Noski do góry I na pewno się uda 😊 jestem tego pewna 🍀 U nas też wyniki były słabawe, ale po zmianie leków (branych na inne schorzenia) i zmianie trybu życia paramwtry się poprawiły 😊
Dziękuję kochana <3

Cześć, milego dnia!
Ja dziś jestem teoretycznie 2 dzień po... Ale jeszcze wczoraj poprwiliśmy na wszelki wypadek :p
Moze jakiś zuch dopłynie i zrobi tam robotę!

Hej, odświeżam temat suplementów, które warto brać przed ciążą. Jestem po poronieniu i po cp, kolejne starania możemy zacząć jakoś w lipcu. Wczoraj rozmawiałam z ginekologiem, to stwierdził, że mogę już sobie zacząć brać kwas foliowy. Tylko zastanawiam się, czy taka zwykła dawka wystarczy, bo w grudniu byłam leczona metotreksatem ze względu na cp. Przed tą ciążą brałam femibion 0 i planuję do niego wrócić. Wyczytałam tutaj, że warto jeszcze brać pregna DHA, ale to chyba dopiero w ciąży, tak? Proszę o wskazówki ☺️ Nie chcę panikować i wykupować całej apteki, ale jeśli jest coś, co może pomóc w prawidłowym rozwoju ciąży, to dlaczego tego nie robić?

reklama
Hej, odświeżam temat suplementów, które warto brać przed ciążą. Jestem po poronieniu i po cp, kolejne starania możemy zacząć jakoś w lipcu. Wczoraj rozmawiałam z ginekologiem, to stwierdził, że mogę już sobie zacząć brać kwas foliowy. Tylko zastanawiam się, czy taka zwykła dawka wystarczy, bo w grudniu byłam leczona metotreksatem ze względu na cp. Przed tą ciążą brałam femibion 0 i planuję do niego wrócić. Wyczytałam tutaj, że warto jeszcze brać pregna DHA, ale to chyba dopiero w ciąży, tak? Proszę o wskazówki ☺️ Nie chcę panikować i wykupować całej apteki, ale jeśli jest coś, co może pomóc w prawidłowym rozwoju ciąży, to dlaczego tego nie robić?
Dużo dziewczyn (ja tez) bierze Mama DHA premium plus. Ostatnio lekarz mi potwierdził, że to bardzo dobry wybór.

Do góry