reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Tak samo jak okres jest niemożliwy podczas ciąży, bo miesiączka to złuszczanie się błony macicy. Może miałaś krwiaka, nadzerke albo inne przyczyny krwawienia w ciąży, ale miesiączka nie wiem czy można to nazwać [emoji848]
no to cie zaskoczę bo nie miałam nic dosłownie badania co miesiąc robione iść miałam częściej niż stosunek z własnym facetem. Boże ilu ginekologow wariowalo aż byliśmy na końcu u jednej która realnie patrzyła na to jak jest A nie wydziwiala

Dziewczyny to 10prawie dzień miesiaczki po poronieniu, jak doktor da zielone światełko ruszamy :) 🌸 dziś już takie słabiutkie plamienie, natomiast czy w czasie takiego okresu spotykałyście się ze śluzem? 🧐 zastanawiam jak teraz obliczyć płodne, w pt wizyta, czekam z niecierpliwością

Ja tak miałam :) dlatego test zrobiłam dopiero po 2 dnia od terminu spodziewanej miesiączki, bo byłam pewna, że za chwilkę, za momencik @ się pojawia :)
Ja też zrobiłam dwa dni po spodziewanej @ i wyszła delikatna drugą kreseczka. Ale czułam uderzenia gorąca i delikatny ból brzucha jak na @.
Muszę iść na betę wtedy będe pewna.

Dziewczyny a miała któraś z was tak że test wyszedł pozytywny a miałyscie bóle jak na miesiaczkę tylko nie caly czas, pojawiają się pare razy na dzień.
Ja mam tak cały czas. Jestem dwa dni przed @, testy pozytywne i boli jak na okres, ale to ponoć całkowicie normalne :)

Hej, odebrałam dzisiaj wynik biopsji endometrium i wynik to : endometrium bez wyraźnych cech aktywności hormonalnej, czy któraś z Was orientuje się co on oznacza?

Siemka!
Mogę dołączyc? Póki co podczytuję :)
My się staramy 8 cykl (prawdpodobnie wczoraj lub przedwczoraj była owulacja).
U nas jest taka sprawa, ze ja jestem książkowym przykładem zdrowia, natomiast mój mąż ma słabe parametry nasienia. Jak się o tym dowiedziałam 3 dni przepłakałam. Ale czas wziać się w garść. Mąż bierze leki, suplementacje, więcej się rusza i zmieniamy dietę na bardziej wspierającą płodność.
Ochłonęłam i cierpliwie czekam co los przyniesie.
Pozdrawiam gorąco. :)
Kochana! Noski do góry I na pewno się uda 😊 jestem tego pewna 🍀 U nas też wyniki były słabawe, ale po zmianie leków (branych na inne schorzenia) i zmianie trybu życia paramwtry się poprawiły 😊

no to cie zaskoczę bo nie miałam nic dosłownie badania co miesiąc robione iść miałam częściej niż stosunek z własnym facetem. Boże ilu ginekologow wariowalo aż byliśmy na końcu u jednej która realnie patrzyła na to jak jest A nie wydziwiala

Ale rozumiesz czym jest menstruacja? Z definicji? Złuszczanie się błony śluzowej macicy w wyniku zmian stężenia hormonów, w tym progesteronu (jego spadku). Jeśli prog spada i błona się złuszcza to zarodek poleci razem z nią w wiekszosci przypadków, dlatego wczesne ciąże się podtrzymuje jeśli jest niedomaga lutealna. A nawet jeśli uda się podtrzymać, to poziomy hormonów hamują owulacje. Jasne, napewno się zdarzyły takie cudowne przypadki na świecie ze mimo ciąży do następnej owulacji doszło (tak myśle, nie sprawdzałam) ale żeby pół ciąży taki stan się utrzymywał to nie wiem. A jeśli tak było to donoszenie swojej ciąży możesz nazywać szczęściem, cudem, a nie ze lekarze i nauka gadają pierdoly. Skoro ciąże donosiłas to pewnie progesteron był wystarczająco dobry. Wiec krwawienie musiało mieć inna przyczynę, być może jej nie znaleźli, nie przeczę ze krwawiłas tyle czasu w ciąży, ale nie każde krwawienie to menstruacja.

Dziewczyny to 10prawie dzień miesiaczki po poronieniu, jak doktor da zielone światełko ruszamy :) [emoji254] dziś już takie słabiutkie plamienie, natomiast czy w czasie takiego okresu spotykałyście się ze śluzem? [emoji3166] zastanawiam jak teraz obliczyć płodne, w pt wizyta, czekam z niecierpliwością
Myśle ze najlepiej zrobić monitoring [emoji6] obliczanie czegokolwiek w tej sytuacji to jak wróżenie z fusów, nie wiadomo jak Twój organizm się teraz zachowa.

reklama
Do góry