reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Dużo dziewczyn (ja tez) bierze Mama DHA premium plus. Ostatnio lekarz mi potwierdził, że to bardzo dobry wybór.
Dzięki, właśnie sobie czytałam u Pana Tabletki i rzeczywiście on to też poleca :) Zastanawiam się jeszcze, co z żelazem - mój ostatni wynik to 89 przy normach 50-170, to chyba nie muszę tego jeszcze podbijać, prawda? Sorki, że tutaj tak wypytuję, ale mam jakiegoś pecha do lekarzy. Niby badają dokładnie, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o przygotowanie do ciąży to bardzo lekceważą temat.

reklama
Dzięki, właśnie sobie czytałam u Pana Tabletki i rzeczywiście on to też poleca :) Zastanawiam się jeszcze, co z żelazem - mój ostatni wynik to 89 przy normach 50-170, to chyba nie muszę tego jeszcze podbijać, prawda? Sorki, że tutaj tak wypytuję, ale mam jakiegoś pecha do lekarzy. Niby badają dokładnie, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o przygotowanie do ciąży to bardzo lekceważą temat.
Na temat żelaza się niewiele wiem niestety, ale ja bym założyła, że jest OK i że przy takim wyniku nie trzeba go dodatkowo suplementować, ale zapytaj lekarza :)

Hej, odświeżam temat suplementów, które warto brać przed ciążą. Jestem po poronieniu i po cp, kolejne starania możemy zacząć jakoś w lipcu. Wczoraj rozmawiałam z ginekologiem, to stwierdził, że mogę już sobie zacząć brać kwas foliowy. Tylko zastanawiam się, czy taka zwykła dawka wystarczy, bo w grudniu byłam leczona metotreksatem ze względu na cp. Przed tą ciążą brałam femibion 0 i planuję do niego wrócić. Wyczytałam tutaj, że warto jeszcze brać pregna DHA, ale to chyba dopiero w ciąży, tak? Proszę o wskazówki ☺️ Nie chcę panikować i wykupować całej apteki, ale jeśli jest coś, co może pomóc w prawidłowym rozwoju ciąży, to dlaczego tego nie robić?
Mój ginekolog poleca femibion 0 a co do żelaza to masz prawidłowy wynik, nie potrzeba brać

Dziewczyny ponieważ wszystkiego się jeszcze uczę to mam pytanko, czy można np czuć jajnik w okresie okolo owulacyjnym gdy tej owulacji nie ma?

Oszaleć można 🤦 jeszcze 6 dni do okresu a ja od wczoraj mam bóle jak na okres 🤦 jajniki, ciągnięcie....oszaleć można 🤦. Czuję taki dziwny niepokój 🤦 wykończyć się można ... To się nazywa PMS pełną gębą 😂

Hej, odświeżam temat suplementów, które warto brać przed ciążą. Jestem po poronieniu i po cp, kolejne starania możemy zacząć jakoś w lipcu. Wczoraj rozmawiałam z ginekologiem, to stwierdził, że mogę już sobie zacząć brać kwas foliowy. Tylko zastanawiam się, czy taka zwykła dawka wystarczy, bo w grudniu byłam leczona metotreksatem ze względu na cp. Przed tą ciążą brałam femibion 0 i planuję do niego wrócić. Wyczytałam tutaj, że warto jeszcze brać pregna DHA, ale to chyba dopiero w ciąży, tak? Proszę o wskazówki [emoji3526] Nie chcę panikować i wykupować całej apteki, ale jeśli jest coś, co może pomóc w prawidłowym rozwoju ciąży, to dlaczego tego nie robić?
Ja osobiście łykam Olimp witamin mama, skład jest bardzo dobry. Biorę już jakieś ponad pół roku i jestem z nich bardzo zadowolona.

reklama
Do góry