reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dużo dziewczyn (ja tez) bierze Mama DHA premium plus. Ostatnio lekarz mi potwierdził, że to bardzo dobry wybór.
Dzięki, właśnie sobie czytałam u Pana Tabletki i rzeczywiście on to też poleca :) Zastanawiam się jeszcze, co z żelazem - mój ostatni wynik to 89 przy normach 50-170, to chyba nie muszę tego jeszcze podbijać, prawda? Sorki, że tutaj tak wypytuję, ale mam jakiegoś pecha do lekarzy. Niby badają dokładnie, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o przygotowanie do ciąży to bardzo lekceważą temat.

reklama
Dzięki, właśnie sobie czytałam u Pana Tabletki i rzeczywiście on to też poleca :) Zastanawiam się jeszcze, co z żelazem - mój ostatni wynik to 89 przy normach 50-170, to chyba nie muszę tego jeszcze podbijać, prawda? Sorki, że tutaj tak wypytuję, ale mam jakiegoś pecha do lekarzy. Niby badają dokładnie, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o przygotowanie do ciąży to bardzo lekceważą temat.
Na temat żelaza się niewiele wiem niestety, ale ja bym założyła, że jest OK i że przy takim wyniku nie trzeba go dodatkowo suplementować, ale zapytaj lekarza :)

Hej, odświeżam temat suplementów, które warto brać przed ciążą. Jestem po poronieniu i po cp, kolejne starania możemy zacząć jakoś w lipcu. Wczoraj rozmawiałam z ginekologiem, to stwierdził, że mogę już sobie zacząć brać kwas foliowy. Tylko zastanawiam się, czy taka zwykła dawka wystarczy, bo w grudniu byłam leczona metotreksatem ze względu na cp. Przed tą ciążą brałam femibion 0 i planuję do niego wrócić. Wyczytałam tutaj, że warto jeszcze brać pregna DHA, ale to chyba dopiero w ciąży, tak? Proszę o wskazówki ☺️ Nie chcę panikować i wykupować całej apteki, ale jeśli jest coś, co może pomóc w prawidłowym rozwoju ciąży, to dlaczego tego nie robić?
Mój ginekolog poleca femibion 0 a co do żelaza to masz prawidłowy wynik, nie potrzeba brać

Dziewczyny ponieważ wszystkiego się jeszcze uczę to mam pytanko, czy można np czuć jajnik w okresie okolo owulacyjnym gdy tej owulacji nie ma?

Oszaleć można 🤦 jeszcze 6 dni do okresu a ja od wczoraj mam bóle jak na okres 🤦 jajniki, ciągnięcie....oszaleć można 🤦. Czuję taki dziwny niepokój 🤦 wykończyć się można ... To się nazywa PMS pełną gębą 😂

Hej, odświeżam temat suplementów, które warto brać przed ciążą. Jestem po poronieniu i po cp, kolejne starania możemy zacząć jakoś w lipcu. Wczoraj rozmawiałam z ginekologiem, to stwierdził, że mogę już sobie zacząć brać kwas foliowy. Tylko zastanawiam się, czy taka zwykła dawka wystarczy, bo w grudniu byłam leczona metotreksatem ze względu na cp. Przed tą ciążą brałam femibion 0 i planuję do niego wrócić. Wyczytałam tutaj, że warto jeszcze brać pregna DHA, ale to chyba dopiero w ciąży, tak? Proszę o wskazówki [emoji3526] Nie chcę panikować i wykupować całej apteki, ale jeśli jest coś, co może pomóc w prawidłowym rozwoju ciąży, to dlaczego tego nie robić?
Ja osobiście łykam Olimp witamin mama, skład jest bardzo dobry. Biorę już jakieś ponad pół roku i jestem z nich bardzo zadowolona.

reklama
Do góry