reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
A w pierwszych 2 msc brałyście/bierzecie jakieś witaminy? Ja teraz biorę kwas foliowy i kwasy omega i czasem wit D3 ale zastanawiam się czy coś więcej, w sumie lekarza jak pytałam to mówił tylko o kwasie foliowym.

Co do witamin i preparatów, to na poprawę cyklu ginka zalecała mi ovarin. Brałam w pierwszym roku po poronieniu później odpuściłam, bo i tak nie regulował mi cyklu. Teraz łykam tylko folik i suplementuję się witaminą D.

Przy poprzednich staraniach z których mam synka zaskoczyłam od razu po clo i to dwa razy. Pierwsza ciążą niestety obumarła w 8tc. Ale dostałam od lekarza zielone światło od razu w pierwszym cyklu po poronieniu. No i dzięki temu mam synka 3latka [emoji16] a teraz chcemy dla niego rodzeństwo. To jest nasz pierwszy cykl starań. A u Ciebie który to cykl.? Tak chce sprawdzić w środe[emoji16]
4 lata temu, zaczęliśmy starać się o rodzeństwo dla naszego synka (teraz ma 7 lat). No i nie udawało się. Brałam clo, miałam drożność i nic. Po roku zdiagnozowali u mnie PCOS. Z pewnych przyczyn zrezygnowaliśmy ze starań. Pod koniec zeszłego roku, zaczęliśmy działać. Teraz kończy mi się 2 cykl starań 😉 Jeżeli teraz nam się nie udało to mam nadzieję, że clo pomoże zwłaszcza, że na ostatnim usg nie było śladu PCOS 🤗 Dalej trzymam mocno kciuki, abyś w środę zobaczyła 2 kreski 😊

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj 12 dzień cyklu i już widzę jakieś śladowe ilości śluzu płodnego, owu wyliczona przez OvuFriend na 17 dzień cyklu czyli 21.02. Testy owu narazie negatywne, a wole nie przegapić , wiec robię już codziennie. Jutro wizyta u gin i się trochę stresuje co tam zobaczę. Obawiam sie, ze dalej PCOS albo inne kwiatki. Nie wiem dlaczego ten czas tak długo się ciągnie. Chce zeby już bulionowa wizycie i z dobrymi wynikami 😭.

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj 12 dzień cyklu i już widzę jakieś śladowe ilości śluzu płodnego, owu wyliczona przez OvuFriend na 17 dzień cyklu czyli 21.02. Testy owu narazie negatywne, a wole nie przegapić , wiec robię już codziennie. Jutro wizyta u gin i się trochę stresuje co tam zobaczę. Obawiam sie, ze dalej PCOS albo inne kwiatki. Nie wiem dlaczego ten czas tak długo się ciągnie. Chce zeby już bulionowa wizycie i z dobrymi wynikami 😭.
Miało być „ już było po wizycie 😂

reklama
Cześć Staraczki ☺️ Zdecydowałam, że zrobię jednak test (30dc) i dziś rano ujrzałam ⏸ chyba sama jeszcze nie wierze 😱 niestety nie umiem wstawić zdjęcia 🤷🏻‍♀️ byłam na becie, wiec pewnie po południu będę już wiedzieć więcej 🤗 mam nadzieje, ze zaraz posypią się ⏸ kreseczki ❤️

Do góry