reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Aaaaa gratulacje wielkie!! ❤️ Super wiadomość z rana! To będzie pierwsza? Który cykl starań? ❤️❤️❤️❤️❤️
Pewnie radość nie do opisania!

Tak, pierwsza 🙈 tak jak wcześniej napisałam, ogólnie około 6msc, ale to był drugi cykl na stymulacji.

Przyznam szczerze, ze ta kreska wyszła tak szybko, ze aż się zaczęłam trzesc 😅 trochę to do mnie nie dociera i chyba dopóki nie zobaczę fasolki na usg to ciężko mi będzie uwierzyć 🤪 ale oczywiście cieszę się i wierze, ze zaraz wszystkie staraczki ujrzą upragnione ⏸❤️

To będziesz miała już fajnego pomocnika przy maleństwie [emoji3059]oby ten 2 cykl był szczęśliwym i to ładne jajeczko zaskoczyło Ciebie pozytywnie[emoji4]
Ja to nawet nie wiem kiedy ma przyjść @
Chce jutro testować bo teoretycznie to 14/13 dpo. Ale tylko teoretycznie. Mierze też temperaturę, robię testy owu i sprawdzam śluz i według całej reszty cykl mam tak pomieszany, że jeżeli coś z tego wyjdzie to chyba będzie cud. W poprzednich dwóch razach było wszystko idealnie, a teraz wszystko na opak. Moje cykle ogólnie są bardzo nieregularne, ale wynika mam w porządku. A clo brałam ze względu na złe wyniki męża. Jak to Mój gin tłumaczy żeby wszystko było wrażliwsze na plemniki[emoji12]

4 lata temu, zaczęliśmy starać się o rodzeństwo dla naszego synka (teraz ma 7 lat). No i nie udawało się. Brałam clo, miałam drożność i nic. Po roku zdiagnozowali u mnie PCOS. Z pewnych przyczyn zrezygnowaliśmy ze starań. Pod koniec zeszłego roku, zaczęliśmy działać. Teraz kończy mi się 2 cykl starań [emoji6] Jeżeli teraz nam się nie udało to mam nadzieję, że clo pomoże zwłaszcza, że na ostatnim usg nie było śladu PCOS [emoji847] Dalej trzymam mocno kciuki, abyś w środę zobaczyła 2 kreski [emoji4]

Dziekuje ❤️ Beta jeszcze musi potwierdzić 🙈 od podjęcia decyzji około 6cs (ale wcześniej jak się okazało miałam cykle bezowulacyjne - pcos), natomiast odkąd wdrożyłam leczenie to w sumie w drugim cyklu na stymulacji. Jeszcze zdradzę, ze działaliśmy 3 dni pod rząd w tym cyklu 🙈
Mijka, to ty doświadczona w tym temacie- jak stwierdza się cykle bezowulacyjne ? Może głupie pytanie, ale jednak 🙂

Mijka, to ty doświadczona w tym temacie- jak stwierdza się cykle bezowulacyjne ? Może głupie pytanie, ale jednak 🙂

Kochana, nie jestem doświadczona - chodziłam regularnie na monitoring cyklu i na podstawie tego gin stwierdziła, ze mam pcos (zleciła mi wcześniej dodatkowe badania, które to potwierdziły). przy pcos występują cykle bezowulacyjne (nie wiem czy zawsze), jest dużo pęcherzyków i brak dominującego - czyli żaden nie rośnie. Dodam, ze testy owulacyjne wychodziły pozytywne, podczas gdy tej owulacji nie było najprawdopodobniej.

Miłego dnia wszystkim 🤗
Dziewczyny, jak zapisujecie się do prywatnego gina na monitoring, to umawiacie się od razu z góry na kilka wizyt z rzędu, czy na jedną i potem z ginem ustalacie kolejne?
Będę szła pierwszy raz w przyszłym miesiącu i nie wiem jak to ugryźć.

reklama
Kochana, nie jestem doświadczona - chodziłam regularnie na monitoring cyklu i na podstawie tego gin stwierdziła, ze mam pcos (zleciła mi wcześniej dodatkowe badania, które to potwierdziły). przy pcos występują cykle bezowulacyjne (nie wiem czy zawsze), jest dużo pęcherzyków i brak dominującego - czyli żaden nie rośnie. Dodam, ze testy owulacyjne wychodziły pozytywne, podczas gdy tej owulacji nie było najprawdopodobniej.
Dokladnie mam to samo co ty 😉 brałaś tylko clo czy cos jeszcze?

Do góry