reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Aaaaa gratulacje wielkie!! ❤️ Super wiadomość z rana! To będzie pierwsza? Który cykl starań? ❤️❤️❤️❤️❤️
Pewnie radość nie do opisania!

Tak, pierwsza 🙈 tak jak wcześniej napisałam, ogólnie około 6msc, ale to był drugi cykl na stymulacji.

Przyznam szczerze, ze ta kreska wyszła tak szybko, ze aż się zaczęłam trzesc 😅 trochę to do mnie nie dociera i chyba dopóki nie zobaczę fasolki na usg to ciężko mi będzie uwierzyć 🤪 ale oczywiście cieszę się i wierze, ze zaraz wszystkie staraczki ujrzą upragnione ⏸❤️

To będziesz miała już fajnego pomocnika przy maleństwie [emoji3059]oby ten 2 cykl był szczęśliwym i to ładne jajeczko zaskoczyło Ciebie pozytywnie[emoji4]
Ja to nawet nie wiem kiedy ma przyjść @
Chce jutro testować bo teoretycznie to 14/13 dpo. Ale tylko teoretycznie. Mierze też temperaturę, robię testy owu i sprawdzam śluz i według całej reszty cykl mam tak pomieszany, że jeżeli coś z tego wyjdzie to chyba będzie cud. W poprzednich dwóch razach było wszystko idealnie, a teraz wszystko na opak. Moje cykle ogólnie są bardzo nieregularne, ale wynika mam w porządku. A clo brałam ze względu na złe wyniki męża. Jak to Mój gin tłumaczy żeby wszystko było wrażliwsze na plemniki[emoji12]

4 lata temu, zaczęliśmy starać się o rodzeństwo dla naszego synka (teraz ma 7 lat). No i nie udawało się. Brałam clo, miałam drożność i nic. Po roku zdiagnozowali u mnie PCOS. Z pewnych przyczyn zrezygnowaliśmy ze starań. Pod koniec zeszłego roku, zaczęliśmy działać. Teraz kończy mi się 2 cykl starań [emoji6] Jeżeli teraz nam się nie udało to mam nadzieję, że clo pomoże zwłaszcza, że na ostatnim usg nie było śladu PCOS [emoji847] Dalej trzymam mocno kciuki, abyś w środę zobaczyła 2 kreski [emoji4]

Dziekuje ❤️ Beta jeszcze musi potwierdzić 🙈 od podjęcia decyzji około 6cs (ale wcześniej jak się okazało miałam cykle bezowulacyjne - pcos), natomiast odkąd wdrożyłam leczenie to w sumie w drugim cyklu na stymulacji. Jeszcze zdradzę, ze działaliśmy 3 dni pod rząd w tym cyklu 🙈
Mijka, to ty doświadczona w tym temacie- jak stwierdza się cykle bezowulacyjne ? Może głupie pytanie, ale jednak 🙂

Mijka, to ty doświadczona w tym temacie- jak stwierdza się cykle bezowulacyjne ? Może głupie pytanie, ale jednak 🙂

Kochana, nie jestem doświadczona - chodziłam regularnie na monitoring cyklu i na podstawie tego gin stwierdziła, ze mam pcos (zleciła mi wcześniej dodatkowe badania, które to potwierdziły). przy pcos występują cykle bezowulacyjne (nie wiem czy zawsze), jest dużo pęcherzyków i brak dominującego - czyli żaden nie rośnie. Dodam, ze testy owulacyjne wychodziły pozytywne, podczas gdy tej owulacji nie było najprawdopodobniej.

Miłego dnia wszystkim 🤗
Dziewczyny, jak zapisujecie się do prywatnego gina na monitoring, to umawiacie się od razu z góry na kilka wizyt z rzędu, czy na jedną i potem z ginem ustalacie kolejne?
Będę szła pierwszy raz w przyszłym miesiącu i nie wiem jak to ugryźć.

reklama
Kochana, nie jestem doświadczona - chodziłam regularnie na monitoring cyklu i na podstawie tego gin stwierdziła, ze mam pcos (zleciła mi wcześniej dodatkowe badania, które to potwierdziły). przy pcos występują cykle bezowulacyjne (nie wiem czy zawsze), jest dużo pęcherzyków i brak dominującego - czyli żaden nie rośnie. Dodam, ze testy owulacyjne wychodziły pozytywne, podczas gdy tej owulacji nie było najprawdopodobniej.
Dokladnie mam to samo co ty 😉 brałaś tylko clo czy cos jeszcze?

Do góry