reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
A w pierwszych 2 msc brałyście/bierzecie jakieś witaminy? Ja teraz biorę kwas foliowy i kwasy omega i czasem wit D3 ale zastanawiam się czy coś więcej, w sumie lekarza jak pytałam to mówił tylko o kwasie foliowym.

Co do witamin i preparatów, to na poprawę cyklu ginka zalecała mi ovarin. Brałam w pierwszym roku po poronieniu później odpuściłam, bo i tak nie regulował mi cyklu. Teraz łykam tylko folik i suplementuję się witaminą D.

Przy poprzednich staraniach z których mam synka zaskoczyłam od razu po clo i to dwa razy. Pierwsza ciążą niestety obumarła w 8tc. Ale dostałam od lekarza zielone światło od razu w pierwszym cyklu po poronieniu. No i dzięki temu mam synka 3latka [emoji16] a teraz chcemy dla niego rodzeństwo. To jest nasz pierwszy cykl starań. A u Ciebie który to cykl.? Tak chce sprawdzić w środe[emoji16]
4 lata temu, zaczęliśmy starać się o rodzeństwo dla naszego synka (teraz ma 7 lat). No i nie udawało się. Brałam clo, miałam drożność i nic. Po roku zdiagnozowali u mnie PCOS. Z pewnych przyczyn zrezygnowaliśmy ze starań. Pod koniec zeszłego roku, zaczęliśmy działać. Teraz kończy mi się 2 cykl starań 😉 Jeżeli teraz nam się nie udało to mam nadzieję, że clo pomoże zwłaszcza, że na ostatnim usg nie było śladu PCOS 🤗 Dalej trzymam mocno kciuki, abyś w środę zobaczyła 2 kreski 😊

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj 12 dzień cyklu i już widzę jakieś śladowe ilości śluzu płodnego, owu wyliczona przez OvuFriend na 17 dzień cyklu czyli 21.02. Testy owu narazie negatywne, a wole nie przegapić , wiec robię już codziennie. Jutro wizyta u gin i się trochę stresuje co tam zobaczę. Obawiam sie, ze dalej PCOS albo inne kwiatki. Nie wiem dlaczego ten czas tak długo się ciągnie. Chce zeby już bulionowa wizycie i z dobrymi wynikami 😭.

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj 12 dzień cyklu i już widzę jakieś śladowe ilości śluzu płodnego, owu wyliczona przez OvuFriend na 17 dzień cyklu czyli 21.02. Testy owu narazie negatywne, a wole nie przegapić , wiec robię już codziennie. Jutro wizyta u gin i się trochę stresuje co tam zobaczę. Obawiam sie, ze dalej PCOS albo inne kwiatki. Nie wiem dlaczego ten czas tak długo się ciągnie. Chce zeby już bulionowa wizycie i z dobrymi wynikami 😭.
Miało być „ już było po wizycie 😂

reklama
Cześć Staraczki ☺️ Zdecydowałam, że zrobię jednak test (30dc) i dziś rano ujrzałam ⏸ chyba sama jeszcze nie wierze 😱 niestety nie umiem wstawić zdjęcia 🤷🏻‍♀️ byłam na becie, wiec pewnie po południu będę już wiedzieć więcej 🤗 mam nadzieje, ze zaraz posypią się ⏸ kreseczki ❤️

Do góry