reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Moja mama jest babcią. Wnuk i wnuczka od mojego rodzeństwa.
Mój tato niestety zmarł. Pochowalismy go w listopadzie ubieglego roku. Zmarl będąc dziadkiem.
Minely dopiero 3 miesiące. Niecałe.
Jestem silna. Taki mój charakter. Chociaż cholernie mi go brakuje.
Byl jaki byl. Ale jednak zawsze był. I było z tą myślą lepiej.

Hej dziewczyny 😀 cieszę się, że trafiłam na to forum. W lipcu skończę 29 lat, jesteśmy z mężem 3,5 roku po ślubie i to nasz 6 cs. 17 lutego ma przyjść @, także im bliżej tej daty tym bardziej świruję... Tak bym chciała, żeby luty tym razem pozytywnie nas zaskoczył 😭 jeszcze okazało się, że moja najlepsza przyjaciółka jest w drugiej ciąży (jutro idzie słuchać bicia serduszka), a zaczęłyśmy starania w podobnym czasie, mega się cieszę z jej szczęścia, ale wiecie jak to jest.
Z każdym miesiącem starań mam wrażenie, że moja psychika jest w gorszej kondycji, a najbardziej dołujące są pytania rodziny lub znajomych o dzidzie. Kiedy, czy coś działamy itp. W tym cyklu zaczęłam pić zioła ojca Sroki nr 3, także zobaczymy... Nie chcę się za bardzo nakręcać, żeby znowu nie rozczarować. Ściskam Was mocno ❤️

Ja mam 34lata. Syn z pierwszego związku kończy w tym roku 11lat. Dwa lata temu poroniłam bardzo wczesną ciążę. Od tamtej pory nie udało się ponownie. Teraz pierwszy cykl z Clo, ale starań nie było. W sumie nie wiem kiedy będą.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Tak ostatnie dni czytałam posty tylko i działaliśmy 😊. Ja w tym roku 32 lata rocznikowo, staramy się o 1 dziecko. Zawsze bez zabezpieczenia, wiec ciężko określić ile cykli w sumie 🤷‍♀️. Od aktualnego uzbroiliśmy się we wszystkie możliwe metody monitorowania i działamy. Mąż powiedział, ze jak teraz się nie uda, to idzie się przebadać tez. Ostatnio miałam teleporade u ginekologa, którego nie znam i pierwszy raz z nim rozmawiałam. Chciałam tylko się naradzić w pewnej sprawie. Pierwsze pytanie z jego strony nie było o tym jakie ja badania robiłam ( w sumie w systemie wszystko widzi) tylko czy mąż się badał. Powiedział, ze tak samo jak kobietę, mężczyznę obowiązują badania nasienia. Mówi, ze to takie przestarzałe, ze tylko kobieta się bada. Rozczuliła mnie to, szczególnie ze lekarz według mnie coś koło 60 lat 🙃

reklama
Dziewczyny, mam do was pytanie. Na ile dni przed owulacja pojawia się u was śluz płodny i ile to święto u was trwa? Wiem ze to jest bardzo indywidualna kwestia, ale zastanawia mnie, jak najczęściej to wyglada. Ze względu na pakiet moich dolegliwości, wyglada to raczej niestandardowo. Ostatnie miesiące tego śluzu raczej nie za wiele, a pamietam miesiące kiedy sama się śmiałam do siebie, ze pewnie przeziębiłam i teraz ma katar 😂.gdzie są teraz te miesiące, kiedy ich tak bardzo potrzebuje !

Do góry