reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Wyobraź sobie, że my mając 6miesieczne dziecko usłyszeliśmy już dziwne żarty, że nie mamy jak zrobić kolejnego dziecka, bo trzeba zachowywać w czasaxh wirusa metr odstępu.
My mieliśmy tylko jedne święta po ślubie i było to kilka miesięcy starań, więc nie miałam takiego ciśnienia wielkiego. Co innego jak ktoś składa życzenia i życzy dzieci, a co innego jak ktoś się pyta kiedy dziecko. Jak ktoś zadał mi pytanie to odpowiadałam 'A wy kiedy kolejne?'. Oczywiście w żartobliwym tonie, bo wiedziałam że część już nie planuje. No i jak teść mi się zapytał, to odpowiedziałam 'A kiedy M. doczeka się siostry? [emoji16]'. Przeważnie temat się urywał lub wszyscy żartowali nie wypytując [emoji6]
Myślę, że zupełnie inna jest sytuacja, gdy ktoś się stara kilka lat. Wtedy nie wiem co bym odpowiedziała [emoji849]

reklama
Hej, mam pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, czy musi to być stała pora czy po prostu po przespanej nocy? W jedynym tygodniu wstaję o 6 rano, a w drugim mam drugie zmiany, więc wstaję różnie 😉
Powinna być stała pora, ale sprawdź jak to u Ciebie wygląda. Ja też miałam różne zmiany i mierzyłam jak wstałam. Akurat u mnie różnice byly niewielkie i nie wpływały na wykres 😉

No dobra a jak to jest, że większość lekarzy mówi że pomiaru można dokonać z odchyłem +- 1h? Ja bardzo rzadko nastawiam budzik, bo zakładam, że organizm najlepiej wie o której mam wstać 😁 i czasem pomiar mam o 8 a czasem o 9, hmmm?

Wyobraź sobie, że my mając 6miesieczne dziecko usłyszeliśmy już dziwne żarty, że nie mamy jak zrobić kolejnego dziecka, bo trzeba zachowywać w czasaxh wirusa metr odstępu.
Takim 'żartem' u mnie byłby w stanie tylko teść zabłysnąć. Tylko ja jak ktoś przekroczy pewną granicę to odpowiadam tak dosadnie, że mam kilka tygodni spokoju. Niestety niektórzy nie posiadają poczucia humoru, a w swoim mniemaniu są zabawni. Wszystko zależy jak często widujesz tą osobę, bo jak raz na jakiś czas to tym bardziej się nie powstrzymuj z odpowiedzią 😉

Trafiłaś [emoji849]
Takim 'żartem' u mnie byłby w stanie tylko teść zabłysnąć. Tylko ja jak ktoś przekroczy pewną granicę to odpowiadam tak dosadnie, że mam kilka tygodni spokoju. Niestety niektórzy nie posiadają poczucia humoru, a w swoim mniemaniu są zabawni. Wszystko zależy jak często widujesz tą osobę, bo jak raz na jakiś czas to tym bardziej się nie powstrzymuj z odpowiedzią [emoji6]

Jeszcze w sierpniu też się śmiali że pewnie 1.5 odstępu nie zachowałam, a ja na to że to mój M maseczki nie zakładał 😁. Teraz to liczyć że całkowity locdown w styczniu nam pomoże.

Ja już nawet mówiłam, że żeby mieć dziecko to najpierw trzeba mieć okres. Karmię piersią i okres już mam trzeci, ale po co rodzina ma wiedzieć [emoji1787]
Takim 'żartem' u mnie byłby w stanie tylko teść zabłysnąć. Tylko ja jak ktoś przekroczy pewną granicę to odpowiadam tak dosadnie, że mam kilka tygodni spokoju. Niestety niektórzy nie posiadają poczucia humoru, a w swoim mniemaniu są zabawni. Wszystko zależy jak często widujesz tą osobę, bo jak raz na jakiś czas to tym bardziej się nie powstrzymuj z odpowiedzią [emoji6]

Ale mnie brzuch boli i jajniki 😵 już że dwa cykle do tyłu nie odczuwałam żadnych boli owu. A teraz dają czadu. Też tak miewacie ze w dzień owu przez ten ból nawet stosunek jest bolesny? W sensie że nie poszalejecie bo przeszkadza ból?

reklama
Do góry