reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Wyobraź sobie, że my mając 6miesieczne dziecko usłyszeliśmy już dziwne żarty, że nie mamy jak zrobić kolejnego dziecka, bo trzeba zachowywać w czasaxh wirusa metr odstępu.
My mieliśmy tylko jedne święta po ślubie i było to kilka miesięcy starań, więc nie miałam takiego ciśnienia wielkiego. Co innego jak ktoś składa życzenia i życzy dzieci, a co innego jak ktoś się pyta kiedy dziecko. Jak ktoś zadał mi pytanie to odpowiadałam 'A wy kiedy kolejne?'. Oczywiście w żartobliwym tonie, bo wiedziałam że część już nie planuje. No i jak teść mi się zapytał, to odpowiedziałam 'A kiedy M. doczeka się siostry? [emoji16]'. Przeważnie temat się urywał lub wszyscy żartowali nie wypytując [emoji6]
Myślę, że zupełnie inna jest sytuacja, gdy ktoś się stara kilka lat. Wtedy nie wiem co bym odpowiedziała [emoji849]

reklama
Hej, mam pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, czy musi to być stała pora czy po prostu po przespanej nocy? W jedynym tygodniu wstaję o 6 rano, a w drugim mam drugie zmiany, więc wstaję różnie 😉
Powinna być stała pora, ale sprawdź jak to u Ciebie wygląda. Ja też miałam różne zmiany i mierzyłam jak wstałam. Akurat u mnie różnice byly niewielkie i nie wpływały na wykres 😉

No dobra a jak to jest, że większość lekarzy mówi że pomiaru można dokonać z odchyłem +- 1h? Ja bardzo rzadko nastawiam budzik, bo zakładam, że organizm najlepiej wie o której mam wstać 😁 i czasem pomiar mam o 8 a czasem o 9, hmmm?

Wyobraź sobie, że my mając 6miesieczne dziecko usłyszeliśmy już dziwne żarty, że nie mamy jak zrobić kolejnego dziecka, bo trzeba zachowywać w czasaxh wirusa metr odstępu.
Takim 'żartem' u mnie byłby w stanie tylko teść zabłysnąć. Tylko ja jak ktoś przekroczy pewną granicę to odpowiadam tak dosadnie, że mam kilka tygodni spokoju. Niestety niektórzy nie posiadają poczucia humoru, a w swoim mniemaniu są zabawni. Wszystko zależy jak często widujesz tą osobę, bo jak raz na jakiś czas to tym bardziej się nie powstrzymuj z odpowiedzią 😉

Trafiłaś [emoji849]
Takim 'żartem' u mnie byłby w stanie tylko teść zabłysnąć. Tylko ja jak ktoś przekroczy pewną granicę to odpowiadam tak dosadnie, że mam kilka tygodni spokoju. Niestety niektórzy nie posiadają poczucia humoru, a w swoim mniemaniu są zabawni. Wszystko zależy jak często widujesz tą osobę, bo jak raz na jakiś czas to tym bardziej się nie powstrzymuj z odpowiedzią [emoji6]

Jeszcze w sierpniu też się śmiali że pewnie 1.5 odstępu nie zachowałam, a ja na to że to mój M maseczki nie zakładał 😁. Teraz to liczyć że całkowity locdown w styczniu nam pomoże.

Ja już nawet mówiłam, że żeby mieć dziecko to najpierw trzeba mieć okres. Karmię piersią i okres już mam trzeci, ale po co rodzina ma wiedzieć [emoji1787]
Takim 'żartem' u mnie byłby w stanie tylko teść zabłysnąć. Tylko ja jak ktoś przekroczy pewną granicę to odpowiadam tak dosadnie, że mam kilka tygodni spokoju. Niestety niektórzy nie posiadają poczucia humoru, a w swoim mniemaniu są zabawni. Wszystko zależy jak często widujesz tą osobę, bo jak raz na jakiś czas to tym bardziej się nie powstrzymuj z odpowiedzią [emoji6]

Ale mnie brzuch boli i jajniki 😵 już że dwa cykle do tyłu nie odczuwałam żadnych boli owu. A teraz dają czadu. Też tak miewacie ze w dzień owu przez ten ból nawet stosunek jest bolesny? W sensie że nie poszalejecie bo przeszkadza ból?

reklama
Do góry