reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, z racji tego, że zbliżają się święta, mam pytanie jak to wygląda u Was. U nas jest tak, że na Święta wszyscy życzą nam dziecka i pojawiają się pytania, kiedy dziecko 🤦‍♀️ Jestem ciekawa, czy u Was jest podobnie i jak to wygląda u Was. Bo my nie poruszamy takich tematów z rodziną i nie opowiadamy o staraniach itd. Jak odpowiadacie na takie pytania?
Mój Mąż odpowiada "jak będzie to będzie" i nie kontynuuje tematu 😊
Ale chętnie usłyszę co Wy odpowiadacie, może coś ściągnę 😊

reklama
Mój Mąż odpowiada "jak będzie to będzie" i nie kontynuuje tematu 😊
Ale chętnie usłyszę co Wy odpowiadacie, może coś ściągnę 😊
U nas podobnie, jeśli ktoś z rodziny życzy ze przydałby się jeszcze jeden szkrab itp. To też z reguły odpowiadamy, "zobaczymy co los przyniesie, może kiedyś i będzie drugie dzieciątko" i z reguły też na tym jest koniec. 😉

Hej, z racji tego, że zbliżają się święta, mam pytanie jak to wygląda u Was. U nas jest tak, że na Święta wszyscy życzą nam dziecka i pojawiają się pytania, kiedy dziecko 🤦‍♀️ Jestem ciekawa, czy u Was jest podobnie i jak to wygląda u Was. Bo my nie poruszamy takich tematów z rodziną i nie opowiadamy o staraniach itd. Jak odpowiadacie na takie pytania?
ja słucham takich pytań od dawna bo jesteśmy z mężem już ponad 6 lat po ślubie 😉 byliśmy młodzi pobierając się z miłości i długo szaleliśmy po prostu 😁 generalnie jak się nie staraliśmy to mówiłam że wszystko ma swój czas i my na razie nie chcemy. Od poprzednich świat jest trochę inaczej bo już poważnie o tym myśleliśmy i już na Wielkanoc i zresztą przy wizytach u rodziny padają pytania zwłaszcza od babć że na co my czekamy ? Że już młodszą nie będę. Więc odpowiadałam że bardzo bym prosiła żeby mi pod kołdrę nie zaglądać bo to aż nie wypada niby śmiechem ale zazwyczaj każdy kończył temat.

U nas w rodzinie nikt nie wie o staraniach, wolałabym zrobić niespodziankę jeśli już się kiedyś uda. A po drugie niechce tego aby za każdym razem ktoś mnie dopytywał" i co udało się?" " coś jest na rzeczy" itp. A tak nikt nie wie i nie czuję presji z ich strony. Tak to u mnie wygląda. ☺️

U nas najbliższa rodzina wie o poronieniach i wie że się staramy więc pytać o to na pewno nie będą.
Jakiś czas temu ktoś się pytał mnie kiedy dzieci to powiedziałam że jak Bóg da to będą, nastąpiła cisza 🤨

Hej, mam pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, czy musi to być stała pora czy po prostu po przespanej nocy? W jedynym tygodniu wstaję o 6 rano, a w drugim mam drugie zmiany, więc wstaję różnie 😉

ja słucham takich pytań od dawna bo jesteśmy z mężem już ponad 6 lat po ślubie 😉 byliśmy młodzi pobierając się z miłości i długo szaleliśmy po prostu 😁 generalnie jak się nie staraliśmy to mówiłam że wszystko ma swój czas i my na razie nie chcemy. Od poprzednich świat jest trochę inaczej bo już poważnie o tym myśleliśmy i już na Wielkanoc i zresztą przy wizytach u rodziny padają pytania zwłaszcza od babć że na co my czekamy ? Że już młodszą nie będę. Więc odpowiadałam że bardzo bym prosiła żeby mi pod kołdrę nie zaglądać bo to aż nie wypada niby śmiechem ale zazwyczaj każdy kończył temat.
ciekawa jestem reakcji teściowej, gdy jej tak odpowiem 😃😃😃

A jak już będziemy ciąży to będą życzenia ze strony całej rodziny odnośnie płci, a później namawianie do nadania konkretnego imienia. To się nigdy nie skończy kobietki [emoji6]
Mnie najbardziej denerwuje życzenia oby tylko było zdrowe, to prawie jak zakładanie że moze być coś nie tak, a może to tylko ja tak odbieram, ja wolę tak nie myśleć i nie mówić do ciężarnych mam alergie na takie życzenia

reklama
Hej, mam pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, czy musi to być stała pora czy po prostu po przespanej nocy? W jedynym tygodniu wstaję o 6 rano, a w drugim mam drugie zmiany, więc wstaję różnie 😉
ja mierzę od wielu lat 10 juz chyba będzie niedługo i u mnie sprawdza się stała pora czyli 7 po 7 i juz bo inaczej mam schody w wykresie, jak masz wolne mozesz zawsze zmierzyć obrócić się na drugi bok i dalej spać, minimum po tych 3 godzinach snu, nawet karmienie malca w ciągu nocy nie wpływało na temp jak inna godzina pomiaru.

Do góry