reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Tutaj jest baaardzo dużo przypadków, że komuś 8 dpo czy 11 dpo testy wychodziły negatywne, załamka, a po terminie @ wyszła druga kreseczka. Niestety już nie mamy na to wpływu i trzeba uzbroić się w cierpliwość i spokojnie poczekać do @, żeby mieć pewność.

Mam pytanie do osób na Acardzie. Zauważylyście po nim, że macie bardziej obfite miesiączki ? Bo ja miałam ostatnio straszny potok i nie wiem, czy to może mieć wpływ.
tak acard działa rozrzedzajaco na skrzepliny i tu różnica zamiast mieć takie glutki plus brunatne krwawienia masz jak byś się przeciąła jasniutka żywa krew i fakt przez to że jest rozrzedzona jest jej więcej :)

reklama
w takim razie czekam bo nie ukrywam ze bardzo to przeżywam myślałam ze już raczej się nie udało bo tez wiele dziewczyn pisze ze już im pozytywne testy wychodziły nawet 6 dni przed @ a skoro u mnie jakieś 2-3 dni do okresu tymbardziej ze owulacja prawdopodobnie była na początku marca to już się podłamałam ale dzięki za wszystkie informacje [emoji7]

Nie ma się co porównywać do innych. Tak jak [mention]lady_in_blue [/mention] pisała do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12dpo, natomiast odpowiednie stężenie hcg w moczu pojawi się kilka dni później wiec u jednej w 8dpo test może być już pozytywny, u innej będzie fałszywie negatywny, bo do zagnieżdżenia może dojść dopiero w 12dpo i dopiero kilka dni po tym test wyjdzie pozytywny. Ba, różnice w momencie zagnieżdżenia mogą być nawet u jednej i tej samej osoby w przypadku dwóch różnych ciąż. I mówimy tu o potwierdzonej owulacji. Przewidując ją samodzielnie zawsze możemy się pomylić w jedna lub w druga stronę i myśleć, ze wychodzi komuś pozytyw 8dpo tak naprawdę może być już 12dpo bo owu była 4 dni wcześniej niż się komuś wydaje. Z przesuniętych owulacji biorą się przesunięte (opóźnione lub przyspieszone) terminy @, a tego jest tu cała masa.

Podsumowując: nie porównywać do innych [emoji6]

Nie ma się co porównywać do innych. Tak jak [mention]lady_in_blue [/mention] pisała do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12dpo, natomiast odpowiednie stężenie hcg w moczu pojawi się kilka dni później wiec u jednej w 8dpo test może być już pozytywny, u innej będzie fałszywie negatywny, bo do zagnieżdżenia może dojść dopiero w 12dpo i dopiero kilka dni po tym test wyjdzie pozytywny. Ba, różnice w momencie zagnieżdżenia mogą być nawet u jednej i tej samej osoby w przypadku dwóch różnych ciąż. I mówimy tu o potwierdzonej owulacji. Przewidując ją samodzielnie zawsze możemy się pomylić w jedna lub w druga stronę i myśleć, ze wychodzi komuś pozytyw 8dpo tak naprawdę może być już 12dpo bo owu była 4 dni wcześniej niż się komuś wydaje. Z przesuniętych owulacji biorą się przesunięte (opóźnione lub przyspieszone) terminy @, a tego jest tu cała masa.

Podsumowując: nie porównywać do innych [emoji6]
aha okej a czy przy zagnieżdżeniu można odczuwać ból podbrzusza ? Tak jak na okres

aha okej a czy przy zagnieżdżeniu można odczuwać ból podbrzusza ? Tak jak na okres

Są dziewczyny, które uważają, ze czuły zagnieżdżenie. Ja uważam, ze to mało możliwe, potencjalne objawy zagnieżdżenia się zarodka są zbieżne z tymi w drugiej fazie cyklu, wiec ciężko stwierdzić obiektywnie, czy np. skurcze spowodowane są zagniezdzeniem czy przygotowywaniem się błony macicy do złuszczania. Ale to tylko moja osobista, subiektywna opinia, każdy może mieć własna [emoji3526]

Są dziewczyny, które uważają, ze czuły zagnieżdżenie. Ja uważam, ze to mało możliwe, potencjalne objawy zagnieżdżenia się zarodka są zbieżne z tymi w drugiej fazie cyklu, wiec ciężko stwierdzić obiektywnie, czy np. skurcze spowodowane są zagniezdzeniem czy przygotowywaniem się błony macicy do złuszczania. Ale to tylko moja osobista, subiektywna opinia, każdy może mieć własna [emoji3526]
No właśnie bo mnie boli podbrzusze właśnie tak jak na okres No nic pozostaje czekać dzięki wielkie !

No teraz zauważyłam u siebie śluz o lekkim zabarwieniu brązowym zazwyczaj mam regularne cykle i nie wiem czy to okres czy co ?

No teraz zauważyłam u siebie śluz o lekkim zabarwieniu brązowym zazwyczaj mam regularne cykle i nie wiem czy to okres czy co ?
U mnie brązowy śluz zwiastuje zawsze okres.
Nie nakręcaj się mocno, co ma być to będzie, teraz już nie masz wpływu na nic. A stres nie sprzyja ani ciąży ani miesiączce [emoji4]

Wiele dziewczyn miewa plamienia przed @ i zapewne jest to spodowowane spadającym progesteronem w większości takich przypadków. Okresem bym tego jeszcze nie nazwała [emoji6] zobaczymy jak będą wyglądały najbliższe 2 dni.

reklama
Do góry