reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej, tez mi wyszły te mutacje, PAI-1, MTHFR jedno. Ja mam brać acard przy staraniach i tez heparynę od pozytywnego. 😊
Hej, a czemu od pozytywnego A nie od momentu starań lub owulacji ??? albo czasy się zmieniły albo jestem zacofanA bo ja mam clexane od słowa tak chce zajść w ciążę hehehe i tak lekarka mówiła że brać i nie odstawiam. Chyba że wykończył mnie etap starań to schodzą z dawki o.6 na 0.4 bo ja mam ogólnie rozwalila krzepliwosc

reklama
Mnie juz coraz bardziej brzuch boli, wiec znajac moje szczescie okres zaraz przyjdzie i pewno na rowno z jelitowka corki, zebym czasami za lekko nie miala 🤣

Tez mam zawsze cala mase okresowych objawow. Boli mnie dol brzucha ze 2-3 dni wczesniej, bola mnie piersi i sie powiekszaja, mam mdlosci, uderzenia goraca, uczucia ze zemdleje przy dluzszym staniu, mniejszy apetyt, zmeczenie.
Takie same objawy mialam przy ciazy, ale mam je tez co miesiac wiec dla mnie nie sa juz wyznacznikiem. Po prostu jedynym objawem ktory wezme na powaznie bedzie brak miesiaczki i pozytywny test bo gdybym miala tak analizowac kazde "inne" odczucie to bym zwariowala. Znam swoj organizm i wiem ze lubi swirowac 😏

Podobnie u mnie z luteina [emoji3526] tzn biorę określona ilość dni, ale moment rozpoczęcia brania jest zależny od tego kiedy owu wystąpi. I tez przestałam dzięki niej plamić [emoji7] a zdarzało mi się od owu do @...
Szkoda, ze ten cykl u Ciebie nie wypalił [emoji17] ale nic straconego! Będzie następny i napewno będzie lepiej [emoji3526]
Przypomnij mi proszę bo chyba nie pamietam ile masz lat i jak długo się już staracie? Czy to będzie wasze pierwsze?
Rocznikowo mam 28 lat i staramy się od około września. Także jest to stosunkowo niedługo, narazie staram się do tego w miarę spokojnie podchodzić ;)

Rocznikowo mam 28 lat i staramy się od około września. Także jest to stosunkowo niedługo, narazie staram się do tego w miarę spokojnie podchodzić ;)

To staramy się podobnie, my od sierpnia, tyle ze mam pare lat dalej niż Ty. Trzymam kciuki, żeby wiosna była owocna [emoji3590]

To lepiej poczekaj i zrób jeśli nie przyjdzie :). Oszczędzisz sobie rozczarowań. Już nie mówiąc o tym, że na moich testach jest napisane, że po negatywie następny warto zrobić 48h później jeśli nadal nie ma okresu.
noo to strasznie jest dołujące ja robię test o czułości 20mlu i nie wiem jak z jego jakością bo był bardzo bardzo taniutki

Z reszta jak wpisuje sobie to w neta to pojawia się odpowiedz jakiegoś lekarza ze test robiony po 14dniach od stosunku uznaje się za wiarygodny

Z reszta jak wpisuje sobie to w neta to pojawia się odpowiedz jakiegoś lekarza ze test robiony po 14dniach od stosunku uznaje się za wiarygodny
Bardziej od owulacji, bo stosunek to mógłby być nawet tydzień przed owulacją i takie liczenie wtedy bez sensu. Chyba że w całym cyklu tylko raz współżyliście i dlatego liczysz od tego stosunku.

Test o czułości 20 wykrywa ciążę dopiero kilka dni po zagnieżdżeniu. Zagnieżdżenie może być nawet 12 dni po owulacji. Wtedy nawet w dniu spodziewanej miesiączki test może nadal być biały ;).

reklama
Od owulacji ( nie była potwierdzona przez gin) ale wystąpiła prawdopodobnie 2 marca do dziś to już jakieś 12-13dpo

Do góry