reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
A jak :) czekam na mojego męża i szacuje kiedy przyjedzie .. muszę go trochę pogonić aby nie siedział za długo w pracy ... bo jakoś tak pusto bez niego w domu 🥺 teraz mam urlop to mi to doskwiera .. ale od poniedziałku idę do pracy to jakoś to zleci 😔 także tak.. oficjalnie zaczynamy trzeci cykl starań .. zastanawiam się czy nie robić sobie testów owulacyjnych ale za bardzo nie wiem jakie wybrać i w jakich portach najlepiej je robić ..
Ja uzywam testow owu z rosmanna facelle takich po 5 sztuk w opakowaniu. Kosztuja ok 20 zl. Sa i na internecie rozne tansze ale one roznie pokazuja, mnie nie pasuja. Na tych facelle widze dokladnie jak jest owu to kreska konkret a jak nie to taka aby widoczna. Polecam, wiem ze sa dziewczyny co tez je uzywaja 🙂
Robie zawsze wieczorem o mniej wiecej stalej godzinie. Wstrzymuje sie z sikaniem 2-2,5h. U mnie to taka pomoc jedynie z ciekawosci bo ja doskonale wiem kiedy mam owu, potwierdzone 🙂

Ja mam testy owu z Allegro, takie dużo tańsze niż z Rossmanna. Używałam trzy cykle z rzędu i wskazane przez nie owu pokrywało się z moją obserwacją.

Przy czym ja robię te testy tylko z ciekawości, nie wstrzymujemy się z działaniem aż test pokaże pozytywa.

Robię około 15, wcześniej przez 2-3h nic nie jem i nie pije.

Ja uzywam testow owu z rosmanna facelle takich po 5 sztuk w opakowaniu. Kosztuja ok 20 zl. Sa i na internecie rozne tansze ale one roznie pokazuja, mnie nie pasuja. Na tych facelle widze dokladnie jak jest owu to kreska konkret a jak nie to taka aby widoczna. Polecam, wiem ze sa dziewczyny co tez je uzywaja 🙂
Robie zawsze wieczorem o mniej wiecej stalej godzinie. Wstrzymuje sie z sikaniem 2-2,5h. U mnie to taka pomoc jedynie z ciekawosci bo ja doskonale wiem kiedy mam owu, potwierdzone 🙂
Ja chciałabym tak z ciekawości bo nie znam za bardzo swojego organizmu .. po 10 latach spirali trochę trudno mi się wsłuchać .. aczkolwiek gdy mój mąż jest w domu to i tak co drugi dzień musimy pogrzeszyć bo inaczej dzień do niczego 😏

Ja chciałabym tak z ciekawości bo nie znam za bardzo swojego organizmu .. po 10 latach spirali trochę trudno mi się wsłuchać .. aczkolwiek gdy mój mąż jest w domu to i tak co drugi dzień musimy pogrzeszyć bo inaczej dzień do niczego 😏
Kurcze mam dokładnie tak samo... po spirali przez 8 lat przestałam kompletnie znać mój organizm od tej strony. Np po wyjęciu odkryłam że powodem gorączki, która miałam praktycznie co miesiąc była owulacja. Wcześniej nigdy mnie nie interesował ten temat, wiec nie kojarzyłam tego.

po niezbyt ciekawym poprzednim miesiącu (lekki dół) postanowiliśmy że zrobimy sobie przerwę w tym. Zwykle owulacje mam 13 dnia i tez podobnie czułam w tym miesiącu. Dziś mam 15 dzień i poszliśmy na żywioł. Zupełnie z ciekawości zrobiłam test LH- peak 🤦🏼‍♀️ Czyli przesunęła mi się owulacja. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...

reklama
Kurcze mam dokładnie tak samo... po spirali przez 8 lat przestałam kompletnie znać mój organizm od tej strony. Np po wyjęciu odkryłam że powodem gorączki, która miałam praktycznie co miesiąc była owulacja. Wcześniej nigdy mnie nie interesował ten temat, wiec nie kojarzyłam tego.

po niezbyt ciekawym poprzednim miesiącu (lekki dół) postanowiliśmy że zrobimy sobie przerwę w tym. Zwykle owulacje mam 13 dnia i tez podobnie czułam w tym miesiącu. Dziś mam 15 dzień i poszliśmy na żywioł. Zupełnie z ciekawości zrobiłam test LH- peak [emoji2360] Czyli przesunęła mi się owulacja. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...

Niekoniecznie. Czasami peak LH utrzymuje się kilka dni, wiec może tak być, ze owu jednak miałaś 2 dni wcześniej jak zwykle [emoji6]

Do góry