reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Kurcze mam dokładnie tak samo... po spirali przez 8 lat przestałam kompletnie znać mój organizm od tej strony. Np po wyjęciu odkryłam że powodem gorączki, która miałam praktycznie co miesiąc była owulacja. Wcześniej nigdy mnie nie interesował ten temat, wiec nie kojarzyłam tego.

po niezbyt ciekawym poprzednim miesiącu (lekki dół) postanowiliśmy że zrobimy sobie przerwę w tym. Zwykle owulacje mam 13 dnia i tez podobnie czułam w tym miesiącu. Dziś mam 15 dzień i poszliśmy na żywioł. Zupełnie z ciekawości zrobiłam test LH- peak 🤦🏼‍♀️ Czyli przesunęła mi się owulacja. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie...
Noo to jest dramat nie ? Ja miałam miedzianą i wszystko zaburzone że cholera ... albo nie obserwowałam siebie .. ale wiecznie miałam jakieś upławy , miesiączka rozkręcała mi się trzy dni ... a jak już poszło to potop ... nie bolały mnie piersi ani krzyż to nic .. mój mąż wiedział kiedy mam miesiączkę i nieraz się go pytałam ( serio !!!) a jak wyjęłam spirale to najpierw też miałam dola .. nowa sytuacja , stres .. antydzieciowe nastawienie .. później jakieś bóle piersi , krzyża .. zgagi ... szok ! Robiłam testy jak porąbana ! Z myślą ze to chyba bliźniaki hahaha .. no i krecha !!! W pierwszym momencie byłam załamana .. ale od początku miałam przeczucie że coś jest nie tak .. i jak poszło ze mnie wszystko i tak mnie serce ukłuło w głębi i odpoczęłam tak psychicznie to zmienia mi się podejście powoli ... że jednak 10 lat spirali to był błąd .. organizm już starszy .. no ale cóż poradzić , trzeba się wsiąść do roboty 🙃

Super! Nawet jak bedzie trzeba to i 8 cykli sie przejdzie, ale wiadomo ze chciałoby się juz teraz 😍 Chociaz u mnie jest gorzej, bo mąż nogę ma zlamaną i 3 tygodnie bez.... to dla mnie masakra! Ale mowi, ze jest gotowy zaczac dzialac wieczoren to zobaczymy co to wyjdzie 😂
Najwyżej przejmiesz Ty pałeczkę w przenośni i dosłownie 😂 a mąż niech poleży

Ja uzywam testow owu z rosmanna facelle takich po 5 sztuk w opakowaniu. Kosztuja ok 20 zl. Sa i na internecie rozne tansze ale one roznie pokazuja, mnie nie pasuja. Na tych facelle widze dokladnie jak jest owu to kreska konkret a jak nie to taka aby widoczna. Polecam, wiem ze sa dziewczyny co tez je uzywaja 🙂
Robie zawsze wieczorem o mniej wiecej stalej godzinie. Wstrzymuje sie z sikaniem 2-2,5h. U mnie to taka pomoc jedynie z ciekawosci bo ja doskonale wiem kiedy mam owu, potwierdzone 🙂
Ja kupiłam testy dr. Max i pokazały ni owulacje tak jak czułam

Nie wytrzymalam i poszłam dziś na bete rano bo codziennie od 2 tyg boli mnie brzuch.. Wynik 1,20..a normy podane u mnie w labo 1,20-413 243 to 1-8 tydzien... Nie wiem co myśleć..

reklama
Nie wytrzymalam i poszłam dziś na bete rano bo codziennie od 2 tyg boli mnie brzuch.. Wynik 1,20..a normy podane u mnie w labo 1,20-413 243 to 1-8 tydzien... Nie wiem co myśleć..
Zazwyczaj w labo poniżej 5 brak ciąży. Nie myśl tylko po prostu poczekaj jeszcze kilka dni i zrób test albo powtórz betę 🙂

Do góry