reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

32dc teoretycznie dzis...ja mam cykle wzglednie regularne, ok 28 dni. Tez nie wiem kiedy byla owulacja, bo mialam wrazenie, ze odczuwalam ja w 18dc, ale to sie nie zgadza. Ostatnia miesiaczka byla 26.01 tak mnie troche stresuje ta niska beta, no ale przeciez liczy sie tylko przyrost. Kobieta po stratach ma zwichrowaną glowe:( pobolewal Cie brzuch w terminie?? Bo mnie pobolewa co jakis czas, delikatnie jak na miesiaczke i swiruje.
Jak pojdziesz teraz do gina to juz na pewno bedzie widac co nieco:) kiedy wizyta?
A jaki mialas progesteron po owulacji ? Ja już nie wiem co u mnie się dzieje :(

reklama
Hej, kopiuję mój wczorajszy wpis, no zaginął w ostrej dyskusji,a ciekawa jestem Waszych doświadczeń:
Miałyście kiedyś badanie po stosunku? Lekarz kazał mi w 12dc przyjść na badanie 2h po baraszkowaniu, żeby sprawdzić jak ruszają się plemniki. Partner miał już robione badania nasienia i wynik był okej.
Dzisiaj trafiłam na wizytę w 1dc, mimo krwawienia lekarz i tak zrobił mi usg i wyszło, że moje endo wygląda jakbym była w 8dc i w ogóle na usg nie widać ze mam [emoji85]
Ogólnie to dostałam clo od 4 do 8dc a potem estrofem. Czeka mnie kolejny monitoring więc here we go again [emoji4] oby wiosna nam sprzyjała

Witam. Mam pewien problem. W ubieglym miesiącu moja ginekolog przepisała mi progesteron ponieważ chciałam aby pomogła mi w odzyskaniu normalnej długości cyklu tzn 28-30 dni. Przy pcos mam cykle ok 35-37 dni i brak pęcherzyka dominującego. Po odstawieniu progesteronu dostałam plamienie, które potraktowała jako inny niż zwykle okres i od 3 dnia cyklu przyjmowałam Aromek. Ale nastąpiła pewna komplikacji. Plamienie trwało 7 dni . Minęły kolejne 4 dni A ja dostałam taki prawdziwy okres z żywą krwią. Nie wiem czy znowu przyjąć Aromek? Nie mogę skontaktowac się z ginekologiem,ponieważ położna jest na urlopie aż do poniedzialku:(

Hej, kopiuję mój wczorajszy wpis, no zaginął w ostrej dyskusji,a ciekawa jestem Waszych doświadczeń:
Miałyście kiedyś badanie po stosunku? Lekarz kazał mi w 12dc przyjść na badanie 2h po baraszkowaniu, żeby sprawdzić jak ruszają się plemniki. Partner miał już robione badania nasienia i wynik był okej.
Dzisiaj trafiłam na wizytę w 1dc, mimo krwawienia lekarz i tak zrobił mi usg i wyszło, że moje endo wygląda jakbym była w 8dc i w ogóle na usg nie widać ze mam [emoji85]
Ogólnie to dostałam clo od 4 do 8dc a potem estrofem. Czeka mnie kolejny monitoring więc here we go again [emoji4] oby wiosna nam sprzyjała

Ja przeczytałam, ale badania nie miałam [emoji2368]

Podejrzewam, że chce sprawdzić czy śluz jest odpowiedni. Bo może być też tak zwany wrogi śluz. Nie wiem jak się robi takie badania. Może Twój ginekolog ma jakąś inną taktykę [emoji2368][emoji2368][emoji2368]

Tak mi przykro, jezeli dobrze pamietam to Ty mialas covid i zaszlas podczas kwarantanny ? Moze to jakis powod ze ciaza sie nie rozwinela prawidlowo...

ale jeszcze co powiem to, ze u mnie tez byl pusty pecherzyk. Gin nie dawal szans ze sie rozwinie. Poszlam gdzies tydzien pozniej i bylo juz serduszko. ☺️
Tak, to ja :)
Staram się o tym nie myśleć, zobaczymy co będzie za tydzień, ale wysoki wynik bety nie nastraja mnie pozytywnie.

reklama
Do góry