reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
No właśnie mniej więcej wiem, kiedy była owu, dlatego też nie biorę pod uwagę tych kalendarzykow, ale gdzieś mała nadzieja pozostała.. :)
Mi aplikacje praktycznie za każdym razem źle prognozują owu. Dopiero jak wprowadze dane odnosnie temperatury i testów owulacyjnych to owu wskakuje na bardziej prawdopodobny termin. Prawda jest taka , że nawet przy mierzeniu temp i testach owu nie ma się pewności kiedy owulacja była i czy w ogóle była, więc tym bardziej nie można się opierać wyłącznie na algorytmie w aplikacji

Wyliczając średnią sobie z nawet 6 m-cy, wychodzi, że cykle mam 29-30 dni. Ale ostatnio zdarzało mi cykle 37/28/27/34 (licząc od sierpnia). I już sama zgłupiałam 🤷🏻‍♀️
jak masz cykle powyżej 35 dni to są cykle niereguralne. Mogło Ci się dosłownie od wszystkiego poprzesuwać a nakręcanie się jeszcze Ci to pogorszy. Jeśli wiesz kiedy miałaś owulację i beta wyszła ujemna to ciąży nie ma.
Zaopatrz się w następnym cyklu w termometr i Paski LH jak i idź do gina na potwierdzenie czy faktycznie była ta owulacja i zbadaj progesteron

Mi aplikacje praktycznie za każdym razem źle prognozują owu. Dopiero jak wprowadze dane odnosnie temperatury i testów owulacyjnych to owu wskakuje na bardziej prawdopodobny termin. Prawda jest taka , że nawet przy mierzeniu temp i testach owu nie ma się pewności kiedy owulacja była i czy w ogóle była, więc tym bardziej nie można się opierać wyłącznie na algorytmie w aplikacji

Dokładnie. Chyba Jedynym potwierdzeniem owu na 100% jest ciąża [emoji41][emoji28]

reklama
Do góry