reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

reklama
Ale mam nadzieję chyba jakąś. Podpowiedzcie mi... Ostatni mój cykl trwał 34 dni. Wiadomo, że te wszystkie kalendarze dni płodnych, to tak z przymrużeniem oka. Ale jak wpisuje sobie, że cykl 34 dni, to pokazują mi niektóre, że owu mogłam mieć dopiero 29.12, a wtedy zagniezdzenie 04.12. Czy badanie bety mogłoby nie wykazać jeszcze ciąży? 🤔 robiona wczoraj, tj. 3 dni po ew. zagniezdzeniu. Chyba się nakręcam trochę, ale wiecie jak to jest. A okresu nic jeszcze, żadnego plamienia jak zawsze

Najbezpieczniej bete po 9 dniach p.o. ale jak dokładnie nie wiesz kiedy owu wystąpiła to w sumie ciężko stwierdzić... Zagnieżdżanie też trwa różnie

Ja mam teraz przerwe w tym cyklu, bo jestem po biochemicznej i covidzie...mimo ze wlasnie ten tydzien i pod koniec tego tyg owulacja , to nie moge dzialac...

Najbezpieczniej bete po 9 dniach p.o. ale jak dokładnie nie wiesz kiedy owu wystąpiła to w sumie ciężko stwierdzić... Zagnieżdżanie też trwa różnie
Wyliczając średnią sobie z nawet 6 m-cy, wychodzi, że cykle mam 29-30 dni. Ale ostatnio zdarzało mi cykle 37/28/27/34 (licząc od sierpnia). I już sama zgłupiałam 🤷🏻‍♀️

Wyliczając średnią sobie z nawet 6 m-cy, wychodzi, że cykle mam 29-30 dni. Ale ostatnio zdarzało mi cykle 37/28/27/34 (licząc od sierpnia). I już sama zgłupiałam 🤷🏻‍♀️
Niestety jak nie robisz testów owu i/lub monitoringu + pomiaru temp no to nie wiadomo kiedy ta owulacja mniej więcej występuje . Aplikacje obliczają dzień owu zakładając że masz stałą fazę lutealną (od owu do @) a bez obserwacji to ciężko coś powiedzieć

reklama
Niestety jak nie robisz testów owu i/lub monitoringu + pomiaru temp no to nie wiadomo kiedy ta owulacja mniej więcej występuje . Aplikacje obliczają dzień owu zakładając że masz stałą fazę lutealną (od owu do @) a bez obserwacji to ciężko coś powiedzieć
No właśnie mniej więcej wiem, kiedy była owu, dlatego też nie biorę pod uwagę tych kalendarzykow, ale gdzieś mała nadzieja pozostała.. :)

Do góry