reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Wiesz, to wcale nie musi być torbiel, bądź dobrej myśli, nigdy nic nie wiadomo 🤗 Ja tylko mówię jak było u mnie. A objawów nie miałam kompletnie żadnych. Jak zawsze ból jajnika, miesiączka 12 dni po tym bólu, nawet test owulacyjny potwierdził pik LH, a tu takie jaja. Jedyne co to miesiączka troszkę skąpa mi się wydawała, ale zbytnio się nigdy temu nie przyglądałam wcześniej, bo zawsze miałam max 3 dni krwawienia + 2 plamienia. Dlatego za kilka dni idę na monitoring owu u ginekologa 😁
Nic sobie nie wmawiam w sumie 🙂, ale jak już na papierze mam progesteron podwyższony, to coś się dzieje. Są pewne inne objawy ale totalnie ich nie biorę do świadomości, bo nie chce się rozczarować. Tylko w tej kwestii bardziej mi tu pasuje torbiel 😁, bo na ostatnim usg pęcherzyk bez stymulacji był koło 25 milimetrów, a akurat mam skłonności do torbieli 😒. A dobry gin to jest poprostu skarb - jak mój mi nie zasugeruje ze mogła być torbiel, to z grubej rury mu wywalę teorie 😁.

Bierzecie jakieś suplementy? Lekarz mówił, że kwas foliowy wystarczy, ale ja w to nie wierzę 😛

Ja też nie i w sumie w kółko coś dokładam. Zaczęłam kupować niektóre na kilogramy. 😀 Zaczęłam od ogólnych ciążowych witamin i dha.

Ja w tym cyklu mam postanowienie działać codziennie. Muszę się wstrzymać do poniedziałku do drożności, bo tak lekarz zalecił, a od następnego dnia działam. 😀

Ja też nie i w sumie w kółko coś dokładam. Zaczęłam kupować niektóre na kilogramy. 😀 Zaczęłam od ogólnych ciążowych witamin i dha.

Ja w tym cyklu mam postanowienie działać codziennie. Muszę się wstrzymać do poniedziałku do drożności, bo tak lekarz zalecił, a od następnego dnia działam. 😀
A jakie bierzesz? Ja pregna start i pregna dha

Dziewczyny, tak z ciekawości chciałabym zapytać czy jak już wiecie, ze jesteście w okresie okoloowulacyjnym to działacie codziennie czy np. co drugi dzień? ☺️
Regularnie przez cały cykl co 2 dni, czasem 3. W okresie owulacyjnym albo w weekend zdarza się dwa dni pod rząd. Ale tak bez spiny do tego podchodzimy. Ja robię testy owu tak dla własnej wiadomości. Nie pokazuje ich mężowi, nie analizujemy razem wyników :).

Hej, miło że pytasz 😉 nie pisałam parę dni, nic nie pominełaś, u mnie dobrze właśnie zrobiłam jedyny mój test owu w tym cyklu i piękne grube kreski są, przed Nami ciekawy weekend 😍 a co u Ciebie? Zobacz załącznik 1242794
ja jak już pisałam 2dc dziś ☹️ ale wątek marcowy już czeka ❤️ więc do dzieła! Trzymam mocno kciuki i powodzenia 😊😊😊

Nic sobie nie wmawiam w sumie 🙂, ale jak już na papierze mam progesteron podwyższony, to coś się dzieje. Są pewne inne objawy ale totalnie ich nie biorę do świadomości, bo nie chce się rozczarować. Tylko w tej kwestii bardziej mi tu pasuje torbiel 😁, bo na ostatnim usg pęcherzyk bez stymulacji był koło 25 milimetrów, a akurat mam skłonności do torbieli 😒. A dobry gin to jest poprostu skarb - jak mój mi nie zasugeruje ze mogła być torbiel, to z grubej rury mu wywalę teorie 😁.
W każdym razie trzymam kciuki, póki nie ma @ wszystko jest możliwe🤗 chociaż i ona pewności nie daje, bo różne przypadki bywają.. 😂
Ja od stycznia odwiedziłam już trzech ginekologów, wiem o czym mówisz 😓 Endokrynolog to samo. Jak człowieku nie ogarniesz sam tematu i się nie upomnisz to szkoda gadać, a każdy rękę po kasę za wizytę wyciąga.. 😂

reklama
W każdym razie trzymam kciuki, póki nie ma @ wszystko jest możliwe🤗 chociaż i ona pewności nie daje, bo różne przypadki bywają.. 😂
Ja od stycznia odwiedziłam już trzech ginekologów, wiem o czym mówisz 😓 Endokrynolog to samo. Jak człowieku nie ogarniesz sam tematu i się nie upomnisz to szkoda gadać, a każdy rękę po kasę za wizytę wyciąga.. 😂
Dokładnie! Ja mam identyczne wrażenie, ze lekarzy trochę trzeba podpuszczać, by rozważyli jakaś opcje. Wiec pacjent już idzie na wizytę „uzbrojony” we wszystkie możliwe informacje 😁. No oczywiście są lekarze z powołania i wręcz mistrzowie, ale jest to rzadkość i oni to już cenią się i przyjmują w prywatnych gabinetach.

Do góry