reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny ! Podpowiedzcie proszę- dziś przyszły wyniki progesteronu 7/8 dpo, wynik 25,710 ng/ml ( norma 1,2-15,9.) wszystko co powyżej, to się już raczej mieści w normach ciążowych. Podpowiedzcie proszę czy któraś tak miała i nie było to związane z ciąża. Czy to się jakoś reguluje? Z czym to może być związane z waszego doświadczenia. Wcześniej progesteronu nie badałam, wizytę u bardzo dobrego ginekologa mam dopiero na 17.03, a będę wdzięczna za radę ❤️
Ja progesteron w zeszłym cyklu też miałam bardzo wysoki, estradiol prawie dwukrotnie ponad normę i ciąża to nie była. Ba! Najprawdopodobniej nawet nie miałam owulacji... Ponoć torbielka krwotoczna, która zrobiła się z pęcherzyka, w jakiś sposób produkuje te hormony. Tak twierdzi mój nowy gin. Od teraz w kwestii owulacji ufam tylko USG 😂

reklama
Ba torbielka nawet wytwarza hcg [emoji6][emoji16] także mądrego masz gina[emoji16][emoji16][emoji16]
Ja progesteron w zeszłym cyklu też miałam bardzo wysoki, estradiol prawie dwukrotnie ponad normę i ciąża to nie była. Ba! Najprawdopodobniej nawet nie miałam owulacji... Ponoć torbielka krwotoczna, która zrobiła się z pęcherzyka, w jakiś sposób produkuje te hormony. Tak twierdzi mój nowy gin. Od teraz w kwestii owulacji ufam tylko USG [emoji23]

Ja progesteron w zeszłym cyklu też miałam bardzo wysoki, estradiol prawie dwukrotnie ponad normę i ciąża to nie była. Ba! Najprawdopodobniej nawet nie miałam owulacji... Ponoć torbielka krwotoczna, która zrobiła się z pęcherzyka, w jakiś sposób produkuje te hormony. Tak twierdzi mój nowy gin. Od teraz w kwestii owulacji ufam tylko USG 😂
Hej XnetiX, dziękuje za podpowiedz. Tak właśnie myślałam 😕 ze to może być torbiel. No nic 🤷‍♀️ Zostaje mi czekanie do @ a po niej do giną na usg 🙂. A miałaś przy tej trobielce inne objawy ?

Hej XnetiX, dziękuje za podpowiedz. Tak właśnie myślałam 😕 ze to może być torbiel. No nic 🤷‍♀️ Zostaje mi czekanie do @ a po niej do giną na usg 🙂. A miałaś przy tej trobielce inne objawy ?
Wiesz, to wcale nie musi być torbiel, bądź dobrej myśli, nigdy nic nie wiadomo 🤗 Ja tylko mówię jak było u mnie. A objawów nie miałam kompletnie żadnych. Jak zawsze ból jajnika, miesiączka 12 dni po tym bólu, nawet test owulacyjny potwierdził pik LH, a tu takie jaja. Jedyne co to miesiączka troszkę skąpa mi się wydawała, ale zbytnio się nigdy temu nie przyglądałam wcześniej, bo zawsze miałam max 3 dni krwawienia + 2 plamienia. Dlatego za kilka dni idę na monitoring owu u ginekologa 😁

Dziewczyny, tak z ciekawości chciałabym zapytać czy jak już wiecie, ze jesteście w okresie okoloowulacyjnym to działacie codziennie czy np. co drugi dzień? ☺️

reklama
Do góry