reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja mam. W ostatnim cyklu już 4 dni przed okresem. Ale dziewczyny pisały, że bolał je brzuch a potem były dwie kreski więc to o niczym nie przesądza.
Ja w poprzednim cyklu miałam takie skurcze dopiero w 1dc a dzisiaj jestem dzień przed okresem 13dpo i już takie mam mocne. Boję się, co będzie jak dostanę okres. Chyba bez nospy się nie obędzie.

reklama
Dzień dobry również! ❤️
U mnie dziś 1dc po obsuwie 2 dniowej jak na złość. Dzień rozpoczęłam bólem brzucha 😿 ale się cieszę bo nowy cykl nowe nadzieje! To 2cs się rozpoczął.
Któraś z was też wita ten dzień @?
I dziewczyny mam pytanie od kilku dni szukam informacji w necie ale nie znalazłam może Wy mi podpowiecie.
Po swoich przeżyciach grudniowo styczniowych z poronieniem stwierdziliśmy z mężem ze chcielibyśmy wyjechać teraz na wakacje aby głowy trochę odpoczęły. Lot będzie w okolicach 9marca a owulacje mam okolo 11marca powrót 20marca. Czy uważacie czy lot może jakoś zaszkodzić? Ewentualnie czy powrotny w przypadku "szczęśliwego strzału" 😹 też może jakoś wpłynąć niekorzystnie? Wiem ze pytanie głupie ale już mi trochę siedzi na głowie to wszystko.
Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego dnia! ❤️ A i trzymam też kciuki za wszystkie testujące ❤️😊
U mnie dzisiaj rozpocznie się pierwszy dzień cyklu 😍

Dzień dobry ❤ jak tam kolejny dzień? U mnie dzisiaj zapowiada się kolejny dzień ładnej pogody. W dodatku będzie pizza na obiad bo nie mamy czasu gotować, więc 😎🙈.

Przy okazji - dziewczyny badanie progesteronu 7 dni po owulacji liczyć 7 dni od pozytywnego testu owu? Czy dodaje się jeden dzień?

Ewentualnie może to nie ma aż takiego znaczenia a ja podchodzę do tego za bardzo po inżyniersku 🤣...
Myślę że nie da to tak wielkiego znaczenia, ale ja bym dodała ten jeden dzień, bo od momentu pozytywnego testu owulacja dopiero ma nastąpić w ciągu chyba 24h czy jakoś tak :)

Dzień dobry również! ❤️
U mnie dziś 1dc po obsuwie 2 dniowej jak na złość. Dzień rozpoczęłam bólem brzucha 😿 ale się cieszę bo nowy cykl nowe nadzieje! To 2cs się rozpoczął.
Któraś z was też wita ten dzień @?
I dziewczyny mam pytanie od kilku dni szukam informacji w necie ale nie znalazłam może Wy mi podpowiecie.
Po swoich przeżyciach grudniowo styczniowych z poronieniem stwierdziliśmy z mężem ze chcielibyśmy wyjechać teraz na wakacje aby głowy trochę odpoczęły. Lot będzie w okolicach 9marca a owulacje mam okolo 11marca powrót 20marca. Czy uważacie czy lot może jakoś zaszkodzić? Ewentualnie czy powrotny w przypadku "szczęśliwego strzału" 😹 też może jakoś wpłynąć niekorzystnie? Wiem ze pytanie głupie ale już mi trochę siedzi na głowie to wszystko.
Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego dnia! ❤️ A i trzymam też kciuki za wszystkie testujące ❤️😊
Hej,
Ja uważam że wyjazd na wakacje może jedynie wpłynąć pozytywnie - odcięcie się od problemów tutaj, chwila zapomnienia, odpoczynek, a lot na tak wczesnym etapie nie ma żadnego wpływu :) :)
Sama czekam na maj/czerwiec bo dopiero wtedy mogę wziąć urlop żeby wyjechać i odpocząć, zresetować się, naładować baterie...

Hej,
Ja uważam że wyjazd na wakacje może jedynie wpłynąć pozytywnie - odcięcie się od problemów tutaj, chwila zapomnienia, odpoczynek, a lot na tak wczesnym etapie nie ma żadnego wpływu :) :)
Sama czekam na maj/czerwiec bo dopiero wtedy mogę wziąć urlop żeby wyjechać i odpocząć, zresetować się, naładować baterie...
Dokladnie! Podpisuje się tutaj rękoma i nogami. Przyda się @Luni Wam odpoczynek! Lećcie i cieszcie się sobą. Nawet dobrze się złożyło ze macie ta owulacje 😍

A pytanie, loty odbywaja się normalnie bez szczepionek? Bo slyszalam ze niektore linie chca wprowadzić, ze bez szczepionki nigdzie nie poleci się i nie jestem juz na biezaco czy wprowadzily to czy nie 😅

Dokladnie! Podpisuje się tutaj rękoma i nogami. Przyda się @Luni Wam odpoczynek! Lećcie i cieszcie się sobą. Nawet dobrze się złożyło ze macie ta owulacje 😍

A pytanie, loty odbywaja się normalnie bez szczepionek? Bo slyszalam ze niektore linie chca wprowadzić, ze bez szczepionki nigdzie nie poleci się i nie jestem juz na biezaco czy wprowadzily to czy nie 😅

No my chcemy lecieć z biurem podróży tym razem, właśnie z uwagi na covid itd. Pytałam biura i do miejsca do którego chcemy lecieć nie musimy mieć ani szczepień ani testów ☺️

Dzięki dziewczyny za rady! ❤️ Naprawdę już zaczęłam się od tego wszystkiego schizowac i już bać się właśnie o te loty. Już odbija 😹 dlatego właśnie wakacje i odpoczynek to to co teraz bardzo potrzebuję przewietrzyć głowę a nie codziennie myśleć i zadręczać się smutnymi rzeczami..

reklama
Do góry