reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Widzisz a znowu na instrukcji jest oznaczone ze ta kreska może być jaśniejsza i tez jest pozytywne , a właśnie już nie raz tu czytałam ze musi być tak samo intensywna .. no nic , zostaje Nam czekać :)
Czyli może zależy to od rodzaju testu. Według paskowych, które mam muszą być dwie czerwone krechy. Przepraszam, jeśli wprowadziłam w błąd ;-)

Powiedzcie mi kochane , jak uważacie ? Czy ten drugi test od góry jest pozytywny ? Nigdy tego nie robiłam :) stwierdziłam ze spróbuje aby poznać swój organizm ... test pokrywał się z tym jak się czułam zawsze w te dni ... Biochemię postanowiłam potraktować jako zwykłą miesiączkę tym bardziej ze nie była jakaś długa .. może jedne dzień więcej trwało krwawienie ... W instrukcji jest napisane ze kreska bledsze niż testowa również jest wynikiem dodatnim , jak to u Was było ? Jesteście bardziej doświadczone :)
Nie robiłam nigdy testów owulacyjnych ale dziewczyny zawsze pisały że kreska musi być równie intensywna jak ta kontrolna albo bardziej. Więc chyba te Twoje są negatywne 🤷‍♀️ choć z drugiej strony znajoma dostała wskazówkę od ginekolog żeby współżyć codziennie od dnia jak tylko pojawi sie druga kreska i udało im się wtedy za pierwszy razem. A wcześniej starali się kilka miesięcy 🙄

Dziewczyny, a czy mąż którejś z Was pracuje w delegacji? Ja mam teraz zagwozdkę i nie wiem jak podejść do tematu 🤨 słyszałam że dla jakości plemników najlepiej kochać się co dwa dni, u nas problemem będzie ta nieregularność. Mąż to w ogóle ma pecha bo ja mam ochotę max dwa razy w miesiącu 🤦‍♀️ więc czasami to mamy to naprawdę długie przestoje 🙈 w okolicach owu będę go ściągać do domu co drugi dzień (nie ma aż tak daleko 😋) ale myślicie że ten pierwszy stosunek po kilku dniach "postu" lepiej odpuścic żeby nie doszedł w środku? Mam schiza że plemniki będą jakieś słabe i jak dojdzie do zapłodnienia to ciąża znowu przestanie się rozwijać 😞😞😞

Czyli może zależy to od rodzaju testu. Według paskowych, które mam muszą być dwie czerwone krechy. Przepraszam, jeśli wprowadziłam w błąd ;-)
Spokojnie :) dopiero się uczę wszystkiego ;) z pierwsza ciążą wszystko było takie łatwe ... i myślałam ze teraz tez tak będzie .... ale ta biochemiczna w styczniu mocno mną zawirowała i zgłupiałam ... mój mąż wychodzi z założenia ze i tak lada moment mnie tknie i będę w ciąży ... i mam się tym nie przejmować .. ale ja jakoś nie potrafię o tym nie myśleć :(

reklama
Kochana to owulacyjne :) kupiłam kilka w zasadzie z ciekawości .. jestem po biochemicznej w styczniu ... ten cykl chciałam trochę poobserwować
A rozumiem! A więc dwie musza byc takiego samego koloru, wtedy wlasnie oznacza ze w ciagu doby powinna sie pojawic owulacja. Ja wspolczuje Ci tej ciazy biochemicznej, przezyłam taką pod koniec listopada. Kiedyś nam się uda i bedziemy szczesliwe mamuski, niewazne czy w 2021 czy w 2022. Wazne, ze kiedys do tego dojdzie! 😍

Do góry