reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej Kochane! To jest nasz pierwszy cykl starań z mężem. 10.01 miałam ostanią @, 29.01 test owulacyjny wyszedł pozytywny. Według obliczeń @ powinnam dostać 13/14.02 ale dzisiaj już nie wytrzymałam i przetestowałam. Nie wiem czy ja już mam omamy ale widzę cień cienia drugiej kreseczki 😀 po godzinie kreseczka zrobiła się bardziej wyraźna ale pojawił się też dziwny zaciek. Nie wiem czy powinnam się już cieszyć i czy beta z krwi pokazałaby już cokolwiek ?Zobacz załącznik 1237064
Zobacz załącznik 1237063
Testów nie odczytuje się po czasie, mogą dać fałszywie pozytywny wynik. Na pierwszym zdjęciu nie widzę drugiej kreski. Powtórz najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki 😉

Kochane, pomóżcie z interpretacją, bo sama się gubię. Jutro mam dostać okres, ale temperatura nie spada. to mój pierwszy wykres.
Niestety nie sprawdzam temperatury, więc nie jestem w stanie Ci nic powiedzieć, może któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn Ci odpowie 😉 ale napisz coś więcej o tym jak mierzysz, czym, o której godzinie etc.

Temperaturę mierzę codziennie o 6.30 w pochwie. Termometr owulacyjny, pokazujący 2 miejsca po przecinku
Jeśli była owu, to wydaje mi się, że w 17 dc.
Liczę 6 wyższych temperatur po owu i 3 niższe przed, skok powinien być min. 0,2 stopnia.
Jeśli temperatura nie spadnie przez 16 kolejnych dni po domniemanej owu to prawdopodobnie jesteś w ciąży.
Czasem temperatura spada w dzień okresu. Mi się kilka razy zdarzyło, że spadła w 2 dc... Najczejsciej spada na 1-2 dni przed okresem.

EDIT: szkoda, że nie obserwowałaś śluzu, warto w następnym cyklu zwrócić na to uwagę..

EDIT 2: teoretycznie w 1 fazie cyklu temperatury powinny być niższe niż w 2, u ciebie jest inaczej, jednak zarejestrowałaś skok.

reklama
Wystarczy, że od najniższej podniesie się o 0,2 u Ciebie tak jest. Nie musi być zaraz powyżej 37[emoji6]
Owulacje według tempki miałaś na koniec stycznia o ile dobrze widzę cyferki bo trochę słabo ostre mam zdjęcie[emoji6]pierwsza faza zaraz po [emoji204] aż do owulki często są to takie górki. U Ciebie naprawdę bardzo dobrze to wygląda [emoji6][emoji6][emoji6]
Czytałam coś o wykresie trójstopniowym - w przypadku ciąży, ale tutatj chyba za niska temperatura :(

Do góry