reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Wczoraj miałam wizytę i Pani doktor stwierdziła początek PCO 😢 póki co mam zrobić krzywą cukrową i brać miovelia. Brała któraś z Was to? Za tydzień mam iść z wynikami i sprawdzić co z owulacją, wspominała mi też coś o stymulacji.
Hej, ja biorę Miovelia od 3.12 choć teoretycznie nie mam PCOS, a od przyszłego cyklu włączamy Miovelia NAC od 2 do 6 dnia cyklu. Ja raczej nie mam problemów z owulacją, moja ginekolog chciała dać po prostu jakieś witaminki. Na razie ciężko mi się wypowiedzieć na temat efektów, bo za krótko przyjmuję Miovelię. Zauważyłam, że w zeszłym cyklu nie miałam PMS, cykl mi się wydłużył o 4 dni, ale miałam plamienia pod koniec cyklu i łagodniejszy okres. Teraz mamy 17 dc i bardzo bym chciała, aby w końcu się udało zajść w ciążę. 🙂 Mamy próbować przez 3 miesiące, a jeśli się uda, mamy zrobić badania nasienia. Pozdrawiam.

U mnie dzis 38dc , 6 dni spoznienia @ i jak narazie się nie zapowiada 🙄 wczorajsza beta negatywna , wiec ciążę wykluczam . Jak pojawi się okres zacznę 6cs. Ale żeby o tym nie myśleć non stop , postanowiłam wziąć się za siebie. Zaczelam ćwiczyć, zdrowiej gotować, dla lepszego samopoczucia zrobilam małe , ciuszkowe zakupy, umówiłam się na paznokcie. Od tego cyklu zamierzamy co 2-3 dni sie przytulac , jak najdzie nas ochota 🙃 może jak skupie swoja uwagę na czymś innym , wtedy się uda 😃

U mnie dzis 38dc , 6 dni spoznienia @ i jak narazie się nie zapowiada 🙄 wczorajsza beta negatywna , wiec ciążę wykluczam . Jak pojawi się okres zacznę 6cs. Ale żeby o tym nie myśleć non stop , postanowiłam wziąć się za siebie. Zaczelam ćwiczyć, zdrowiej gotować, dla lepszego samopoczucia zrobilam małe , ciuszkowe zakupy, umówiłam się na paznokcie. Od tego cyklu zamierzamy co 2-3 dni sie przytulac , jak najdzie nas ochota 🙃 może jak skupie swoja uwagę na czymś innym , wtedy się uda 😃
Bardzo fajne podejście ☺️ ja w tym miesiącu zamówiłam sobie parę kosmetyków o których już dłuższy czas myślałam a były z trochę wyższej półki cenowej i też staram się zdrowo, kolorowo odżywiać i chodzę sobie na bieżni i w między czasie oglądam różne seriale/ filmy na HBO GO 🤩 odrazu się człowiek lepiej czuje

reklama
Myślicie,że to pozytywny test na owulacje? Różnie określają producenci i ja już normalnie mam namieszane w głowie :(

Załączniki

• 20210203_170547-1.jpg
    20210203_170547-1.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 79
Do góry