reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Cześć.
Przywitam się z Wami i ja ;) z mężem zaczęliśmy starania od stycznia.. właściwie to wyszło dosyć spontanicznie, aplikacja pokazała mi, że akurat wtedy mam owu i zabraliśmy się do pracy. Niestety wczoraj dostałam okresu, więc owulacja musiała być wcześniej i się nie wstrzeliliśmy. Ale kobieca psychika potrafi płatać figle, miałam wiele ( teraz juz wiem ) wyimaginowanych obajów, więc w tym miesiącu podchodzę już do tego z chłodniejszą głową. Na początku marca będę miała 24 lata, więc mam nadzieję, że dostanę piekny prezent urodzinowy w postaci 2 kreseczek ;) Nie mam dzieci, nigdy też się nie starałam i dopiero teraz nadrobiłam zaległości. Nie spodziewałam się, że to aż tak trudne. Miłego dnia dziewczynki i do usłyszenia! ;)

Niestety ostatnie 2 tygodnie to miałam bardzo ciężki czas w pracy i w domu i nie miałam kiedy tu wejść, nie będę nadrabiać tych 100 nieprzeczytanych stron, bo musiałabym cale popołudnie tu spędzić a na to nie mam czasu;)
U mnie 7dc, 2 cykl starań na BB , + stymulacji hormonalnej+ monitoring owulacji, Z nowych wieści to stary był u lekarza i ma prostotę powiększoną 4,5cm, lekarz noc nie kazał robić tylko kontrolowac a na "zajscie" łykac fertilman. Ja w środę mam pierwsze USG a w piątek endokrynologa-diabetologa. Nie wiem czy pisałam z racji ze mam już (zaraz 37 lat, a stary 38)i od prawie 9 lat się staramy o pierwsze dziecko, to dajemy sobie ostatni rok na próby, jak się nie uda to dopuszczamy.

9 lat to aż rok dłużej niż My się staraliśmy o synka. A może jakieś konkretniejsze badania by już się Wam przydały. Zresztą po tak długim czasie to już możecie iść do kliniki leczenia niepłodności. Może ten ostatni rok spróbować właśnie w Klinice?
Niestety ostatnie 2 tygodnie to miałam bardzo ciężki czas w pracy i w domu i nie miałam kiedy tu wejść, nie będę nadrabiać tych 100 nieprzeczytanych stron, bo musiałabym cale popołudnie tu spędzić a na to nie mam czasu;)
U mnie 7dc, 2 cykl starań na BB , + stymulacji hormonalnej+ monitoring owulacji, Z nowych wieści to stary był u lekarza i ma prostotę powiększoną 4,5cm, lekarz noc nie kazał robić tylko kontrolowac a na "zajscie" łykac fertilman. Ja w środę mam pierwsze USG a w piątek endokrynologa-diabetologa. Nie wiem czy pisałam z racji ze mam już (zaraz 37 lat, a stary 38)i od prawie 9 lat się staramy o pierwsze dziecko, to dajemy sobie ostatni rok na próby, jak się nie uda to dopuszczamy.

Hej. Jutro u mnie 7dc. Mam cykle 28-29dniowe. Kiedy warto zacząć robić testy owulacyjne? Kiedyś już stosowałam, ale dopiero jak poczytałam tu na forum to pomyślałam że warto się do nich przekonać. Zauważyłam u siebie już śluz płodny, może od jutra? Ktoś coś podpowie?

reklama
Do góry