reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston, dziś jest drugi dzień jak go biorę (20 dc), czy on naprawdę powoduje taka drażliwość, że do łez? Oczywiście czuję różne bóle, ale dzisiaj już 3 razy płakałam, zaczynając od tego, że rano zobaczyłam, że mój mąż kupił mi inny jogurt a nie ten co lubię...
Czy też tak miałyście?

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston, dziś jest drugi dzień jak go biorę (20 dc), czy on naprawdę powoduje taka drażliwość, że do łez? Oczywiście czuję różne bóle, ale dzisiaj już 3 razy płakałam, zaczynając od tego, że rano zobaczyłam, że mój mąż kupił mi inny jogurt a nie ten co lubię...
Czy też tak miałyście?
Nigdy a biorę od ponad roku

Czy też tak miałyście?
Ja duphastonu nie biorę, ale w zeszłym miesiącu niecały tydzień przed @ tak o wszystko płakałam przez cały dzień - a to ukrainiec mi pierwszeństwo wymusił, a to w wiosce przez którą jechałam śmierdziało, a to nie mogłam znaleźć kluczy... Pierwszy raz aż tak miałam, więc to może być po prostu przed @, a niekoniecznie od dupka [emoji846]

Czy też tak miałyście?
Na mnie kompletnie nie wpływa, było normalnie jak łykałam. Ale ogólnie przez te starania często płacze (27 lat starania o pierwszą ciąże)

Dziewczyny, a tak z ciekawości - ile macie lat i dla których z Was to będzie pierwszą ciąża? 🙂
Ja mam 36 😉 i jednego syna a ciąże 3.

Powinny zaczynać mi się dni płodne. W tym cyklu mierze temperaturę i coś dziwnego się dzieje bo od 3 dni mam spadek temperatury do 36.4 a wcześniej było 36.6, na owulkę to jeszcze trochę za wcześnie bo to 10dc. Cykl średnio trwa u mnie 28 dni. Zobaczymy jak to będzie dalej 🙄 Dziś zacznę robić testy owulacyjne.

To ja chyba taka stara jestem 🙈 ja mam 36lat, za miesiąc 37 będzie i to będzie moje 3. Dwójkę urodziłam w wieku 22 i 24 lata. Nie myślałam już więcej o dzieciach aż do wpadki w tym roku. Poroniłam w październiku w 18 tyg ciąży ale pragnienie dziecka pozostało...
Szczerze współczuję straty, na macierzyństwo nigdy nie jest za późno, mam nadzieję, że rok 2021 będzie dla każdej z nas udany 🤗❤️

Ja mam 36 [emoji6] i jednego syna a ciąże 3.

Powinny zaczynać mi się dni płodne. W tym cyklu mierze temperaturę i coś dziwnego się dzieje bo od 3 dni mam spadek temperatury do 36.4 a wcześniej było 36.6, na owulkę to jeszcze trochę za wcześnie bo to 10dc. Cykl średnio trwa u mnie 28 dni. Zobaczymy jak to będzie dalej [emoji849] Dziś zacznę robić testy owulacyjne.

Może tak być, bo niskie jak dobrze pamiętam powinny się utrzymywać min. 5dni (u mnie zazwyczaj 6-8, ale było i 12 jak cykl mi się wydłużył). Wiesz ile trwa Twoja faza lutealna? Jeśli niskie temp zaczęły się w 8dc i będą trwać 6dni daje 13dc, więc może tak być, że w 13dc będzie owu i drugą fazę masz 15dniową, a może cykl Ci się skróci? Czekaj na skok temp, wtedy będziesz wiedzieć [emoji846]

reklama
Hej, wracam do Was. ( kilka /kilkadziesiąt 😅stron temu się tu meldowałam) zasiedziałam się na grudniowych kreseczkach i dopinguje tam dziewczyny ☺️ ale lecę do Was bo i tak nie mam co liczyć na testowanie w tym roku. Mam nadzieję że ten nowy będzie lepszy i łaskawszy 🙏 🤰 na te chwile mam 17dc, testy narazie nie wskazują na owu, (w tamtym cyklu owu miałam 18dc 🤷‍♀️) czekam dalej... Staranka na spokojnie co drugi dzień, na luzie. W tamtym cyklu w okolicy owu było codziennie.
No nic nie pozostaje jak tylko serduszkowac i czekać na rezultaty. 🤞

Do góry