reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Może tak być, bo niskie jak dobrze pamiętam powinny się utrzymywać min. 5dni (u mnie zazwyczaj 6-8, ale było i 12 jak cykl mi się wydłużył). Wiesz ile trwa Twoja faza lutealna? Jeśli niskie temp zaczęły się w 8dc i będą trwać 6dni daje 13dc, więc może tak być, że w 13dc będzie owu i drugą fazę masz 15dniową, a może cykl Ci się skróci? Czekaj na skok temp, wtedy będziesz wiedzieć [emoji846]

Zależy jakie niskie temp są w danym cyklu i jaki będzie skok... Ja np miewam cykle na wyższych ale i skok jest wyżej. Więc 6 niższych wyznaczy sam skok.

reklama
Dziewczyny, a tak z ciekawości - ile macie lat i dla których z Was to będzie pierwszą ciąża? 🙂

32 lata i trzecią ciąża, jak się uda. 😀

szklana29 nie jesteś wcale stara. To normalny wiek. 😀👍 Kiedyś kobieta jak miała 30 lat i rodziła zwłaszcza pierwsze dziecko to ja brali na języki, że za stara. Z kolei 40 latka w ciąży to na pewno wpadka i wróżyli, że nie dożyje pełnoletności dziecka. Ale dziś żyjemy w całkiem innych czasach. Wiek oczekujących rodziców się przesunął i wcale nie ma w.tym nic złego. Wszystko ma swoje plusy i ciąża przed 30 i po, a nawet po 40.

32 lata i trzecią ciąża, jak się uda. 😀

szklana29 nie jesteś wcale stara. To normalny wiek. 😀👍 Kiedyś kobieta jak miała 30 lat i rodziła zwłaszcza pierwsze dziecko to ja brali na języki, że za stara. Z kolei 40 latka w ciąży to na pewno wpadka i wróżyli, że nie dożyje pełnoletności dziecka. Ale dziś żyjemy w całkiem innych czasach. Wiek oczekujących rodziców się przesunął i wcale nie ma w.tym nic złego. Wszystko ma swoje plusy i ciąża przed 30 i po, a nawet po 40.
Dokładnie! Tak na "chłopski rozum" to jak kobieta ma dziecko w wieku 40 lat to i do jego 40-tki na spokojnie może dożyć ✌️

Teoretycznie tak, ale ja jestem też po nowotworze piersi i każdy straszy że 80tki nie dożyje 🙈 ale kto wie. Bardziej przeraża mnie właśnie to że kiedyś 30 lat na ciążę to już był późny wiek. Jak wpadłam w wieku 36 lat to byłam spanikowana nie tyle co o nawrót choroby co o właśnie komplikacje związane z późną ciążą. Na szczęście moja ginekolog mnie uspokoiła że teraz właśnie w tym wieku wiele jej pacjentek decyduje się na ciążę. Także czekam na dwie kreseczki i na malutki cud ❤️
Ciąże potrafi cuda zdziałać. Ciotka miała zdiagnozowane raka piersi, krótko po tym okazało się, że jest w ciąży i dylemat co wybierać. Dziś cieszy się już wnukiem swojego cudu. Ciąża w dziwny sposób spowodowała, że rak zaczął znikać. Częste kontrole tylko potwierdzały mały duży cud.

11dpo czy jest Jeszcze szansa?
Screenshot_20201217_133954.jpeg

To ja chyba taka stara jestem 🙈 ja mam 36lat, za miesiąc 37 będzie i to będzie moje 3. Dwójkę urodziłam w wieku 22 i 24 lata. Nie myślałam już więcej o dzieciach aż do wpadki w tym roku. Poroniłam w październiku w 18 tyg ciąży ale pragnienie dziecka pozostało...
Ja też w Twoim wieku planuję trzecie Xd tylko najpierw zrobię drugie

reklama
Do góry