reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej :) To znów ja z nowym pytaniem do Was dziewczyny.. Kilka dni temu pisałam, że wybieram się do gina, aby przyjrzeć się II połowie cyklu ze względu na plamienie w poprzednim (około 10 dni po owulacji). Byłam w czwartek i dowiedziałam się, że owu była, bo widać płyn i ciałko żółte. Lekarka mnie uspokajała, że mam się nie stresować, bo na pewno wszystko jest ok, ale w tym cyklu znów brązowe plamienie się pojawiło.. Tym razem około 6 dpo, w 21dc. Czy według Was jest się czym martwić? Może to mieć związek ze zbyt niskim poziomem progesteronu i czy to totalnie uniemożliwia zajście w ciąże? Dziękuję za Wasze rady ❤️

Mam pytanie dziewczyny, a mianowicie:
27 (28dc) stycznia mialam dostac miesiaczke - do dzis jej nie mam.
Dzis 32dc zrobilam test - negatywny.
26ego (27dc)dzien przed spodziewana miesiaczka spadek temp jak to przed @ bywa i zaraz 27 (28dc)wzrost az do wczoraj 31dc.
Przeczytalam ze ten spadek z 27dc moze byc oznaka implantacji 🤔 i sie zastanawiam kiedy w takim razie robic test jesli miesiaczka nie przyjdzie.
Z gory wybaczkie ten chaotyczny wpis ale juz niewiem co mam myslec.
Ps. Szyjka macicy bardzo wysoko i zupelnie nie jak na miesiaczke 🙈 a przez ostatnie 2 dni bolaly mnie piersi ...
Jeżeli w 27dc zarodek się zagnieździł to moim zdaniem w 32dc test powinien już coś pokazać. Najlepiej wybierz się na betę, wtedy będziesz miała pewność.

Hej :) To znów ja z nowym pytaniem do Was dziewczyny.. Kilka dni temu pisałam, że wybieram się do gina, aby przyjrzeć się II połowie cyklu ze względu na plamienie w poprzednim (około 10 dni po owulacji). Byłam w czwartek i dowiedziałam się, że owu była, bo widać płyn i ciałko żółte. Lekarka mnie uspokajała, że mam się nie stresować, bo na pewno wszystko jest ok, ale w tym cyklu znów brązowe plamienie się pojawiło.. Tym razem około 6 dpo, w 21dc. Czy według Was jest się czym martwić? Może to mieć związek ze zbyt niskim poziomem progesteronu i czy to totalnie uniemożliwia zajście w ciąże? Dziękuję za Wasze rady ❤️
A badałaś progesteron?

Poproś Swoją ginekolog żeby zbadała Tobie poziom progesteronu. Bo faktycznie brzmi to jak niski progesteron. Gdyby to było jednorazowe to bym podejrzewała, że może krwawienie implantacyjne.
Hej :) To znów ja z nowym pytaniem do Was dziewczyny.. Kilka dni temu pisałam, że wybieram się do gina, aby przyjrzeć się II połowie cyklu ze względu na plamienie w poprzednim (około 10 dni po owulacji). Byłam w czwartek i dowiedziałam się, że owu była, bo widać płyn i ciałko żółte. Lekarka mnie uspokajała, że mam się nie stresować, bo na pewno wszystko jest ok, ale w tym cyklu znów brązowe plamienie się pojawiło.. Tym razem około 6 dpo, w 21dc. Czy według Was jest się czym martwić? Może to mieć związek ze zbyt niskim poziomem progesteronu i czy to totalnie uniemożliwia zajście w ciąże? Dziękuję za Wasze rady [emoji3590]

Hej dziewczyny!
Wracam do Was! Dziś 8 dc. Zrobiłam sobie z ciekawości test owulacyjny z alegro i zauwazyłam cień co mnie bardzo zaskoczyło, bo spodziewałam się jej dopiero po 2.02. bo według aplikacji owu powinna być 7/8 lutego, ale coś chyba w tym miesiącu szybciej będzie 😆

Ja tak miałam przy niskim progesteronie . Przez jakiś czas, kilka cykli funkcjonowałam na Duphastonie, potem mi się jakoś uregulowało. Także warto zbadać i mieć pewność.

dzień Dobry dziewczyny
U mnie 15dc
Jestwm po sobotnim zastrzyku z otrivel
Dzisiaj wieczorem u ginekologa sprawdzamy Czy pęcherzyk pekl
Zdjęcie z wczoraj z rana i ta najciemniejszą z wieczora 😊

Załączniki

• 9173CFEA-F3D3-4FAE-92C8-D645BD76A6FC.jpeg
    9173CFEA-F3D3-4FAE-92C8-D645BD76A6FC.jpeg
    188,4 KB · Wyświetleń: 98
Wiecie co przede mna 8 cykl starań (dzisiaj dostałam @) kolejny raz się nie udało :( zaczynam powoli nyslec ze jest coś z nami nie tak w tym cyklu planuje włączyć olej z wiesiołka i maca w kapsułkach zobaczymy czy coś to pomoże. Jakieś pomysły co jeszcze jeżeli chodzi o witaminy ?

reklama
Wiecie co przede mna 8 cykl starań (dzisiaj dostałam @) kolejny raz się nie udało :( zaczynam powoli nyslec ze jest coś z nami nie tak w tym cyklu planuje włączyć olej z wiesiołka i maca w kapsułkach zobaczymy czy coś to pomoże. Jakieś pomysły co jeszcze jeżeli chodzi o witaminy ?
Kwas foliowy przede wszystkim, magnez , witamina B5 i B12 . Mi to kazała brać Pani doktor. Aha i D3 i Omegi

Do góry