reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

No podobno jak jest przepływ, to do przeżycia, ale jak jest niedrożność to podobno boli 😕 a tak przynajmniej powiedziała mi ginekolog...nie wiem sama czy wstrzymać się z pół roku i dopiero jak się nie uda to iść czy odrazu powinnam to zrobić 🤭
Ja teraz robię jeszcze inne badania ale też czeka mnie drożnośc. Boje się troszkę tego badania, w mojej klinice jest możliwość dokupienia znieczulenia, ale to dodatkowy koszt 420zł. Jeszcze nie wiem na co się zdecyduje:) czy mój strach przed bólem wygra;)

reklama
Ja jestem teraz w 3dc, rano badałam progesteron, homocysteine, witamine D i przeciwciała przeciwplemnikowe. Prawie wszystkie wyniki już mam poza przeciwciałami, jak narazie wszytko w normie, przede mną kolejne badania, ale to już w innych dniach cyklu. W przyszły piątek, mój mąż będzie mial badanie nasienia HBA więc zobaczymy. 3mam mocno kciuki za Wasze dwie kreseczki bo mój cykl dopiero się zaczął.

Ja teraz robię jeszcze inne badania ale też czeka mnie drożnośc. Boje się troszkę tego badania, w mojej klinice jest możliwość dokupienia znieczulenia, ale to dodatkowy koszt 420zł. Jeszcze nie wiem na co się zdecyduje:) czy mój strach przed bólem wygra;)

Ooo to jak jest opcja znieczulenia to świetnie 🙈 dla mnie zwykle usg czy cytologia jest już niekomfortowe, a co dopiero jakaś drożność 😱daj znać w takim razie jak będziesz się wybierać 🤗

Ooo to jak jest opcja znieczulenia to świetnie 🙈 dla mnie zwykle usg czy cytologia jest już niekomfortowe, a co dopiero jakaś drożność 😱daj znać w takim razie jak będziesz się wybierać 🤗
W tym miesiącu moja lekarka chce sprawdzić inne badania, a jak to nie przyniesie nam odpowiedzi to czeka mnie drożność, ale więcej będe wiedzieć 17.02. Jak cos to od razu będe dawać znać. Pamiętaj, że przed drożnością konieczne jest wykonanie wymazu bakteriologicznego z kanału szyjki, jeśli cos w wymazie wyjdzie to w pierwszej kolejności to trzeba wyleczyć a czasem to może trwac. Ja też się ucieszyłam jak usłyszałam, ze jest możliwość skorzystania ze znieczulenia, bo ja mam bardzo bardzo niski próg bolu ;)

Hej dziewczyny, podczytuje Was, i
postanowilam niesmialo dolaczyc. Rowniez od jakiegos czasu staramy sie o maluszka, juz drugiego. Mielismy niedawno przerwe przez moja chorobe i przeciwnosci losu ale od stycznia wrocilismy do staran. Poki co jedynie sie suplementuje, w marcu jakos wybieram sie na wizyte, taki ogolny przeglad i zobaczymy co dalej ☺️

My dopiero zaczynamy. Dzisiaj jest 24dc, w tym miesiącu po prostu żyliśmy jak zwykle, tylko nie używaliśmy zabezpieczeń - taki miesiąc miodowy. 😂
Po przeczytaniu kawałka internetu widzę, że nie jest łatwo zajść w ciąże i utrzymać ten stan. :( Trochę się obawiam co będzie dalej, jak to się potoczy u nas.
Tylko się nie nakręcaj że będzie źle , myśl pozytywnie. 🙂 U mnie to jest tak że zachodzie w 2 -3 cyklu ale niestety jest problem z donoszeniem. Teraz jest 3cs po poronieniu i zobaczymy czy się uda 🙂 Jestem na lekach więc wierzę że tym razem będzie dobrze. 😉

Ja jestem teraz w 3dc, rano badałam progesteron, homocysteine, witamine D i przeciwciała przeciwplemnikowe. Prawie wszystkie wyniki już mam poza przeciwciałami, jak narazie wszytko w normie, przede mną kolejne badania, ale to już w innych dniach cyklu. W przyszły piątek, mój mąż będzie mial badanie nasienia HBA więc zobaczymy. 3mam mocno kciuki za Wasze dwie kreseczki bo mój cykl dopiero się zaczął.
Przeciwciała przecieplemnikowe bada się z krwi? Ile takie badanie mniej więcej kosztuje? Warto?

reklama
Przeciwciała przecieplemnikowe bada się z krwi? Ile takie badanie mniej więcej kosztuje? Warto?
Przeciwciała przeciwplemnikowe to badanie z krwi, koszt to 100zł (przynajmniej w klinice do której chodze tyle kosztowało). Czy warto, to trudno mi powiedzieć, ale nie jest to jakis bardzo duży koszt a wolę sprawdzić. Na wynik będę czekać do 3 dni roboczych. Może ktoś już miał to badanie i będzie w stanie powiedzieć coś więcej? Teraz będe badać jeszcze wrogość śluzu.

Do góry