reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny a jak się ma robienie siusiu 30 min po stosunku? Czy to zmniejsza szanse na ciążę? Ja zazwyczaj leżę ok 15-30min ale potem muszę isc do WC bo często mam problemu z pęcherzem i chcąc nie chcąc trochę nasienia wylatuje.

reklama
Dziewczyny a jak się ma robienie siusiu 30 min po stosunku? Czy to zmniejsza szanse na ciążę? Ja zazwyczaj leżę ok 15-30min ale potem muszę isc do WC bo często mam problemu z pęcherzem i chcąc nie chcąc trochę nasienia wylatuje.
Wg niektórych lekarzy, powinno się leżeć do 30 minut żeby zwiększyć szansę, bo tyle mniej więcej czasu potrzebują plemniki do dotarcia... Ale ile jest przypadków, że szybki numerek zakończył się ciąża 😁
Myślę, że na spokojnie nic się nie stanie, bo to co miało szanse dotrzeć to dotarło 😊

Dziewczyny, czy którejś z Was podczas starań lekarz zalecił Wam Euthyrox przy TSH 2? Jestem po dwóch poronieniach, ostatnie w 8 tyg. Jeszcze przed poronieniem robiłam badania ciążowe i TSH wynosiło 1,17 a ok. dwa tyg.po łyżeczkowaniu było 2. Byłam u ginekologa i ten powiedział, że muszę zacząć brać Euthyrox, bo jest to za wysoki wynik do zajścia w ciążę. Mam mieszane uczucia co do brania tego leku, bo wydaje mi się, że wynik 2 nie jest tragedią i nie wiem co robić

Ja Euthyrox w prawdzie biorę od lat, ale jak mi TSH wzrosło do 1,8-2,2 to mam zwiększona część dawki, bo lepiej podobno trochę zbić. W ciąży zapotrzebowanie na hormony rośnie, dziecko korzysta tylko z naszych i raczej unika się ryzyka niedoczynności na starcie, bo to niezbyt bezpieczne, ale nie wiem, jak jest u osób, które są zdrowe i nie brały wcześniej leku. Warto się skonsultować z innym lekarzem.

Ja kiedyś wyczytałam to tylko niektóre wybrane pozycje zwiększają szanse na ciąże, ale ostatnio ginekolog powiedziała ze to nie ma znaczenia 🤔
A mam do Was Pytanie. Tsh - jak zbadam? Krew? Czy mocz? Czy moze jeszcze inaczej? Bo tak czytam i czytam to moze i ja sie wybiore zeby zobaczyć jakie mam.

Wlasnie dzisiaj zaczelam 2dc :) Wczoraj jednak przyszła jak bumerang i czuje się zmasakrowana 😂

Miłego dnia kochane! 😍

Ja kiedyś wyczytałam to tylko niektóre wybrane pozycje zwiększają szanse na ciąże, ale ostatnio ginekolog powiedziała ze to nie ma znaczenia 🤔
A mam do Was Pytanie. Tsh - jak zbadam? Krew? Czy mocz? Czy moze jeszcze inaczej? Bo tak czytam i czytam to moze i ja sie wybiore zeby zobaczyć jakie mam.

Wlasnie dzisiaj zaczelam 2dc :) Wczoraj jednak przyszła jak bumerang i czuje się zmasakrowana 😂

Miłego dnia kochane! 😍
Tsh z krwi:)

Dziewczyny, czy którejś z Was podczas starań lekarz zalecił Wam Euthyrox przy TSH 2? Jestem po dwóch poronieniach, ostatnie w 8 tyg. Jeszcze przed poronieniem robiłam badania ciążowe i TSH wynosiło 1,17 a ok. dwa tyg.po łyżeczkowaniu było 2. Byłam u ginekologa i ten powiedział, że muszę zacząć brać Euthyrox, bo jest to za wysoki wynik do zajścia w ciążę. Mam mieszane uczucia co do brania tego leku, bo wydaje mi się, że wynik 2 nie jest tragedią i nie wiem co robić
Hej, ja również brałam euthyrox (potem zmienili mi na letrox) mimo że nie mam złych wyników, jednak dwóch ginekologów twierdziło że ten lek nie szkodzi a przy staraniach powinno się brać, gdyby podskoczyło to groziłoby poronieniem.

Miłego dnia kochane! 😍
Szkoda, że @ przyszła, ale z tego co pamiętam to był dopiero Twój pierwszy cykl starań? To nie masz się czym martwić 😁 tak TSH z krwi, ale warto też odrazu zrobić FT3, FT4 i anty-TPO i anty-TG, bo sam wynik TSH mało mówi lekarzowi, a czasem może być w normie a reszta zaburzona 😉 tak było u mnie, lata temu 😉

reklama
Do góry