reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
A badanie nasienia? Jak wyszło? 😉
To już było drugie badanie nasienia i wszytsko wyszło w normie tym razem. Pierwsze badanie robiliśmy kilka miesiecy temu i było mało w ruchu postępowym A. Od tego czasu mąż brał Fertilman Plus, więc wygląda na to, że nam pomógł. Ale może powodem były też bakterie w nasieniu, które zostały wyleczone. Aktualnie mąż ma nadal brać Fertilman Plus oraz dodatkowo L-karnityne.

No dokładnie, też myślę w ten sposób - ok, jeśli nawet będziemy się starać rok, czas upłynie, a potem się okaże że to po prostu nie miało szansy zadziałać, bo 1) śluz nie taki, 2) owulacja nie siada, 3) jajowody niedrożne, 4) plemników za mało czy cokolwiek jeszcze może stanowić problem, to tak naprawdę stracimy ten rok. Pogadaliśmy wczoraj z mężem jeszcze o tym wszystkim I doszliśmy do wniosku, że w tym konkretnym momencie nie mamy głowy oboje do lekarzy, badań, klinik, chcemy się przeprowadzić I przywyknąć do nowej rzeczywistości. Może akurat teraz po przeprowadzce stres zejdzie I się uda 🤞 ale na ten miesiąc jeszcze odpuszczamy diagnozy I badania, przenosimy się do swoich własnych, nie wynajmowanych 4 kątów, a tupot małych stóp jeszcze je wypełni 🥰

Mimo że jeszcze dajemy sobie miesiąc, zapisałam wszystkie podpowiedzi I rekomendacje od was, dziewczyny, dziękuję wam bardzo za każde słowo I w lutym wprowadzam je w życie 😊
Kochajcie się kiedy macie na to ochotę teraz, nie myślcie za wiele, pozwólcie sobie na szalenstwa aby zszedł z Was stres i może zaskoczy pozytywnie! 😍

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Miałyście robiony posiew z pochwy? Ile czekałyście na wynik? Ja już czekam tydzień i boję się, że coś tam złego wyhodują, skoro tyle czekam na wynik.. jak to u Was było?
Dodam, że odebrałam wynik cytologii i nie mogę rozszyfrować co tam jest napisane, pomożecie?

Załączniki

• 4F6A0F1F-3B6B-4F14-8725-BFDC369BD382_1_105_c.jpeg
    4F6A0F1F-3B6B-4F14-8725-BFDC369BD382_1_105_c.jpeg
    228,8 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Miałyście robiony posiew z pochwy? Ile czekałyście na wynik? Ja już czekam tydzień i boję się, że coś tam złego wyhodują, skoro tyle czekam na wynik.. jak to u Was było?
A nie mowili Ci ile sie czeka na takie badanie? Ja przeczytalam w necie ze 4-5 dni robocze. 🤔 Nie nakręcaj się niepotrzebnie.

Do góry