reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny, mam wyniki badań, generalnie wygląda na to, że wszystko jest w normie ale może Wam coś więcej powiedzą te wyniki:

TSH 1,48 ulU/ml - norma lab 0,27 - 4,2
FSH 6,52 mlU/ml - norma faza folikularna 3,5 - 12,5
LH 8,88 mlU/ml - norma faza folikularna 2,4 - 12,6

Estradiol 73,10 pg/ml - norma faza folikularna 12,4 - 233

Prolaktyna 13,80 ng/ml - norma 4,79 - 23,3

Coś Wam mówią te wyniki? Będę wdzięczna za sugestie 😊

Dziewczyny, mam wyniki badań, generalnie wygląda na to, że wszystko jest w normie ale może Wam coś więcej powiedzą te wyniki:

Jesteś zdrowa, wszystko w normie 👍

FSH powinno być wyższe od lh. W którym dc badania?
Tsh idealne 😉

Reszta wyników jest ładna więc dobrze by było przyjrzeć się po prostu owulacji masz potwierdzona na usg?

Sugeruję się jedynie testami owulacyjnymi, podczas owulacji pojawia się ból w podbrzuszu i śluz, więc raczej wiem, kiedy ta owulacja się pojawia. 🙂 dajemy sobie jeszcze chwilkę czasu, aktualnie będzie to 6 cykl starań, mąż robi na dniach wyniki nasienia, jeżeli wszystko będzie dobrze a ciąży nadal nie będzie, wybiorę się do ginekologa, aby sprawdzić czy jest owulacja. 🙂 a mam takie pytanie, czy z tych wyników można wywnioskować czy mam jakieś problemy z PCOS? Kiedyś ginekolog mi wspomniał, że jeden jajnik wygląda mu podejrzanie, jakby delikatne PCOS, później się z tego wycofał ale taki znak zapytania w głowie został.

Sugeruję się jedynie testami owulacyjnymi, podczas owulacji pojawia się ból w podbrzuszu i śluz, więc raczej wiem, kiedy ta owulacja się pojawia. 🙂 dajemy sobie jeszcze chwilkę czasu, aktualnie będzie to 6 cykl starań, mąż robi na dniach wyniki nasienia, jeżeli wszystko będzie dobrze a ciąży nadal nie będzie, wybiorę się do ginekologa, aby sprawdzić czy jest owulacja. 🙂 a mam takie pytanie, czy z tych wyników można wywnioskować czy mam jakieś problemy z PCOS? Kiedyś ginekolog mi wspomniał, że jeden jajnik wygląda mu podejrzanie, jakby delikatne PCOS, później się z tego wycofał ale taki znak zapytania w głowie został.

Nie chciałabym Cię w błąd wprowadzic, bo wyniki są w normach, ale mi lekarz z kliniki powiedział, że fsh musi być wyższe od LH a oba te hormony odpowiadają za owulacje więc dobrze byłoby to na spokojnie sprawdzić 😉 zwłaszcza jeśli było jakieś podejrzenie pcos.
Prolaktyna też super.

reklama
Nie chciałabym Cię w błąd wprowadzic, bo wyniki są w normach, ale mi lekarz z kliniki powiedział, że fsh musi być wyższe od LH a oba te hormony odpowiadają za owulacje więc dobrze byłoby to na spokojnie sprawdzić 😉 zwłaszcza jeśli było jakieś podejrzenie pcos.
Prolaktyna też super.

Fajnie, dziękuję za pomoc. Postaram się to mimo wszystko skonsultować wyniki z ginekologiem jak tylko będzie wizyta. 🙂 jeszcze raz dziękuję. 🙂

Do góry