Teraz jest najlepszy czas nie chodzą tak po domach i nie kontrolują zakład pracy musi mieć dokumenty ładnie przygotowane. Jak ktoś przechodzi z pracy do pracy mogą pocałować, zwłaszcza jak jest zmiana miejsca zamieszkania. Co się dziwić że kontrolują, najpierw kobieta nie pracuje, a jak zachodzi w ciążę nagle do pracy się zachciało iść, nie na odwrót że idzie do pracy a potem zachodzi. I jeszcze wysokie podstawy sobie zrobią to i kontrolę lecą jak pszczoły do miodu
Oj zdziwiłabyś się. ZUS potrafi wydawać decyzję pozbawione logiki totalnie. U mnie w pracy zrobili dużo kontroli nowych pracowników. Pracowali 5-6 mc przed covidem, potem wzięli miesiąc covidowego na dziecko, wrócili do pracy. Nie wypłacono im środków, a po kolejnych 5 mc pracy odmówili i wyłączyli z ubezpieczeń. Mnóstwo dowodów niepodważalnych i pracują do dziś, ale ani składek nie chcą oddać ani uznać że są ubezpieczeni.
Ja miałam krystaliczną sytuację, też dużo dowodów, świadków, monitoring itp., dwa lata przed pierwszą ciążą pracy w tym samym miejscu za tą samą pensję, nie jakaś ogromną, a tylko poszłam na pierwsze w życiu zwolnienie ciążowe po ponad 2 latach to sprawa w sądzie 4 lata i wygrałam, ale i tak mnie okradli niesamowicie. A w decyzji napisali, że ,,wydaje się być podejrzane, że jako tłumacz języka obcego prowadziłam korespondencje wyłącznie w tym języku" i na tej podstawie uwalili. Teraz u jednego pracownika uwalili, bo przenieśliśmy go z firmy do firmy razem ze stanowiskiem i cała działalnością to się dziwią, że na jego miejsce nie ma nowego pracownika, chociaż firma została zamknięta, a on pracuje na takich samych warunkach w nowej. Za ZUSem nie nadazysz.
Ostatnia edycja: