reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Po pierwsze rozebralas test.
Po drugi skoro owu miałaś 5.01 to dziś jest 6dpo więc choćby nie wiem co to dopiero dziś miałoby szansę najwcześniej dojść do zagnieżdżenia, a co za tym idzie nie ma szans na pozytywny testy domowy [emoji2368]

Na zdjęciu przed rozebraniem nie widać zupełnie nic. A ten rozebrany przez nikogo nie powinien być traktowany poważnie.
Zrób test za tydzień i w tedy z przyjemnością Ci pogratuluje jak będzie czego
Po pierwsze masz rację, nie rozbiera się testów 👍
Po drugie, być może dziewczynie się owu przesuneła i nie ma o tym pojęcia i może jest później niż 6dpo
Po trzecie, nie mogę się zgodzić ze nic nie widać na nie rozebranym teście, ja widzę kreskę delikatną, chociaż jak @Emma28 napisała jest "podejrzanie szara"

reklama
Zatem ten test miałby jakąkolwiek szansę być chociaż trochę pozytywny gdyby owu się przesuneła i była chociaż z 2 dni wcześniej [emoji41]
A na nie rozebranym teście nie widzę absolutnie nic[emoji2368]
Po pierwsze masz rację, nie rozbiera się testów [emoji106]
Po drugie, być może dziewczynie się owu przesuneła i nie ma o tym pojęcia i może jest później niż 6dpo
Po trzecie, nie mogę się zgodzić ze nic nie widać na nie rozebranym teście, ja widzę kreskę delikatną, chociaż jak @Emma28 napisała jest "podejrzanie szara"

Po pierwsze rozebralas test.
Po drugi skoro owu miałaś 5.01 to dziś jest 6dpo więc choćby nie wiem co to dopiero dziś miałoby szansę najwcześniej dojść do zagnieżdżenia, a co za tym idzie nie ma szans na pozytywny testy domowy [emoji2368]

Na zdjęciu przed rozebraniem nie widać zupełnie nic. A ten rozebrany przez nikogo nie powinien być traktowany poważnie.
Zrób test za tydzień i wtedy z przyjemnością Ci pogratuluje jak będzie czego

Omg, ja myslalam, ze to drugie zdjecie to jakis inny test. Nie no, to biorac jeszcze pod uwage, ze Pinki lubia klamac, totalnie sie zgadzam z Zazuzazaza.

Omg, ja myslalam, ze to drugie zdjecie to jakis inny test. Nie no, to biorac jeszcze pod uwage, ze Pinki lubia klamac, totalnie sie zgadzam z Zazuzazaza.
Dokladnie. Test jest wykonany dużo za wcześnie. Jakąś kreskę widzę ale jak dla mnie to nie jest ciążowa kreska bo jest szara a nie różowa. Przede wszystkim nie ma w ogóle nad czym debatować. Test wykonany 6dpo nie podlega żadnej dyskusji. Test pewnie wadliwy, jak to pink...

Czemu uwazasz temp z 23 za wypadkowa? Chcialabym sie nauczyc odczytywac te wykresy :D po testach owu obstawialam 6 albo nawet 5 jako dzien owulacji. Powolny wzrost tez oznacza wystapienie owulacji czy musi byc ten skok o 0,2 stopnia? Mierze dopiero niecaly cykl I wiesz, spodziewalam sie ksiazkowego wykresu [emoji23] pare dni temu strzelilam focha na termometr I zapisalam sie na usg zeby wiedziec co I jak [emoji13] ale jednak te temperatury daja jakis poglad jesli sie wie jak na nie patrzec
Z czasem sama zobaczysz, że czasami możesz uznać jakąś temp za "wypadkową" żeby wykres pasował. Tzn nie co chwilę, ale jedna jest możliwa do wykluczenia 😊 i niestety powolny wzrost oznacza niewydolność ciałka żółtego. Skok musi być o te minimum 0,2 i musi się utrzymać minimum 3 dni 😉

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
Owulację miałam 5 stycznia i oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test z czułością 10 mlU/ml (wiem, że to bardzo wcześnie). Sama nie wiem co o tym myśleć, ale ja tu widzę delikatną drugą kreskę. Spotkałyście się z czymś takim?
Zobacz załącznik 1225310Zobacz załącznik 1225312
Dlaczego rozebralas test? ? Masz potwierdzoną owulacje? Jak potwierdziłaś owulacje? Wiesz, że testy owu przepowiadają DOMNIEMANĄ owu? A nie dają 100% pewności? Wiesz kiedy masz owu po wyrzucie Lh? 36h?8h?
Edit
Czy robiłaś testy przed 5 stycznia?

Ostatnia edycja:
Z czasem sama zobaczysz, że czasami możesz uznać jakąś temp za "wypadkową" żeby wykres pasował. Tzn nie co chwilę, ale jedna jest możliwa do wykluczenia [emoji4] i niestety powolny wzrost oznacza niewydolność ciałka żółtego. Skok musi być o te minimum 0,2 i musi się utrzymać minimum 3 dni [emoji6]

No to troche sie podlamalam... Dobrze, ze umowilam to usg, to jutro bede miala pewnosc.

reklama
Do góry